FC Corvinul nu cedează!

Sami Tamaș 21 Feb. 2013, 16:18 Special
FC Corvinul nu cedează!

FC Corvinul Hunedoara a depus contestanție la tabelul preliminar de creanțe al admis de adminstratorul judiciar în dosarul de insolvență al SC FC Rapid SA, societatea care administrează clubul cu același nume din Liga 1 de fotbal.

FC Corvinul reprezentat de președintele Mircea Alic susține că are de recuperat creanțe în valoare de 3,1 milioane lei (cotă parte din transferul portarului Bogdan Lobonț de la Rapid la Ajax Amsterdam n.r.), dar administratorul judiciar nu a admis această sumă.

La fel ca gruparea hunedoreană au mai procedat nouă jucători ai Rapidului și un fost finanțator, Fathi Taher. SC FC Rapid SA are de achitat datorii în valoare de 148.029.085 lei (aproximativ 34 milioane de euro), conform tabelului preliminar de creanțe admis de adminstratorul judiciar în dosarul de insolvență.

La masa credală au fost înscriși 163 de creditori care au solicitat creanțe în valoare de 210.838.992 lei (aproximativ 48 de milioane de euro), însă administratorul judiciar a admis doar 148 de milioane de lei.

Creditorii au avut dreptul să conteste tabelul preliminar în termen de cinci zile, după care va fi aprobat tabelul final al creanțelor clubului giuleștean. Următorul pas va fi stabilirea planului de reorganizare a grupării din Liga I de către creditorul care deține 20 la sută din datorii și administratorul judiciar, cu o perioadă de implementare de 1-3 ani.

Planul de reorganizare ar trebui să cuprindă măsuri care să vizeze revitalizarea activității clubului astfel încât să își achite datoriile.

La 7 decembrie 2012, Tribunalul București a admis cererea SC FC Rapid SA și a deschis procedura de insolvență a clubului condus de George Copos, numind-o ca administrator judiciar pe Cristina Andronache. Termenul limită pentru definitivarea tabelului creanțelor a fost fixat pentru 28 februarie 2013.

Articol scris de Sami TAMAȘ

Sami Tamaș 21 Feb. 2013, 16:18 Special
Pe aceeași temă