Fotbalistul paramedic! A debutat în Liga 2 la Chindia, dar a avut un moment de revelație. „Nu este nimic mai frumos ca atunci când poți să salvezi viața unui om”

Marius ANGHEL 22 Sep. 2016, 17:56 Special

Daniel Horvath are 22 de ani și o meserie de aur. Pe lângă pasiunea pentru fotbal, pe care îl practică de la vârsta de 9 ani, jucătorul lui Inter Petrila este paramedic cu acte în regulă și lucrează pe Ambulanța de la Petrila.

Daniel Horvath a început să joace fotbal la vârsta de 9 ani, iar la 17 ani a debutat în Liga 2 la Chindia Târgoviște într-un meci contra echipei din Deva. A mai trecut și pe la Jiul Petroșani, dar și la Hunedoara în Liga 3. Și-a făcut datoria pe terenul de joc, dar într-o zi viața lui s-a schimbat radical. „Eram la Hunedoara și treburile nu erau așa bune acolo. Veneam de la antrenament și într-o intersecție a fost un accident rutier, victimele nu aveau leziuni grave, iar eu am așteptat să văd ce se întâmplă. Au venit băieții de la SMURD și mi-a plăcut ceea ce am văzut. În acel moment mi-am zis: Gata, asta vreau să fac și eu, nu are rost să mă mai chinui cu fotbalul>>. Voi face fotbal din pasiune, dar în același timp voi îmbrățișa meseria de paramedic. Așa se face că am plecat la cursuri la Timișoara și acum lucrez pe Ambulanță la Petrila”, povestește mijlocașul lui Inter Petrila.

De mai bine de un an este paramedic, timp în care a acordat de nenumărate ori primul ajutor. „Cred că nu este nimic mai frumos ca atunci când poți să salvezi viața unui om. Mie mi-a schimbat viața această meserie. Este cea mai mare satisfacție pe care o am”, spune Daniel Horvath.

Conștiincios, acesta nu ratează nici meciurile echipei sale de suflet, fiind om de bază în echipa petrileană care evoluează în Liga a IV-a. Din fericire, acesta nu s-a confruntat și pe terenul de joc cu cazuri grave. „Nu au fost accidentări atât de grave încât să intervin și pe teren”, a mai adăugat paramedicul fotbalist.

Articol scris de Loredana JUGLEA

Marius ANGHEL 22 Sep. 2016, 17:56 Special
Pe aceeași temă