Duru: „E greu de crezut că Rapidul va putea continua activitatea în Liga 1”

Mihai Andries 09 Jun. 2014, 10:39 Special
Duru:**

Directorul Administrației de Licențiere, Viorel Duru, a declarat că echipei FC Rapid îi va fi aproape imposibil să continue activitatea în Liga 1, în caz că va avea câștig de cauză la TAS, pentru că nu au un investitor care să acopere în cel mai scurt timp găurile din contabilitatea clubului.

„E foarte posibil la la TAS să nu se ia în considerare alte documente”

„Rapid are o situație financiară disperată, datorii restante curente, adică datorii făcute după data de 6 decembrie 2012 până în ziua de azi. Noi am evaluat starea datoriilor până la 31 decembrie 2013 și proiecția financiară care a făcut-o clubul pentru 2014-2015. Comisia de Fond a stabilit că au datorii către cluburi, că au datorii către angajați și că principiul continuității activității nu este respectat, în ceea ce privește prognoza pe care au prezentat-o la FRF, adică informații financiare previzionate. Teoretic, au toate șansele la TAS la fel cum ar avea o persoană din orice colț al lumii. Evident că se va judeca pe motivele de recurs pe care le va înainta clubul și va trebui să aducă niște documente, niște justificări. N-am de unde să știu care sunt motivele pe care le-ar putea invoca, dar oricum există un termen limită pentru a arăta îndeplinirea condițiilor de licențiere. Dacă până la 31 martie nu au făcut dovada, n-au făcut-o nici la Fond, nici la Apel, așa că e posibil ca TAS să nu ia în considerare nu știu ce documente care vor apărea acum. Nu pot să vă spun ce șanse au, dar să vedem dacă până 7 iunie, mai exact, 9 iunie vor avea timp să depună dosarul. Dar cum ziua de luni e dată liberă în România, pe 10 ar fi ultima zi în care pot ajunge cu dosarul. Dacă vor reuși, FRF-ul va fi cel reclamat împreună cu LPF și va trebui să ne spunem punctul de vedere”, a declarat Viorel Duru, la emisiunea „11 metri” de la Sport Total FM.

„Se va trece printr-o procedură rapidă, pentru că pe 30 iunie va trebui să aflăm răspunsul TAS. Sunt convins că dacă nu se va da până la această dată, răspunsul va veni în primele zile ale lunii iulie. Dacă vor juca sau nu, nu pot să mă pronunț, pentru că nu am voie. Oricum, în condițiile în care nu se arată un investitor care să acopere toate găurile descoperite până acum e greu de crezut că Rapidul va putea continua activitatea în Liga 1. E normal ca fiecare club să-și urmeze dreptul de a apela la toate instanțele competențe”, a comentat Duru.

„Pentru CSU Craiova licența este un aspect, dreptul de a promova altul”

Despre CS U Craiova, echipa care a reușit să primească licență pentru a evolua în Liga 1, Duru a precizat că situația oltenilor nu este atât de roză precum pare la prima vedere. „Craiova are o altă problemă, pentru că în statutul FRF, art 54, alineatul 2, spune că pentru a promova într-o competiție superioară trebuie să fii membru afiliat la FRF de cel puțin trei ani. E dreptul lor să conteste Licența este un aspect, iar dreptul de a promova e un alt aspect”, a mai spus cel care are un cuvânt greu de spun în procesul de licențiere din Liga 1.

În finalul intervenției, chestionat în vederea echipelor care vor evolua în următorul sezon, Duru a spus că nu suntem la punct, dar că o astfel de situație e întâlnită și la case mai mari: „Componența celor 18 echipe ar trebui să o avem, dar nu numai la noi e această incertitudine. Există foarte multe fraude, dar un scenariu identic cu cel de anul trecut nu cred că vom avea. Mă simt direct implicat, dar nu Duru are ceva cu un club sau altul, ci cluburile însăși își fac aceste probleme și când nu mai pot să și le rezolve apelează la discreditări, la manipulări etc”

Mihai Andries 09 Jun. 2014, 10:39 Special
Pe aceeași temă