„Distrugătorul” lui FC Argeș a încercat să-i dea la temelie și echipei de fotbal de la Câmpulung

Marius ANGHEL 03 Dec. 2015, 19:15 Special

Delegare total neinspirată a observatorului Cătălin Dumitru Barbu la meciul dintre Muscelul Câmpulung și SCM Pitești, contând pentru etapa a 12-a a Ligii a III-a la fotbal și asta din cel puțin două motive! Unul ar fi acela că acesta este piteștean, iar echipa oaspete venea tocmai de la Pitești, pentru un derbi al orgoliilor județene între cele două localități, orgolii recunoscute încă din perioada în care ARO Câmpulung și Dacia Pitești erau adversare în Divizia B!
În al doilea rând, Cătălin Barbu a fost, cu acte în regulă… manager general la echipa din Câmpulung! S-a întâmplat acest lucru cu puțin timp înaintea începerii sezonului actual, însă „din cauza unor greșeli manageriale”, spun oficialii musceleni, dar și pentru că spectatorii echipei nu l-au acceptat din cauza trecutului său în lumea fotbalului, conducerea echipei din Câmpulung a hotărât să întrerupă colaborarea și astfel a renunțat la serviciile sale!

  • „Distrugătorul lui FC Argeș” a fost numit Cătălin Barbu de către jurnaliștii piteșteni, ca urmare a deciziilor luate de acesta pe când ocupa funcția de manager-general la fosta echipă din Trivale. FC Argeș s-a desființat sub conducerea sa, același lucru pățind și FC UTA, un alt club la care a activat.
  • Cătălin Barbu este observator de joc din partea Federației Române de Fotbal din luna august a anului 2015. În urma examenului pe care l-a susținut la Casa Fotbalului, Barbu a obținut cea mai mare notă dintre cei care au dat testul, alături de Roxana Berceanu. Pentru a deveni observator de joc, Cătălin Barbu a susținut un test scris în urma căruia a acumulat 23 de puncte din totalul de 25. 21 de puncte era pragul pentru a ocupa această funcție.

 

„Ce crezi, mă, că aruncăm cu vreo brichetă în tine ca să oprești jocul?”

Cu toate acestea, la meciul amintit, piteșteanul a fost delegat ca… observator de joc! A fost, probabil, momentul mult așteptat al răzbunării și asta pentru că, încă de la sosirea la stadion, Barbu a afișat o atitudine superioară, sfidătoare chiar, în mod special la adresa reprezentanților echipei gazdă. O atitudine cum n-am văzut la niciun alt observator care a venit la Câmpulung!

La fel s-a comportat și pe timpul jocului, când, deși la marginea terenului este o cabină special amenajată pentru observator, Cătălin Barbu a preferat să stea în „bătaia puștii”, adică în fața spectatorilor de la tribuna I pe care i-a iritat tot timpul, atât prin atitudine, cât și prin decizii! Spre exemplu, când Alecsandru Popovici părăsea spațiul din fața băncii tehnice sărea ca ars pentru a-l întoarce în „țarc”, iar când acest lucru îl făcea Schumacher, Barbu părea indiferent! Dealtfel, un spectator din tribună chiar i-a strigat: „Ce crezi, mă, că aruncăm cu vreo brichetă în tine ca să oprești jocul?”.

Cătălin Barbu: „Au scandat lozinci sfidătoare și jignitoare”

Și pentru că meciul de la Câmpulung s-a încheiat fără incindente, a avut grijă să le „provoace” ulterior chiar Cătălin Barbu, din vârful peniței, în raportul de observare! La capitolul IV, referitor la „Comportarea jucătorilor și oficialilor celor două echipe”, piteșteanul a scris în raportul de observare:
„La finalul jocului, jucătorii echipei gazdă au scandat lozinci sfidătoare, iar la vestiar lozinci jignitoare referitoare la echipa oaspete” – fără să și exemplifice.

Conform imaginilor video surprinse, la finalul jocului, după ce au dat mâna prietenește cu adversarii, muscelenii au scandat în cor: „SCM, SCM ți-am luat toate punctele!”.

Cătălin Barbu: „La schimbarea unui jucător, cred că de etnie romă…”

Tot în foaia de observare, la „Incidente provocate de spectatori”, Barbu a menționat: „Nu au fost incidente provocate de spectatori. La schimbarea unui jucător, cred că de etnie romă, spectatorii au strigat cuvinte rasiste. Delegatul echipei gazdă a fost anunțat, iar la stația de amplificare spectatorii au fost anunțați că dacă nu încetează, jocul va fi oprit. Prin urmare nu s-au mai scandat cuvinte rasiste”.

„Prin urmare”, aceste observații au fost și motivul pentru care reprezentanții echipei muscelene au fost chemați la ședința Comisiei de Disciplină din cadrul FRF pentru a răspunde acestor acuzații. Deocamdată, se pare, clubul a primit numai un avertisment, însă în cazul în care Federația ar fi sancționat clubul cu o amendă „însoțită” de multe zerouri, la situația financiară existentă, echipa de fotbal s-ar fi putut chiar desființa!

Cătălin Barbu: „Solicit FRF să informeze echipa gazdă cu privire la…”

Mai mult decât atât, în încheierea raportului, Cătălin Barbu a scris: „Solicit Federației Române de Fotbal să informeze echipa gazdă cu privire la organizarea regulamentară a ședinței tehnice înainte de începerea jocului”.

Și pentru acest punct Comisia s-a sesizat astfel că, înainte de începerea returului, un reprezentant al Federației va sosi la Câmpulung pentru verificarea și apoi reomologarea stadionului „Municipal”.

Articol scris de Bogdan BURHAN
Foto: Sport în Muscel

Marius ANGHEL 03 Dec. 2015, 19:15 Special
Pe aceeași temă