VIDEO | Imagini incredibile din Argeș, cu Florin Costea și Simon Măzărache martori. Juniorii trimiși pe teren în locul seniorilor care nu s-au prezentat pentru a nu ”lua multe” goluri de la lider au refuzat să mai iasă de pe teren, cum era stabilită regia, și au pierdut cu 22-0. Antrenorul a făcut circ!

Bogdan BURHAN 09 Apr. 2023, 17:22 Liga 4

Fotbalul în România este, uneori, caraghios! Avem, în continuare, conducători la echipe de club cu resurse nebănuite de prostie!

Mai jos redăm povestea uluitoare a unui meci de fotbal jucat în Liga a 4-a Argeș, sâmbătă, 8 aprilie 2023, în care seniorii unei echipe nu s-au prezentat ca să nu primească multe goluri! În schimb, au fost puși să joace juniorii, care tocmai își terminaseră meciul lor. Partida s-a încheiat… 22-0!

Juventus Bascov și-a trimis juniorii contra liderului Ligii a 4-a Argeș, ARO Câmpulung. La doar 15 minute după ce își încheiaseră meciul lor

Sâmbătă dimineața, de la ora 10:00, pe terenul 2 din Complexul CS Muscel Câmpulung s-a jucat meciul juniorilor U19 – Liga a 4-a, ARO Câmpulung – Juventus Bascov. Oaspeții au condus cu 2-0, însă până la final juniorii de la ARO au întors și s-au impus cu 3-2.

Însă, coșmarul tinerilor jucători de la Bascov abia de acum urma să înceapă! Ajunși la vestiare, au fost anunțați de antrenor că trebuie să mai joace într-un alt meci! Mai exact, trebuie să țină locul echipei de seniori a clubului în meciul de campionat cu liderul Ligii a 4-a ARO Câmpulung, din cadrul etapei cu numărul 23!

Astfel, după 10-15 minute de respiro, la vestiare, tinerii jucători ai Juventusului au revenit pe terenul de joc după ce și-au schimbat doar tricourile de joc, fiindcă au folosit în continuare șorturile și jambierele purtate în primul meci, chiar dacă erau pline de noroi!

Ajunși la stadion cu o oră înainte de startul partidei, fotbaliștii seniori de la ARO au aflat și ei cu surprindere de strategia echipei adverse, iar la scurt timp și motivul pentru care au luat această decizie: ”Nu vor să ia multe”!

Juniorii de la Juventus Bascov au refuzat să mai iasă de pe teren, așa cum îi promisese antrenorului!

Regia conducerii clubului din Bascov părea simplă: vor intra juniorii pe teren, trei-patru dintre ei se vor da accidentați în scurt timp, arbitrul va fi nevoit să fluiere finalul meciului, echipa va pierde la masa verde, 0-3, dar în același timp va fenta regulamentul AJF-ului condus de arbitrul activ în prima ligă Cătălin Popa pentru ca formația să nu fie penalizat pe motiv de neprezentare!

Știind acum ”strategia”, cum s-a fluierat startul partidei, jucătorii de la ARO s-au pus pe treabă, marcând gol după gol, tocmai pentru a-și rotunzi golaverajul: 1-0 în minutul 1, 3-0 în minutul 7, 8-0 în minutul 15!

În tot acest timp, de la margine, antrenorul celor din Bascov, Noni Cârciumărescu, le cerea elevilor săi să cadă, să se dea accidentați, numai că pe teren a urmat o adevărată revoluție a tinerilor jucători: niciunul nu a vrut să iasă de pe teren!

Antrenorul Noni Cârciumărescu, în timpul jocului, la telefon: ”Nu vrea niciunul să iasă. Cu ei m-am înțeles, nu cu alții!”

Văzând că nu este ascultat, Cârciumărescu a plecat de pe banca tehnică, înjurând în gura mare, spre deliciul spectatorilor prezenți în tribună. Nu s-a dus la vestiare, ci în zona din spatele porții echipei sale, implorându-i în continuare pe jucători să iasă de pe teren! Au urmat discuții telefonice cu adevărat halucinante între el și cel mai probabil Valentin Nedelea, președintele echipei, care nici măcar nu a făcut deplasarea, fără să țină cont de faptul că discuția este ascultată de cei din jur.

