Oradea a respirat fotbal la meciul din Cupă cu FCSB, FC Bihor s-a prezentat acceptabil în fața liderului SuperLigii. Concluziile lui Florin Farcaș, Sergiu Jurj și Ricardo Farcaș după primul joc organizat în norcurnă pe ”Iuliu Bodola”

Marius ANGHEL 28 Sep. 2023, 10:36 Cupa României

Meciul cu FCSB, din cadrul primei etape a fazei grupelor Cupei României, a umplut până la refuz, după mult timp, cele trei tribune disponibile să găzduiască public ale stadionului ”Iuliu Bodola” din Oradea. Aproximativ 10 mii de spectatori au asistat la jocul echipei locale FC Bihor, unul găzduit în nocturnă, pentru prima dată în istoria municipiului.

Pe teren, jocul dintre liderul Seriei a 8-a a Ligii 3 și liderul primei ligi a avut un câștigător clar, așa cum era de așteptat, FCSB controlând partida și marcând câte o dată pe repriză fără să se întrebuințeze prea mult. Însă, FC Bihor, chiar dacă nu a reușit să-și creeze vreo mare ocazie de gol, s-a remarcat prin dorința de a juca de la egal la egal cu cea mai în formă echipă din România în acest moment, una care a folosit un prim ”11” în care s-au regăsit mai mulți jucători care au evoluat mai puțin în campionat.

Cu 0-2 a pierdut FC Bihor, după ce David Miculescu a deschis scorul în minutul 26, iar Siyabonga Ngezana l-a majorat în minutul 69. Poate cea mai mare situație de gol a orădenilor a avut loc în mintuul 54, atunci când Gunie a centrat din dreapta careului, mingea a trecut prin fața porții, iar Ban, nemarcat, a tras slab din 6-7 metri lateral, cu stângul, mult peste poartă.

Florin Farcaș, despre meciul cu FCSB: ”Am făcut un joc bun, ne-am ridicat, cât de cât, la nivelul așteptărilor publicului și suntem mulțumiți de ce am realizat”

După joc, antrenorul Florin Farcaș a spus că jucătorii săi s-au ridicat la nivelul așteptărilor publicului, le-a apreciat jocul și a mulțumit publicului prezent în număr mare la stadion.

”Din punct de vedere a ceea ce a însemnat acest joc, sigur a fost un eveniment, un eveniment important pentru orașul nostru. Am adus la Oradea una dintre cele mai iubite echipe din România, una dintre cele mai valoroase și cred că astăzi am făcut un joc bun, ne-am ridicat, cât de cât, la nivelul așteptărilor publicului și suntem mulțumiți de ce am realizat.

A fost o presiune, pentru că am întâlnit un adversar puternic, dar le-am spus înainte de joc că trebuie să joace cu suflet, să arate că suntem o echipă care avem niște obiective anul ăsta. Copiii au făcut un joc bun, s-au ridicat la valoarea cât de cât a competiției. A meritat ca Oradea să aibă un asemenea regal fotbalistic.

(n.r. – Întrebat despre faptul că la meci a asistat și Emeric Jenei, pe care clubul orădean l-a premiat înainte de joc, alături de Iosif Vigu) Domnul Emeric Jenei este un simbol a tot ceea ce înseamnă fotbalul românesc. Ați văzut cu câtă căldură publicul l-a aplaudat și l-a aclamat. Pentru noi nu este decât un gest de respect pentru că a putut să vină la acest joc și îi mulțumim, dar putem să-i mulțumim și publicului acesta frumos, care a fost într-un număr atât de mare, ne-au susținut și au fost alături de noi”, a spus Farcaș la flash-interviul de după joc, la microfonul DigiSport.

Acesta a vorbit și despre următorul adversar al echipei sale în grupele Cupei României. Dinamo, al doilea cel mai important club din România, ajunge și el la Oradea.

”De la fiecare meci încercăm mult mai mult. Trebuie să înțelegem, totuși, că noi suntem o echipă de Liga 3. Lucrul îmbucurător este că acești copii au prestat un joc bun. Sigură că și jocul cu Dinamo o să-l tratăm cu maximă seriozitate, fiindcă toate jocurile le tratăm la fel. Sperăm ca și la meciul cu Dinamo publicul să fie într-un număr mare la stadion și să susțină această echipă frumoasă a noastră, din Oradea”, a mai spus Florin Farcaș.

  • Ce a declarat Elias Charalambous, antrenorul FCSB, despre acest meci, poți citi AICI.

Sergiu Jurj: ”Publicul orădean avea nevoie de așa ceva după atâția ani, însă obiectivul nostru principal e să promovăm în Liga a 2-a”

Despre meci și atmosfera de la Oradea a vorbit și Sergiu Jurj (25 de ani), unul dintre jucătorii cu experiență ai FC Bihor.

”E o bucurie că am reușit să umplem stadionul. Publicul orădean avea nevoie de așa ceva după atâția ani, însă obiectivul nostru principal e să promovăm în Liga a 2-a. Jocul ăsta de Cupă și cele care urmează sunt un bonus pentru noi, în care putem să ne măsurăm forțele cu echipe de acest gen. FCSB-ul este cea mai în formă echipă din prima ligă română.

