”FC U” Craiova, obligată de instanță să nu mai folosească însemnele, mărcile și siglele actuale. Reacția lui Adrian Mititelu jr.: ”Nu am pierdut absolut nimic. Avem palmaresul, vom revizui procesul cu marca și îl vom câștiga și pe acesta”

Robert ZANFIR, Andrei PREOTU 22 Jan. 2021, 11:34 Liga 2
”FC U” Craiova, obligată de instanță să nu mai folosească însemnele, mărcile și siglele actuale. Reacția lui Adrian Mititelu jr.: ”Nu am pierdut absolut nimic. Avem palmaresul, vom revizui procesul cu marca și îl vom câștiga și pe acesta”

Clubul lui Adrian Mititelu primește o nouă lovitură în ”războiul” cu formația din Liga 1 patronată de Mihai Rotaru. Curtea de Apel București a decis, printr-o hotărâre definitivă, că actualul lider din Liga 2, U Craiova 1948 SA, nu mai are voie să folosească actuala denumire și nici să să mai utilizeze însemnele din prezent.

Decizia Curții nu a rămas fără replică din partea fiului lui Adrian Mititelu, cel căruia i s-a predat clubul după ce tatăl său a fost condamnat la închisoare pentru trei ani, iar de curând a mai luat o pedeapsă de cinci ani într-un alt dosar de evaziune fiscală.

”Obligă pârâta la încetarea oricărei activități de folosire, comercializare, distribuire, promovare și orice alt act de utilizare în activitatea comercială, inclusiv mediul online și prin intermediul website www.fcuniversitatea.ro sau orice alt website, a produselor și serviciilor care poartă denumirea Universitatea Craiova, inclusiv prin asocierea la această denumire a altor litere sau cifre”, se arată în Decizia Civilă numărul 1129A a Curții de Apel București.

Adrian Mititelu jr.: ”Instanța a hotărât provizoriu ca noi să nu mai folosim acele sigle pe care cei de la CSU vor ca noi să le retragem”

Adrian Mititelu junior spune că acum s-ar fi dat motivarea unei decizii luate în septembrie și susține că ”nu s-a pierdut absolut nimic”. Juniorul susține că palmaresul a fost câștigat definitiv de ”FC U” Craiova și că marca nu poate fi în alt loc, în acest caz.

Mititelu jr. spune, de asemenea, că decizia este doar una provizorie, nu definitivă.

Decizia nu a fost dată astăzi. E din 20 septembrie 2020 și e provizorie, deoarece noi avem un dosar pe rol, cu CSU, în care ei ne cer nouă să le alocăm 21 de mărci, iar ei să ne aloce nouă patru mărci. Până la finalizarea dosarului, este o decizie provizorie în care ni se cere să nu folosim însemnele și mărcile și siglele respective. Deci nu am pierdut absolut nimic. A fost executorie decizia în septembrie.

E posibil să fi fost acum motivarea deciziei. Site-ul (n.r. – fcuniversitatea.ro) este proprietatea altei persoane, iar mărcile folosite sunt proprietatea altei persoane. Adică nu are legătură cu persoana cu care s-a judecat CSU în acel dosar”, a spus fiul lui Adrian Mititelu la DigiSport.

”Ei dețin mărcile pe care noi le-am contestat în instanță. Și așteptăm decizia finală. Deocamdată instanța a hotărât provizoriu ca noi să nu mai folosim acele sigle pe care cei de la CSU vor ca noi să le retragem. Ei primesc această decizie ca noi să nu mai folosim acele sigle ,pentru că ei au câștigat definitiv procesul cu marca. Dar noi am câștigat definitiv procesul cu palmaresul, iar acum așteptăm la Înalta Curte pentru o contestație în anulare. Dar marca este derivată din palmares, iar noi vom revizui procesul cu marca și îl vom câștiga și pe acesta. Nu poate fi marca într-o parte și palmaresul în altă parte”, a completat Mititelu jr.

U Craiova 1948 SA, club patronat de Adrian Mititelu, ocupă locul 1 în clasamentul Ligii 2 după 15 etape, în timp ce Universitatea Craiova, club patronat de Mihai Rotaru, se află pe poziția a 3-a în campionatul Ligii 1, după 17 etape.

Robert ZANFIR, Andrei PREOTU 22 Jan. 2021, 11:34 Liga 2
Pe aceeași temă