„După primele cinci etape vom ști dacă vom promova”. Iamandi are încredere în antrenorul Nicolae Dică și crede că Piteștiul poate avea din nou echipă în Liga 2

Marius ANGHEL 05 Jan. 2016, 15:41 Stiri

Echipa de fotbal a Piteștiului, SCM, pregătește foarte atent campania de achiziții din această iarnă, în încercarea de a reuși promovarea în Liga 2 la finalul acestei e­diții de campionat. SCM Pitești este destul de activă pe piața trans­fe­rurilor, la echipă fiind legitimați până acum mai mulți ju­cători de calitate. Unul dintre aceștia este mijlocașul Adrian Iamandi, care a venit la gruparea din Trivale sub formă de împrumut de la CS Mioveni.

Fotbalistul a mai evoluat și în precedenta ediție de campionat la alb-violeți, având evoluții foarte bune sub comanda lui Adrian Dul­cea. Iamandi speră ca și de această dată venirea la Pitești să fie de bun augur și să ajute e­chi­pa să îndeplinească obiectivul.

„Vom avea cel mai bun lot”

– De ce ai reales SCM Pitești?
– Am optat să revin la SCM Pitești pentru că aici am avut o perioadă foarte bună din punct de vedere fotbalistic. Un alt motiv care m-a determinat să iau a­ceas­tă decizie este stabilitatea financiară. Noi, jucătorii, vorbim între noi, și din discuțiile pe care le-am avut cu foștii colegi, mi-au spus că nu sunt probleme financiare și că sunt cu banii la zi. Un alt motiv pentru care am revenit este faptul că SCM Pitești are o echipă bună și cred că putem promova.

– Cum ți se pare lotul actual?
– Din punctul meu de vedere, lotul actual este foarte bun. Au fost aduși până acum jucători de calitate, dar vor mai veni și alți fotbaliști care pot face diferența. Sunt sigur că, la startul returului, SCM Pitești va avea cel mai bun lot din serie și că vom strânge foarte multe puncte.

– Se vorbește de o retragere a celor de la Slatina, din cauza problemelor financiare….
– Este destul de greu în acest moment să vorbim de promova­re. Pentru noi ar fi un mare avantaj dacă s-ar retrage Slatina, care are nouă puncte peste noi. Ar mai rămâne Câmpulungul, ce deține șapte puncte peste noi, dar care are probleme financiare și nu cred că poate duce lupta până la capăt. Principalele contracandidate la promovare ar mai rămâne CS Afumați și Turnu Măgurele, care au în plus trei și două puncte față de noi. Cu cele două vom juca la începutul acestui retur de campionat și cred că, după primele cinci etape, vom ști dacă vom promova.

„Dică va face față presiunii”

– Ai vorbit până acum cu Nicolae Dică, noul antrenor al SCM-ului?
– Personal nu am apucat să am o discuție cu el, însă am avut o întâlnire pe 30 decembrie la stadion, în care ne-a comunicat programul de pregătire pe perioada vacanței. Sunt convins că pe 18 ianuarie, când este programată reunirea lotului, va avea discuții cu fiecare jucător în parte și ne va spune ce vrea de la noi.

Ce așteptări ai de la noul tehnician?
– Așteptările sunt mari de la no­ul antrenor. Sunt convins că își va pune în practică metodele de pre­gătire pe care le știe. Sunt sigur că se va descurca, pentru că la Steaua a lucrat sub o presiune foarte mare. Și la noi va fi presiune, dar nu ca la Steaua, care an de an își propune să câștige trofee.

– Cum vezi lupta pentru promovare?
– Lupta pentru promovare în acest moment este destul de grea, dar rămâne în continuare deschisă oricărui rezultat. Seria este destul de echilibrată și sunt mai multe echipe care au în componență jucători valoroși. Sper ca, la finele competiției, noi să avem câștig de cauză, pentru că, din punctul meu de vedere, avem cei mai buni jucători din serie.

– Ce ar însemna pentru Pitești o echipă în Liga a doua?
– O eventuală promovare ar fi ce­va fantastic! Eu nu am mai trecut prin așa ceva și ar fi o mare bucurie pentru mine și pentru e­chipa orașului, care ar urca un eșalon. Ar fi un prim pas ca Piteș­tiul să revină acolo unde îi este locul în fotbal.

Sursa: Curierul zilei

Marius ANGHEL 05 Jan. 2016, 15:41 Stiri
Pe aceeași temă