Ovidiu Stângă, mulțumit cu egalul cu Concordia, însă deranjat de alt aspect: ”Nu s-a jucat fotbal. Eu m-am întors în România să jucăm fotbal.” Ce-i reproșează arbitrului, cum vede revenirea pe ”Ion Oblemenco” și comparația dintre ”FC U” Craiova și CS U Craiova

Marius ANGHEL 02 Mar. 2021, 20:39 Liga 2

U Craiova 1948 SA a obținut doar un egal, 0-0 cu Concordia Chiajna, în primul meci oficial din 2021, totodată primul joc cu Ovidiu Stângă antrenor. Echipa olteană se menține pe primul loc în Liga 2 după etapa a 17-a a Ligii 2.

Partida desfășurată la Chiajna, pe teren sintetic, a fost una cu un ritm bun, însă cu o mulțime de intrări dure, în special din partea jucătorilor Craiovei, însă la care arbitrul Claudiu Marcu s-a temut să arate cartonașul roșu, deși se impunea. Au fost și multe ocazii de gol, însă fie portarii s-au remarcat, fie cei care s-au aflat în situații de a marca au ratat cu nonșalanță.

Ovidiu Stângă, după remiza cu Concordia: ”Acest punct e mai bine decât nimic. Le reproșez jucătorilor că n-au jucat fotbal, au fost multe întreruperi”

La finalul partidei, Ovidiu Stângă a transmis că rezultatul de egalitate i se pare echitabil. Însă a fost nemulțumit de faptul că jocul a avut multe întreruperi.

”Acest punct e mai bine decât nimic. Pot să spun că sunt mulțumit, pot să spun că sunt supărat. La cum a arătat jocul, eu cred că este un rezultat echitabil, ținând cont de ocaziile care s-au creat de ambele părți. Este echitabil.
Nu am ce să le reproșez jucătorilor. Dacă am să reproșez, le reproșez faptul că au fost foarte multe întreruperi și nu s-a jucat fotbal. Eu m-am întors în România să jucăm fotbal, nu într-un meci de fotbal să am 20 de întreruperi cu jucători căzuți și cu jucători care intră imediat după ce se repune mingea în joc. Nu știu care este regulamentul exact în România, dar cred că este alt regulament față de fotbalul modern. Odată ce jucătorul căzut jos iese afară, trebuie să stea la aprecierea arbitrului, dar arbitrul îl apreciază în două secunde să intre la loc. Aici nu suntem la handbal”, a spus Stângă la microfonul DigiSport.

Arbitrul Claudiu Marcu, vinovatul pentru jocul dur, în special al oltenilor

În prima repriză, Voicu (14) și Luboya (34) au primit cartonașe galbene pentru lovirea cu cotul, iar în partea secundă Gugu (56, 60) trebuia și el eliminat, la fel și Gabriel Deac (64), din partea Concordiei.

Antrenorul echipei oltene a dat vina pe arbitrul Claudiu Marcu.

”A fost dur tot din cauza arbitrului și a persoanelor care sunt în jurul echipelor. Pentru că sunt educați să țipe la arbitru. Persoanele ar trebui să fie educate să își facă fiecare treaba. E simplu. Eu sunt pe tehnico-tactic, doctorul să își facă treaba, observatorul să facă schimbările. Dar la noi este cu totul și cu totul altceva”, a comentat Ovidiu Stângă, care încă nu știe situația portarului Robert Popa, schimbat după ce a fost lovit cu piciorul în cap de Gabriel Deac, la o fază la care jucătorul ilfovenilor și-a recunoscut greșeala și a intervenit primul pentru a-i acorda ajutor goalkeeperului.

”Nu știu ce are. Ce pot să spun este că are arcada spartă, i s-au pus niște copci, iar acum rămâne să facă un control medical să vedem exact ce are”, a comentat antrenorul Craiovei.

Mutarea pe ”Ion Oblemenco” nu i se pare ”ceva spectaculos” lui Ovidiu Stângă. Antrenorul laudă însă suporterii

Ovidiu Stângă a vorbit apoi despre debutul pe ”Ion Oblemenco” al ”FC U” Craiova în campionat, cu CS Mioveni. Până acum a mai jucat de două ori pe noul stadion, însă de fiecare dată a făcut-o în Cupa României.

”Pentru mine nu sunt emoții, pentru că sunt obișnuit cu stadionul. Poate sunt puțin emotiv, datorită faptului că este stadionul nou și sunt pentru prima dată pe bancă. Dar pentru mine nu este ceva spectaculos. Singurul lucru pozitiv este că avem stadion nou, și nu putem să desfășurăm fotbalul așa cum ni-l dorim”, a comentat Ovidiu Stângă, care a adus cuvinte de laudă pentru suporterii care au venit ieri seară și au încurajat echipa: ”Pe oamenii aceștia fac parte din istoria clubului, din familia FC U. Aceștia nu pot fi cumpărați de nimeni. Ei vin din propria inițiativă și mă bucur că sunt alături de noi. Mi-aș dori ca mai multe echipe să aibă astfel de suporteri. Suporterii aceia au venit de la Liga a 4-a până în Liga a 2-a meci de meci, cât au avut posibilitatea să fie lângă echipă. Ceea ce este îmbucurător, că există echipe de genul acesta.

O promovare ar fi pentru mine o bucurie în plus, pentru echipă ar fi un moment de bucurie după atâta pauză de fotbal de primă divizie. Bucurie pentru patron, care trece prin momente grele, pentru suporteri, care își așteaptă jucătorii să-i vadă la nivel mare și să umple stadionul așa cum o fac de obicei.”

”Senzația și emulația care există la FC U nu există la CS U”

Întrebat despre posibila promovare a echipei sale și despre o ”împărțire” a Olteniei între cele două cluburi din Craiova, Ovidiu Stângă a spus că ceea ce a văzut la ”FC U” nu a trăit la CS U.

”Nu știu. Eu ce pot să spun este că am fost și în partea cealaltă antrenor, dar senzația și emulația care există aici acolo nu există. Aici sunt suporteri mai înfocați, suporteri care, într-adevăr, fac credit să vină să facă un meci, cum se zice”, a mai spus Ovidiu Stângă după jocul cu Concordia Chiajna.

Cu 31 de puncte, U Craiova 1948 SA rămâne pe locul 1 în Liga 2, acum cu 15 jocuri desfășurate în 17 etape. O urmează ASU Poli (28 de puncte în 16 meciuri) și Petrolul (27 de puncte în 16 meciuri). În etapa a 18-a, oltenii joacă pe ”Ion Oblemenco” cu CS Mioveni, în data de 9 martie, de la ora 19:00.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și Andreea Visu

Marius ANGHEL 02 Mar. 2021, 20:39 Liga 2
Pe aceeași temă