Am compensat prin atitudine, prin forța grupului. Asta ne identifică ca și echipă și vrem să facem aceeași figură frumoasă și cu Dinamo. O să-l pregătim la fel ca și pe acesta, cu FCSB, să dăm tot ce-i mai bun din noi, ca să ne facem văzuți, pentru că fotbalul din România, la Liga a 3-a, e mai puțin văzut și atunci e o șansă bună pentru noi, mai ales că suntem o echipă tânără.

Publicul contează mult. La fotbal, publicul este al 12-lea jucător, îți dă motivație, îți dă adrenalina necesară”, a spus Sergiu Jurj la microfonul DigiSport.

Florin Farcaș: ”Trebuie să recunoaștem că adversarul a fost net superior. Mulți dintre noi nu am mai jucat cu atâta lume în tribune”

Și căpitanul echipei orădene, Ricardo Farcaș, a fost impresionat de numărul mare de spectatori veniți la meci. Fundașul nu s-a ferit să spună că adversarii au fost net superiori.

”A fost un vis pentru fiecare dintre noi. Am încercat să ne ridicăm la valoarea adversarului, dar trebuie să recunoaștem că adversarul a fost net superior în seara aceasta. Mă bucur pentru public, pentru că a venit într-un număr foarte mare. Mulți dintre noi nu am mai jucat cu atâta lume în tribune. Am încercat să dăm totul și cred că spectatorii au fost mulțumiți de ce au văzut.

Am pregătit meciul la victorie, am încercat să ne facem jocul nostru, am încercat să dăm tot ce e mai bun din noi, am jucat cu inima, am jucat pentru suporteri, dar, până la urmă, ăsta este fotbalul, au fost net superiori. S-a văzut diferența de valoare în această seară.

(n.r. – cum a fost pentru jucători faptul că la meci a fost și Emeric Jenei) Am știut dinainte că va veni la meci dânsul. Suntem bucuroși că a venit să ne vadă. Cred eu că ne-am ridicat la nivelul așteptărilor, am dat totul și sunt fericit și mândru de echipa mea. La meciul cu Dinamo vrem să câștigăm, să facem punct sau puncte. Ăsta este obiectivul. Vom juca fiecare meci la victorie și cel mai bun să câștige”, a comentat Ricardo Farcaș, chiar fiul antrenorului Florin Farcaș.

FC BIHOR ORADEA – FCSB 0-2

David Miculescu 26′, Siyabonga Ngezana 69′

FC Bihor: Pînzariu – C. Jurj, Paublusztig (Călugher 46′), Ric. Farcaș (cpt.), Bactăr (D. Stan 81′), Ioviță – Bg. Vasile (Chitaș 59′) – Gunie, Ban, Sorian (Al. Popa 86′) – Sg. Jurj (Hosu 59′)
Rezerve neutilizate: Bob – Fl. Drăgan, Al. Stoian, Andr. Militaru
Antrenor: Florin Farcaș

FCSB: Andr. Vlad – Val. Crețu, Ngezana, Haruț, Cr. Ganea (Panțîru 78′) – Djokovic (Șut 78′), Lixandru (Pandele 84′), Gogescu (D. Olaru 46′) – Radaslavescu (Ov. Popescu 46′), Miculescu, Oct. Popescu (cpt.)
Rezerve neutilizate: Udrea – Compagno, Pantea
Antrenor: Elias Charalambous

Stadion: ”Iuliu Bodola” (Oradea – Bihor). Arbitru central: Andrei Moroiță (Ploieşti). Arbitri asistenți: Ionel Valentin Dumitru (Gherghiţa – Prahova) și Raul Constantin Ghiciulescu (Lugoj). Arbitru de rezervă: Florin Ovidiu Mazilu (Satu Mare). Observator arbitri: Aron Huzu (Sibiu). Delegat joc: Cătălin Pașcanu (Cugir).

În următoarele meciuri din Grupa C a Cupei României, FC Bihor va juca acasă cu Dinamo și în deplasare cu SCM Zalău, în timp ce FCSB va mai avea jocuri cu SC Oțelul Galați și FCU Craiova FC, ambele în deplasare.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://www.prosport.ro/cupa-romaniei/ce-l-a-uimit-pe-elias-charalambous-la-meciul-fc-bihor-fcsb-0-2-din-cupa-romaniei-nu-ma-asteptam-la-asta-19748088

https://www.prosport.ro/diverse/imagini-emotionante-cu-emeric-ienei-la-fc-bihor-oradea-fcsb-video-19747988

https://www.prosport.ro/cupa-romaniei/momente-uluitoare-inainte-de-fc-bihor-fcsb-meme-stoica-a-ramas-socat-n-am-vazut-in-viata-mea-asa-ceva-19747976

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/gloria-buzau-a-avut-o-in-palma-pe-uta-dar-a-platit-erorile-portarului-haymamba-andrei-prepelita-l-a-aparat-pe-camerunez-probabil-a-avut-emotii-dar-toti-castigam-si-toti-pierdem-19286654

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/concluziile-lui-stupar-si-pirvu-dupa-progresul-pecica-petrolul-1-2-19286640

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/dupa-ocna-mures-universitatea-craiova-a-mai-bifat-o-umilinta-in-cupa-romaniei-la-tunari-19286598

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/progresul-pecica-a-pierdut-la-limita-cu-petrolul-in-cupa-romaniei-19286506

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/scm-zalau-esec-in-grupele-de-cupa-romaniei-1-4-cu-sc-otelul-19286448

Marius ANGHEL 28 Sep. 2023, 10:36 Cupa României
Pe aceeași temă