”Dacă vezi că nu poți, de ce mai stai în teren? Tu-ți Dumnezeu mă-tii de nesimțit, astăzi și mâine! Vedem noi! Și cu tine, și cu ălălaltu’. (n.r. – apoi răspunde la telefon) Da! Numai dom’le, a plecat, că… (inteligibil), nu vor să iasă. Nu vor să iasă! Uite, oamenii uite, Columbeanu nu vrea să iasă, ălaltu’ nu vrea să iasă (arătând cu mâna către un al jucător) nu vrea să iasă. Tu-ți Dumnezeu Dumneleului mă-tii! Stai la colț”, a strigat Noni Cârciumărescu de pe marginea terenului, apoi a mers în spatele liniei de fund, de unde a continuat convorbirea telefonică și strigătele către jucători. ”Ce să ne faci, domn profesor?”, a replicat unul dintre jucători.

”Nu vrea nimeni, nu vor, nu vor, ce vrei să fac? E lumea călare pe mine aici. N-are nimic, lasă că nu o să mai jucați voi. (…) Stați mă acolo că stați bine, stați bine jaloane, că nu vreți să înțelegeți!

Nu vrea niciunul să iasă, nici Columbeanu, nici Răzvan, niciunul… nici Crinu, ăștia care am vorbit cu ei să iasă. Cu ei m-am înțeles, nu cu alții!

Eu, ce fac eu? E foarte bine, domnule, dacă toate astea se sparg în capul meu, din moment ce ei nu vor să iasă de pe teren. Uite, unul e accidentat și rămâne în teren, nu vrea să iasă. Ce să-i fac, să intru pe teren eu, eu sunt încadrat? Bine, domnule, gata, nu mai are rost să mai vorbim”, a spus antrenorul celui care l-a sunat în timpul jocului, cel mai probabil Valentin Nedelea, regizorul acestui scenariu pentru care ar trebui exclus din fotbal.

Copii de la Bascov au rămas pe teren până la finalul primei reprize, când tabela arăta un incredibil 18-0! Mai mult decât atât, au revenit pe teren și în repriza secundă, însă jucătorii echipei gazdă n-au mai forțat, înscriind de numai patru ori, astfel că rezultatul final a fost 22-0!

Astfel s-a scris istoria meciului dintre ARO Câmpulung și Juventus Bascov, scror 22-0, între prima și a zecea clasată din Liga a 4-a Argeș.

Printre marcatorii echipei ARO s-au numărat fostul internațional Florin Costea, autor a șapte goluri, Simon Măzărache, ultima dată la Petrolul Ploiești, marcator a patru goluri, sau Andrei Nilă, fost la CS Mioveni și FC Argeș, marcator a trei goluri.

ARO Câmpulung – Juventus Bascov 22-0 (18-0)

Au marcat: Florin Costea (1, 5, 7, 12, 15, 28, 38), Jenaru (9), Dascălu (13, 19, 21, 31, 40, 55), Simon Măzărache (14, 29, 36, 41), Robu (22), Andrei Nilă (51, 54, 56)

ARO: Tănase – Chirciu, Leca, Heroiu – R. Cicu, Dascalu, David, Neagu – Jenaru, Costea, Măzărache
Rezerve: Dumitrică – Nilă, Horvat, Robu, Butac, Ciobanu, Delcea, A.Cicu, Koci
Antrenor: Ovidiu Tică

  • În minutul 7, Florin Costea avea, deja, un hattrick; înainte de minutul 30 avea șase goluri înscrise, iar până la pauză l-a marcat și pe cel de-al șaptelea. Intrat la pauză, chiar în locul lui Costea, Andrei Nilă a reușit un hattrick în numai 5 minute!
  • În ultimele 5 meciuri din campionat, Juventus Bascov a primite 51 de goluri: 0-5 cu ACS Poiana Lacului; 0-11 la Speed Academy Pitești, 1-4 la Muscelul Lerești, 0-9 acasă, cu CS Domnești și 0-22 la ARO Câmpulung.

ARO Câmpulung se luptă cu Speed Academy Pitești pentru titlul de campioană în Argeș și barajul de promovare în Liga 3

În Liga a 4-a din județul Argeș, lupta pentru titlu și implicit pentru participarea la barajul de promovare în Liga 3 se dă între ARO Câmpulung și Speed Academy Pitești, primele două clasate, despărțite de trei puncte după 21 de meciuri (63 față de 60).

În caz de egalitate la finalul sezonului, primul criteriu de departajare este meciul direct, iar apoi golaverajul. Deocamdată, avantajul în întâlnirile directe este de partea echipei ARO (2-0 acasă, în tur), iar următoarea partidă directă între cele două echipe este stabilită în data de 29 aprilie, în runda cu numărul 26.

Text și video: Bogdan BURHAN (MuscelTv Câmpulung)
Foto: Narcis MANOLE

Bogdan BURHAN 09 Apr. 2023, 17:22 Liga 4
Pe aceeași temă