FOTO | Dovada că unul dintre cei mai curtați jucători din Europa a fost propus în România. Putea salva „U” Cluj de la faliment, dar s-a renunțat la el

Marius ANGHEL 20 Apr. 2017, 15:11 Special
  • Frank Acheampong (23 ani), una dintre vedetele lui Anderlecht și una dintre principalele ținte ale lui Liverpool a fost refuzat de „U” Cluj în 2010.
  • Clujenii n-au mai mers să-l vadă când juca în Ghana și era propus la „șepcile roșii”. Costa 150.000 de euro, iar valoarea i-a crescut de 30 de ori de atunci.


Este o poveste despre lipsa viziunii în fotbalul românesc și despre felul superficial în care se tratează jucători ce pot fi adevărate comori pentru echipele de la noi. O poveste din ciclul Litmanen, Obi Mikel, Zigic sau Kolarov, jucători care n-au fost primiți în România și au ajuns staruri de milioane de euro.

La fel s-a întâmplat și cu Frank Acheampong, ganezul de la Anderlecht, care astăzi va întâlni Manchester United. În 2010, agentul Virgil Colfescu îl propunea la Universitatea Cluj, club abia preluat de Florian Walter și care juca în liga secundă. Acheampong era al doilea golgheter al campionatului din Ghana, la doar 16 ani și costa 150.000 de euro. Walter i-a făcut o invitație oficială să vină în probe la Cluj, iar agentul jucătorului, Pablo Acosta, l-a convins pe acesta să vină în România. A apărut însă o convocare la echipa națională sub 20 de ani a Ghanei, care juca în Africa de Sud, astfel Acosta i-a invitat pe clujeni să se deplaseze în Africa pentru a-l vedea și pentru a negocia transferul său. Oficialii clujeni n-au mai fost interesați de ofertă, iar Frank Acheampong s-a transferat la o altă echipă din Ghana, apoi în Thailanda, pentru ca trei ani mai târziu să ajungă la Anderlecht pentru 1 milion de euro.

Astăzi este de 30 de ori mai scump

Valoarea mijlocașului de bandă a ajuns 4,5 milioane de euro pe site-ul transfermarkt.de, de 30 de ori mai scump decât era în 2010. A reușit 5 goluri în 38 de meciuri la Anderlecht, în actualul sezon, iar cluburile mari îi fac „marcaj”. În presa internațională se vorbește că Acheampong este unul dintre primii jucători pe lista de achiziții din vară a lui Liverpool, iar suma de transfer ar putea fi chiar mai mare de 4.5 milioane de euro.

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN

 

Marius ANGHEL 20 Apr. 2017, 15:11 Special
Pe aceeași temă