FC Bihor a reînviat. Mircea Fodor a reînființat clubul orădean și l-a înscris în liga județeană

Marius ANGHEL 12 Aug. 2016, 15:03 Special

Desființat în iarnă, prin decizie a instanței, când s-a hotărât falimentul, FC Bihor a renăscut la exact șase luni de când s-a consființit „decesul” vechiului club, după cum precizează Mircea Fodor, cel care a fost ultimul președinte al vechiului FC Bihor și cel care este și primul președinte al noului FC Bihor.

FC Bihor Legenda 1902 este noul club pe care Mircea Fodor l-a înființat pe 12 iulie și „își propune să continue tradiția”.

Meciuri în Episcopia

FC Bihor Legenda 1902 a fost înscris în Liga a V-a și își va desfășura meciurile de pe teren propriu pe terenul de la Episcopia, „unde avem condiții bune”, după cum a mai precizat Fodor, care recunoște că își dorește să evolueze pe Stadionul „Iuliu Bodola”, doar că, cel puțin deocamdată, nu a găsit înțelegere pentru acest aspect.

„FC Bihor este un nume de tradiție, este numele de care s-au legat și se leagă în continuare speranțele majorității iubitorilor de fotbal din județul nostru. Era păcat ca acest brand să dispară. Vedem cum la Rapid, Petrolul, Poli Timișoara, UTA sau Ceahlăul, imediat ce vechile entități au dispărut, cei de-acolo s-au sesizat și au înființat noi cluburi care să continue tradiția și adune speranțele iubitorilor de fotbal de acolo. Din păcate la noi nimeni nu s-a sesizat. Eu, care iubesc foarte mult culorile acestui club, nu am putut sta deoparte și am înființat acest club, care nu are nicio legătură cu politicul, așa cum s-a mai vehiculat. Suntem un club curat, nou-nouț, membrii fondatori sunt tineri și departe de grupurile de interese sau imfluență. Vrem s-o luăm pas cu pas de jos. Nu e o rușine și știm ce avem de făcut, deși nu ne va fi ușor”, a mai declarat președintele executiv al noului club FC Bihor.

Primul antrenor principal al FC Bihor Legenda 1902 este George Zima, un tânăr de 27 de ani (fiul mai cunoscutului Ștefan Zima, posesor al licenței B de antrenori), care îl are secund pe cel care a fost ultimul preparator fizic al vechiului FC Bihor, Alin Pintea.

Primele meciuri

De altfel, și în lotul de jucători, care în prezent numără 16-18 fotbaliști, se regăsesc câțiva componenți ai veciului club orădean: Chira, S. Matei, Mangra, Negrea și Ferik. Media de vârstă al actualului lot al echipei este de 22-23 de ani, dar încă lotul nu este stabilit 100 la sută.

Până în prezent, noul FC Bihor a disputat două jocuri amicale. Primul, la doar trei zile de la formarea echipei, cu CS Oșorhei II (echipă nou-promovată în Liga a IV-a), pe care l-a pierdut cu 0-2, după un gol al doilea survenit în minutul 95, iar al doilea, desfășurat miercuri seară, tot la terenul de la Episcopia, cu Foresta Tileagd, pe care l-a câștigat cu 5-1. La pauză scorul a fost 2-1, iar golurile orădenilor le-au marcat Grozav – 3, Moza și Bora.

Antrenorul George Zima a trimis în teren de la început echipa: Bărăian – S. Matei, Peter, Boneta, Szatmari – Rus, Ferik – Morgovan, Negrea, Bora – Grozav. Pe parcurs au mai intrat: Nicoară – Moza, Matea, Raț, Ghilea și chiar antrenorul G. Zima.

Sâmbătă, de la ora 10.30, FC Bihor Legenda 1902 va juca în deplasare, cu CS Paleu, o altă echipă nou-promovată în Liga a IV-a.

Alături de echipă

Campionatul Ligii a V-a este prevăzut să înceapă pe data de 20 august, iar conducerea clubului a luat decizia să susțină meciurile de pe teren propriu, sâmbăta, de la ora 11, „tocmai pentru că suporterii echipei FC Bihor au fost obișnuiți cu aceste ore în Liga a II-a”, după cum a mai afirmat Mircea Fodor.

De altfel, acesta a ținut să sublinieze că așteaptă cât mai mulți iubitori ai fotbalului să se alăture acestui proiect, „pentru a clădi un club solid, pe o structură sănătoasă și curată și care să ducă mai departe tradiția”.

Sursa: eBihoreanul

Marius ANGHEL 12 Aug. 2016, 15:03 Special
Pe aceeași temă