„Avem două oferte de vânzare a drepturilor TV pentru meciurile de pe Giulești”. Moraru spune că în două-trei zile va lua o decizie și o va comunica și federației

Marius ANGHEL 04 Aug. 2015, 18:23 Liga 2

Acționarul majoritar al FC Rapid, Valerii Moraru, a declarat, marți, agenției Mediafax, că are două propuneri de vânzare a drepturilor TV pentru partidele de pe Giulești din Liga a II-a, dar speră ca soluția FRF, licitația alături de celelalte cluburi, să se ridice la nivelul ofertelor actuale.

„Soluția federației să se vândă la pachet drepturile TV printr-o licitație este bună. Sunt convins că se poate ridica nivelul Ligii a II-a prin această soluție. Noi avem deja două oferte de vânzare și nu vrem să coborâm sub aceste două oferte. Asta pentru că noi suntem în insolvență și alegerea altei soluții mai puțin avantajoasă poate să nu fie aprobată de administratorul judiciar”, a spus Moraru.

„O să comunicăm decizia și la federație”

El a menționat că în următoarele zile va lua o decizie dacă gruparea Rapid va negocia singură sau la pachet, alături de celelate cluburi din Liga a II-a, vânzarea drepturilor TV. „Noi ne gândim și o să luăm o decizie în două-trei zile. O să comunicăm decizia și la federație. Este clar că Rapid are alte posibilități în Liga a II-a, singură ar putea să fie avantajată la aceste negocieri. Dar noi chiar ne dorim să se ridice nivelul în Liga a II-a, și dacă se apropie de cele două oferte atunci o să acceptăm”, a precizat Valerii Moraru.

Președintele Răzvan Burleanu le-a propus, la 22 iulie, cluburilor din eșalonul secund ca FRF să organizeze licitația pentru vânzarea drepturilor TV ale meciurilor din Liga a II-a. „Aproape în totalitate membrii cluburilor prezenți azi au spus că e în regulă ca licitația de vânzare a drepturilor TV ale meciurilor din Liga a II-a să fie organizată de FRF. Și implicit ca drepturile TV să fie cedate federației. Și bineînețeles, federația își oferă doar suportul pentru organizarea licitației, fără să fie interesată de niciun comision sau altceava”, afirma la acea dată președintele FRF. Ediția de campionat 2015-2016 a Ligii a II-a va începe la 29 august.

Rapid va mai transfera patru jucători străini până la sfârșitul săptămânii

Altfel, acționarul majoritar al grupării giuleștene a anunțat și că FC Rapid va mai transfera patru jucători străini, un fundaș, un mijlocaș și doi atacanți, până la sfârșitul acestei săptămâni.

„Zilele acestea vom mai aduce patru jucători străini de valoare. Nu vreau să le dau numele pentru că am observat că se întâmplă lucruri ciudate și devin interesanți și pentru alte cluburi. Este vorba despre un fundaș dreapta care poate juca și fundaș central, un mijlocaș dreapta și doi atacanți. Sunt jucători buni, până la sfârșitul săptămânii vor semna cu noi”, a spus Moraru.

Tomas Josl, fundaș care a evoluat și în returul sezonului precedent la Rapid, va semna un contract valabil două sezoane cu drept de prelungire pe încă unul cu gruparea giuleșteană. De asemenea, mjlocașul Iulian Popa, ultima oară la Oțelul Galați, urmează și el să semneze. „Josl este în cantonamentul echipei și vrea să joace la Rapid. Noi i-am propus un an, plus încă unul, dar până la urmă cred că va semna doi plus unul, pentru că își dorește să rămână la Rapid. Iulian Popa e un jucător valoros pe care l-a recomandat Florin Marin și va semna și el”, a explicat Moraru.

Al doilea stagiu de pregătire al echipei Rapid se va desfășura la munte sau la baza sportivă Pro Rapid. „Cantonamentul al doilea îl vom face tot la munte sau la Pro Rapid. Domnul Florin Marin va decide. Am înțeles că aici, la București, sunt mai multe posibilități pentru amicale, dar vom vedea”, a precizat acționarul majoritar.

Articol scris de Marius ȚONE (Mediafax)

Marius ANGHEL 04 Aug. 2015, 18:23 Liga 2
Pe aceeași temă