EXCLUSIV: Dinamo II se mută la Cernica!

Nicio pauză competițională fără evenimente majore în viața satelitului echipei din Ștefan cel Mare. Acesta pare să fie motto-ul conducerii clubului Dinamo în ultimul an. Noul experiment la care va fi supusă echipa a doua a „câinilor” va consta în schimbarea domiciliului pentru meciurile de acasă. Astfel, ProSport a aflat că în partea a doua a sezonului 2013-2014, Dinamo II va juca pe „teren propriu” tocmai la Cernica!

Vă reamintim că în vara anului trecut, echipa a doua a fost la un pas de a fi retrasă din campionat, după ce i s-au spulberat speranțele de a primi un wild-card pentru a rămâne în liga secundă, acolo de unde de abia retrogradase. La acea vreme, conducerea clubului a considerat că un satelit în liga a treia nu justifică o cheltuială cu el. În cele din urmă, în al 24-lea ceas s-a decis păstrarea acestuia și numirea lui Flavius Stoican ca principal. După câteva etape cu rezultate excelente, Stoican a fost promovat la prima echipă.

Reduc cheltuielile cu terenul de joc

Mutarea pare să fie legată de banii pe care le trebuie să îi dea FC Dinamo către CS Dinamo pentru închirierea stadionului din complexul din Ștefan cel Mare. De menționat că în primele 15 etape disputate până acum din Liga a III-a, satelitul a jucat mai mult pe terenul central și doar ocazional pe „Florea Dumitrache”. Așa că oficialii clubului se pare că vor să reducă din cheltuielile cu satelitul prin mutarea meciurilor de acasă ale acestuia tocmai pe terenul din așezarea ilfoveană!

Cheia acestei mutări o constituie buna relație cu clubul Progresul din Cernica, cu care Dinamo a jucat deja două amicale în acest an, unul pe terenul pe care se intenționează mutarea satelitului și unul pe terenul Metaloglobus. Colaborarea dintre cele două grupări a fost ușurată și de numirea lui Gabi Răduță (foto) ca șef al centrului de copii și juniori al lui Dinamo, acesta fiind fostul antrenor al Progresului!

Echipa secundă a clubului din „Ștefan cel Mare” ocupă acum locul 5 în clasament, cu 21 de puncte.

Cornățeanu debutează ca principal la Balotești

În altă ordine de idei, Dinamo II va juca azi, în deplasare, cu CS Balotești, partida fiind programată la ora 14.00 pe stadionul „Central” din Balotești. Cu un nou tehnician pe bancă în persoana lui Mugurel Cornățeanu, cel care a venit inițial la club ca scouter, satelitul speră să obțină la finalul sezonului regulat un loc de play-off. Noul principal este ajutat de secundul Bogdan Popa și de antrenorul cu portari Iulian Nunweiller. Cornățeanu este al cincilea antrenor al echipei în acest sezon, după Bebe Alexe, Flavius Stoican, Iulian Mihăescu și Lucian Mezei.

S-a renunțat la o echipă întreagă

Pauza de iarnă a adus o remaniere la sânge a lotului, renunțându-se la jucătorii peste 19 de ani, care au fost împrumutați în toată țara, puțini fiind cei care nu și-au găsit încă echipă. Astfel, s-a renunțat la Camara, Manyur, Ioan Stan și Jugaru (toți la Fortuna Poiana Câmpina, cu mențiunea că ultimii trei au fost împrumutați), Schuller (împrumutat la Metalurgistul Cugir), Bitez (împrumutat la Berceni), Dobrosavlevici (definitiv la ACS Poli), Mardare (contract reziliat, a ajuns la UTA), Crăciun (contract reziliat), Hasanovic (contract reziliat), Tătar (contract reziliat), în timp ce pentru Cazacu și Alex Stan nu s-au găsit încă variante. În plus Samoilă, Diakhate și Buia au fost promovați la prima echipă, în timp ce Nedelcearu, Andrei Radu și Krausz fac parte din lotul lărgit al formației de Liga I.

Crișan, Adi Popa II și Giurgiu – noutățile care încalcă regula

Chiar dacă noua politică a satelitului este de a se merge pe mâna jucătorilor Under 19 și cu mici excepții Under 20, adică generațiile 1995, respectiv 1994, au fost și niște abateri de la ea. În sensul că în această iarnă au apărut în lotul echipei a doua și trei jucători peste limita de vârstă impusă, adică Horia Crișan (1991), Adrian Popa II (1990) și Alexandru Giurgiu (1992, foto dreapta), însă toți trei vor evolua doar o vreme la satelit, cu scopul de acomodare și aducere a lor la parametrii optimi pentru a fi mutați la echipa mare. Și că tot vorbim de noutăți, mai trebuie spus că Dinamo II a adus și câțiva tineri interesanți cum ar fi internaționalul de juniori Vlad Ignat (portar, 1995) și prahovenii Mușea (1994) și Marian Petre (1995). În plus, în lotul echipei a doua au fost promovați și trei puști de la juniori B (1997): Andrei Țârcoveanu, Simone Dobre și deja celebrul Patrick Petre, fiul fostei glorii dinamoviste Florentin Petre.

Iată și lotul satelitului pentru partea a doua a campionatului:

– portari: Vl. Ignat, Muțiu

– fundași: Mușea, H. Crișan, Ad. Popa II, Nedelcearu, S. Bucur, Lică, Vartanian, A. Radu

– mijlocași: R. Radu, Tudorache, Țârcoveanu, R. Mihalache, Stănici, P. Petre (foto, stânga), S. Dobre, Krausz, Al. Stan

– atacanți: Pape Ndaw, M. Petre

 

Articol scris de Cătălin MUREȘANU și Mihai ANDRIEȘ
Foto de Mihai ANDRIEȘ

Pe aceeași temă