FC Rapid, singurul club din Liga 2 care încă nu și-a cedat drepturile TV. Federalii așteaptă vineri mandatele în original pentru a începe procedurile de organizare a licitației

Marius ANGHEL 10 Aug. 2015, 18:08 Special
FC Rapid, singurul club din Liga 2 care încă nu și-a cedat drepturile TV.** Federalii așteaptă vineri mandatele în original pentru a începe procedurile de organizare a licitației

Vineri, de la ora 11:00, la Casa Fotbalului are loc stabilirea programului meciurilor pentru noul sezon competițional din Liga 2, ediția 2015-2016. La ședință se vor stabili și datele în care vor avea loc etapele și intermediarele, însă tot atunci federalii așteaptă din partea reprezentanților cluburilor și mandatele în original prin care își cedează drepturile TV. Noul sezon al Ligii 2 începe pe 29 august.

„Fac un apel către reprezentanții cluburilor din Liga 2 care vin la FRF vineri, la țintarul noului sezon, să aducă și mandatele în original prin care cedează federației drepturile TV”, a transmis, prin intermediul Liga2.ro, reprezentantul cluburilor din Liga 2 în Comitetul Executiv al FRF, Auraș Brașoveanu. De la acesta am aflat că pe adresa forumul fotbalistic a ajuns și faxul din partea FC Ceahlăul prin care nemțenii sunt de acord să își dea drepturile TV pentru a fi negociate la comun.

Astfel, dintre cele 28 de echipe acceptate în noul sezon al eșalonului secund, doar FC Rapid București încă nu a trimis această cerere către FRF, deoarece are două oferte și încă nu s-a hotărât ceea ce vrea. Patronul giuleștenilor, Valerii Moraru, anunța săptămâna trecută că are două propuneri de vânzare a drepturilor TV pentru partidele de pe Giulești, dar speră ca soluția FRF, licitația alături de celelalte cluburi, să se ridice la nivelul ofertelor actuale.

Președintele Răzvan Burleanu a garantat că FRF se va implica în crearea caietului de sarcini și în organizarea licitației pentru vânzarea drepturilor TV la comun fără să pretindă vreun comision.

Stabilirea programului pentru Ligii 3 va avea loc patru zile mai târziu, pe 18 august, de la ora 11:00, tot la sediul FRF.


În noul sezon al Ligii 2, ediția 2015-2016, vom avea două serii cu câte 14 echipe fiecare în acest format:

SERIA I: Rapid București*, FC Oțelul*, FC Ceahlăul*, FC Clinceni, Gloria Buzău, ASC Bacău, Rapid CFR Suceava, Dacia Unirea Brăila, FCM Dorohoi, CS Balotești, ACS Berceni, Farul Constanța, Bucovina Pojorâta**, Dunărea Călărași**.

SERIA A II-A: Gaz Metan Mediaș*, FC Brașov*, Universitatea Cluj*, CS Mioveni, Metalul Reșița, Unirea Tărlungeni, Olimpia Satu Mare, CSM Râmnicu Vâlcea, FC Caransebeș, Șoimii Pâncota, FC Bihor Oradea, Chindia Târgoviște**, UTA Bătrâna Doamnă**, FCM Baia Mare**.

* echipe retrogradate din Liga 1
** echipe promovate din Liga a 3-a

Articol și foto de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 10 Aug. 2015, 18:08 Special
Pe aceeași temă