Falimentate de „oamenii de fotbal”, echipele de tradiție reînființate de suporteri promovează pe linie. Petrolul, Oțelul, Farul și „U„ Cluj sunt deja în barajul pentru Liga 3

Marius ANGHEL 21 May. 2017, 21:53 Special

Băgate în colaps de „oamenii de fotbal” care mișună în România, cluburile de tradiție repornite de suporteri astă-vară de la cel mai scăzut nivel sau aproape sunt, în acest moment, la turație maximă. Unele grupări, precum Petrolul Ploiești, Oțelul Galați, Farul Constanța și „U” Cluj, nu mai au cum să piardă locul 1 în Liga 4 din campionatele județene, urmând să joace barajul de promovare în Liga 3. Alte echipe, plecate din Liga 5, și-au asigurat – sau sunt foarte aproape s-o facă – ascensiunea în Liga 4. În această situație sunt AFC Rapid București, Ceahlăul Piatra Neamț (promovate) și CFR Mișcare București (aproape promovată).

În Liga 4 din Prahova, ACS Petrolul 52 Ploiești e pe primul loc cu 3 etape înaintea finalului de campionat, având 71 de puncte, cu 9 mai multe decât ocupanta locului 2, CS Blejoi, având și avantajul meciurilor directe: 3-0 în deplasare și 5-0 acasă. Ploieștenii sunt și campionii absoluți ai audienței, ei având la meciuri, pe stadionul „Ilie Oană”, și 7.000 de spectatori plătitori. Meciurile sunt transmise în direct pe YouTube, iar din sezonul viitor se prefigurează o asociere cu firma franceză Veolia. „Găzarii” au însă niște probleme cu autoritățile locale, care le percep o sumă imensă pentru stadion – 6.000 de lei la fiecare meci – și nu sunt încântate de existența unei echipe care nu e controlată politic.

În Liga 4 din Constanța, Suporter Spirit Club Farul este pe primul loc cu 3 etape înaintea finalului de campionat, având 90 de puncte, cu 14 mai multe decât Viitorul Fântânele, de pe locul 2. Și „marinarii” întâmpină dificultăți. Stadionul „Farul” stă să cadă, iar autoritățile vorbesc despre reconstruirea lui pentru a-i permite lui Hagi să joace acolo. SSC Farul nu pare să intre în vederile edililor.

În Liga 4 din Galați, Suporter Club Oțelul este campioană matematic, având 72 de puncte cu 2 etape înaintea finalului. Locul 2, Avântul Vânători, are un meci mai puțin disputat, dar amănuntul este neimportant, deoarece are doar 48 de puncte.

În Liga 4 din Cluj, ACSF „Alb-Negru” al Studenților Clujeni, succesoarea „U” Cluj, al cărei palmares ar urma să fie cumpărat, are 73 de puncte după 25 de etape. Mai sunt 3 etape până la final, iar urmărtoarea clasată, CS Atletic Olimpia Gherla, are numai 55 de puncte. ACSF „Alb-Negru” are nu numai sprijinul suporterilor, ci și al municipalității.

În Seria 2 din Liga 5 a Bucureștiului, AFC Rapid a promovat matematic în Liga 4, având 19 puncte în play-off, cu 8 mai multe decât Unirea Dobroești, de pe locul 3 (primul necalificant) când mai sunt două etape.

În Seria 2 din Liga 5 a județului Neamț, CSM Ceahlăul Piatra-Neamț are 45 de puncte după 17 etape, cu 15 peste locul 2, Zorile Urecheni. Mai este de disputat o singură etapă.

Foarte aproape de promovarea în Liga 4 este și CFR Mișcare București, în Seria 1 a Ligii 5 București. „Feroviarii” bucureșteni, finanțați de un grup de suporteri rapidiști, sunt pe locul 2, cu 17 puncte, având 4 puncte avans față de urmăritorii de la AS Atletico. Până la final mai sunt 2 etape. Din play-off-ul Ligii 5 București promovează în Liga 4 patru echipe: primele două din Seria 1 și din Seria 2.

Articol scris de Matei UDREA

Marius ANGHEL 21 May. 2017, 21:53 Special
Pe aceeași temă