Dumitrache și Iamandi, impresionați de convocarea la trialul de la Under 21: „Este o onoare să îmbraci tricoul naționalei”

Marius ANGHEL 03 Dec. 2014, 12:21 Special

Evoluțiile foarte bune din acest tur de campionat ale lui Alexandru Dumitrache și Adrian Iamandi nu au trecut neobservate de specialiștii care conduc fotbalul românesc. Cu o zi înainte de finalul acestui tur de campionat, pe adresa clubului SCM Pitești a venit un fax de la FRF prin care șefii grupării din Trivale erau anunțați că cei doi jucători din echipa pregătită de Adrian Dulcea trebuie să se prezinte la echipa națională Under 21.

Dumitrache și Iamandi s-au pre­gătit săptămâna trecută timp de trei zile cu lotul național, care este antrenat de Mihai Teja. În această perioadă de pregătire, cei doi alb-vio­leți au avut posibilitatea să ia primul contact cu reprezentativa tricoloră. Cei doi piteșteni ne-au povestit cum a decurs acțiunea la care au fost chemați.

Fundașul Alexandru Dumitrache este sigur că, dacă va avea evoluții bune la echipa de club, va mai fi chemat la națională: „Acțiunea a fost frumoasă și benefică pentru mine. În cele trei zile petrecute la lotul național am făcut două antrenamente și am jucat un meci amical cu selecționata României Under 19. Staff-ul tehnic s-a comportat frumos cu noi. Ne-a explicat de ce am fost chemați la această acțiune. La finalul acestui stagiu, ne-au spus că toți cei care au fost chemați vor rămâne în vederile selecționerilor. Vom fi urmăriți și de acum încolo la meciurile echipelor de club, iar dacă va fi cazul, vom fi convocați. Pentru mine a fost prima acțiune la lotul național. Din ce am văzut eu acolo, nu este diferență mare între noi și jucătorii de Liga I. Au prins un culoar favorabil și au profitat de el. Este o onoare să joci pentru România!”.

„Vom fi monitorizați în continuare”

Mijlocașul Adrian Iamandi speră ca și de acum încolo să mai fie chemat la naționala României de tineret: „Am făcut două antrenamente și un joc amical în care am avut posibilitatea să ne cunoaștem. Antrenorii de la lotul național ne-au vorbit despre sistemul pe care vor să-l implementeze la echipa națională și cam ce vor de la noi. Ne-au spus despre comportamentul pe care trebuie să-l avem în teren, dar și în afara lui. Vom fi monitorizați de acum încolo la echipele de club la care jucăm. La această acțiune au fost chemați și fotbaliști de Liga a doua și am văzut că nu sunt diferențe mari între noi și ei. Între noi și cei de Liga I, diferența este făcută de faptul că ei au prins un culoar mai bun. Pentru mine nu este prima convocare la echipa națională, pentru că am mai fost chemat și la România Under 17, însă, de fiecare dată, este o mîndrie să îmbraci tricoul naționalei. Sper să fiu convocat și la meciurile oficiale”.

„Mă bucur că jucătorii sunt apreciați”

Antrenorul A­drian Dulcea este convins că cei doi jucători vor ajun­ge să joace și în meciurile oficiale ale reprezentativei tricolore: „Convocarea celor doi jucători la echipa națională înseam­nă enorm pentru noi ca și club. În patru luni de muncă, am reușit ceea ce alții nu reușesc în ani de zile. Mă bucur că jucătorii noștri sunt apreciați și că lumea fotbalului este cu ochii pe noi. Media de vârstă a echipei noastre este de 19 ani și am reușit să terminăm turul de campionat pe primul loc. În afară de cei doi jucători, eu cred că încă 3-4 mai merită să fie convocați. Modul în care se antrenează mă face să cred că într-un an sau doi pot ajunge titulari la echipe de Liga I”.

Sursa: Curierul zilei
Foto: Mihai ANDRIEȘ

Marius ANGHEL 03 Dec. 2014, 12:21 Special
Pe aceeași temă