Fosta spălătoreasă blocheză conturile la UTA!

25 Mar. 2009, 15:51 Special
Fosta spălătoreasă blocheză conturile la UTA!

Caz incredibil la Arad! Elena Kiss, una dintre fostele angajate ale clubului UTA, a obținut acum câțiva ani o hotărâre judecătorească definitivă și irevocabilă, dându-i-se câștig de cauză într-un litigiu cu SC Fotbal Club UTA SA, dar deocamdată nu a găsit niciun executor judecătoresc care să pună în aplicare decizia.

 

Femeia spune, pe site-ul www.aradon.ro, că a apelat la serviciile unui executor din municipiu, care în 2006 a făcut o deplasare la sediul clubului, unde nu a găsit pe nimeni și atunci s-a mărginit să facă doar un proces verbal de constare. Elena Kiss povestește că a încercat să ia legătura și cu alți executori, dar a fost refuzată, pe motiv că a început să se ocupe altcineva de dosar.

 

„În timpul litigiului cu clubul am cerut ajutorul unei avocat din Curtici, dar am fost refuzată. Am fost refuzată de asemenea de mai mulți executori. Cred că toți țin cu UTA și nu vor să se implice în acest scandal”, ne spune cu lacrimi în ochi femeia.

 

Mai mulți ani lipsă

 

„M-am angajat la club, ca spălătoreasă în 1991 și am lucrat acolo până în 2002, când am fost obligată să devin femeie de serviciu. Am stat câteva luni femeie de serviciu și am dorit să plec. Când mi-au dat cartea de muncă, am văzut că îmi lipsesc patru sau cinci ani, nefiind încheiată. Am dat clubul în judecată și am câștigat, instanța obligându-i să-mi opereze în cartea de muncă și să mă angajeze ca spălătoreasă, pentru că am fost mutată de pe această poziție fără niciun temei legal”, își continuă povestea fosta angajată.

 

Aceasta mai susține că a fost reîncadrată în muncă, tot ca spălătoreasă, dar la juniori, fiind obligată să-și ducă mașina de spălat de acasă. „Mașina de spălat pusă la dispoziție de club mă curenta doar când puneam mâna pe ea. La un moment dat am zis că plec. Și de data aceasta am constatat că nu mi s-a operat în cartea de muncă, având mai mulți ani lipsă. UTA era organizată în societate pe acțiuni. Am dat în judecată SA-ul ,nu s-a prezentat nimeni și am câștigat, conducerea clubului fiind obligată să-i completeze cartea de muncă și să îmi plătească salariile la zi. Am apelat la executorul judecătoresc Paul Virgil Popescu, care a mers la club, nu a găsit pe nimeni și a făcut doar un proces verbal de constatare. Era în 2006. De atunci nu s-a mai întâmplat nimic”, mai spune fosta spălătoreasă.

 

Contactat telefonic, executorul judecătoresc Virgil Popescu că în situația în care clubul nu-și va respecta obligația riscă să i se blocheze conturile. „Noi, executorii judecătorești urmărim bunurile. Dacă nu există bunuri, nu avem ce executa. Când am fost la sediul clubului nu au fost bunuri. Doamna trebuie să facă un dosar pentru poprire. Ar fi bine să vină la noi, cât mai repede să vadă ce bunuri au apărut între timp, pe la ce bănci are UTA conturi și săblocăm conturile. Poate să ceară și reactualizarea sumei”, a declarat Popescu pentru site-ul www.aradon.ro.

 

Invitată la club

 

La rândul său, Adrian Zăhoi, juristul clubului UTA, susține că nu știe nimic despre litigiul cu fosta spălătoreasă și o invită pe femeie la club, pentru a rezolva problema. „Până luni sau marți nu pot să vă dau un răspuns. Fosta angajată să vină însă la club, să-l caute pe Dorin Stana și să stea de vorbă cu el. Voi încerca să mă interesez, să văd despre ce e vorba și să rezolvăm problema”, spune Zăhoi.
 

25 Mar. 2009, 15:51 Special
Pe aceeași temă