Nervi pentru un nou stadion la Timișoara! Anunț de protest ciudat, împotriva construirii unei noi maternități. Vizat e și președintele Consiliului Județean

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 28 Jan. 2019, 13:49 Actualizat: 28 Jan. 2019, 14:12 Diverse
Nervi pentru un nou stadion la Timișoara!  Anunț de protest ciudat, împotriva construirii unei noi maternități. Vizat e și președintele Consiliului Județean

Infrastructura deficitară în plan sportiv naște reacții cel puțin ciudate la Timișoara. Cu un stadion, „Dan Păltinișanu”, tot mai deteriorat de trecerea timpului, cineva s-a gândit să organizeze un protest cu un nume ce pare deplasat. Concret, administratorul paginii de Facebook „Timișoreanul” cere oprirea lucrărilor pentru construirea unei noi maternități și cheamă iubitorii de sport la un protest intitulat „Căline, vrem stadion! Opriți maternitatea lui Dobra”, cu referire directă la președintele Consiliului Județean Timiș, PSD-istul Călin-Ionel Dobra.

Protestul este programat pe data de 10 februarie, lângă Spitalul Județean din Timișoara, unde se va ridica o maternitatea ultra-modernă. Organizatorii pun problema ca și cum maternitatea exclude construirea unui nou stadion. „Comunitatea timișoreană dorește să atragă atenția asupra unui subiect care se pare că a dispărut din preocuparea autorităților. Problematica sportului și a viitorului său se poate spune că nu mai preocupă pe nimeni în Timișoara, chiar dacă era avansată ideea construirii unui nou stadion, iar cel care a venit cu o asemenea propunere este președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.
Considerăm că este momentul să îi reamintim, atât dumnealui, cât și celorlalți factori implicați, că deși au trecut doi ani de la preluarea mandatului, nu au făcut nimic pentru sportul timișorean. Proiectele sale printre care se numără și construirea unei noi maternități de, ATENȚIE, 12 milioane de euro nu trebuie să excludă construirea unui stadion nou sau unei săli polivalente ÎN TIMIȘOARA. Când se vor investi 12 milioane de euro în sport?, un fenomen social care a atras de-a lungul timpului sute de mii de oameni, care mergeau cu bucurie cu familiile la un meci”
, se arată în evenimentul creat pentru a promova protestul.

Maternitatea este „a lui” Dobra, ca și cum un asemenea obiectiv nu deservește Timișoara și județul Timiș. „Îi atragem atenția domnului Călin Dobra că tocmai vis-a-vis de noua sa maternitatea zace în paragină un simbol al orașului, Stadionul Dan Păltinișanu. Este momentul ca președintele Călin Dobra să își întoarcă fața și spre sportul timișorean, iar o nouă arenă ar fi visul împlinit al tuturor oamenilor care iubesc sportul. De aceea, vă chemăm alături de noi să protestăm pașnic la Spitalul Județean, pentru a sensibiliza conducerea Consiliului Județean în privința construirii unei arene noi de fotbal sau a unei săli polivalente LÂNGĂ‚ Stadionul Dan Păltinișanu”, se mai arată în eveniment.

„Am primit, cu ajutorul Primăriei Timișoara, un teren de 4.000 de metri pătrați, care se află în proprietatea Primăriei. Terenul este pe strada Bogdăneștilor, este liber de sarcini, nu există nicio problemă acolo”, declara, anul trecut, Olimpia Oprea, managerul Spitalului Municipal din Timișoara.

Din informațiile existente pe piață, noua maternitate va adăposti toate secțiile Maternității Odopescu: „Va avea o clădire care va găzdui secțiile de obsterică ginecologie, cât și neonatalogia. Practic, întreaga maternitate se mută acolo”, completa Olimpia Oprea când vorbea despre proiectul care ar trebui să fie gata în 2020.

Președintele CJT spune că se lucrează și la documentația pentru stadion

Călin Dobra consideră că protestul anunțat pe Facebook este unul aberant. Președintele Consiliul Județean Timiș spune că cele două obiective nu se exclud. Dobra spune că CJT lucrează și pentru a face proiecte pentru finanțarea unui stadion.

„Nu pot să comentez asemenea aberații de pe Faceboook. Sunt două obiective foarte importante, din două domenii diferite. Pentru maternitate am câștigat o finanțare pe un proiect transfrontalier. Cu stadionul suntem în lucru cu documentația, să vedem ce putem face”, a declarat, pentru ProSport, Călin Dobra.

Până în prezent, pe Facebook au anunțat că participă doar 19 oameni. În rest, cei interesați sunt preponderent ziariști.

Articol scris de Anda DELIU

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 28 Jan. 2019, 13:49 Actualizat: 28 Jan. 2019, 14:12 Diverse
Pe aceeași temă