Dăeștiul ajunge, în premieră, în Liga a 3-a și îl așteaptă în atac pe Florin Costea. Campioana județului Vâlcea a câștigat ambele meciuri ale barajului cu reprezentanta Argeșului

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 23 Jun. 2019, 19:32 Stiri

După ce câștigase în turul barajului, la Bradu, 2-1 în fața celor de la Real, reprezentanta județului Argeș, Viitorul Dăești, campioana Ligii a 4-a Vâlcea, s-a impus clar în returul de la Fedeleșoiu, scor 3-0, reușind astfel, în premieră, promovarea în Liga a 3-a.

Vâlcenii au reușit deschiderea scorului în minutul 16,  prin George Neacșu, care a înscris cu capul, profitând că portarul argeșenilor a ieșit pe sub minge. Intrat pe teren în repriza secundă, Ștefan Pașoi a reușit o „dublă” pentru vâlceni în minutele 58 și 79. În ultimele minute, Dăeștiul a mai ratat câteva ocazii prin Vasile și Marian, iar fluierul final a adus sărbătoarea în comuna situată pe malul Oltului.

Județul Vâlcea are acum două echipe în Liga a 3-a, Flacăra Horezu și Viitorul Dăești, care vor fi, probabil, colege în Seria a 3-a.

Promovarea Viitorului Dăești este una logică, ținând cont că are jucători cu experiență la ligile a doua, precum Octavian Vasile, Florian Pîrvu, Lucian Iordache, Dragoș Geantă sau Ion Marian. De asemenea, antrenorul Gabi Managalagiu are și el experiență la Liga a 3-a, după ce a pregătit anii trecuți pe Șirineasa, actuala Energeticianul.

„Nu mă așteptam la o diferență așa de mare în retur, dar ne-am pregătit foarte bine, jucătorii au înțeles tot ce aveau de făcut și le mulțumesc tuturor pentru promovare. Pașoi a marcat goluri foarte importante. El marchează în jocurile grele, este un copil foarte bun. Dacă s-ar crea emulație la Vâlcea pentru fotbal, am putea crea ușor o echipă numai din vâlceni. Sunt cinci-șase jucători numai la Liga 1, dar îmi e și rușine să le propun să coboare la Liga a 3-a. Avem un lot bun, problema este că ne trebuie trei-patru juniori buni, cu încă unul-doi seniori, echipa actuală poate face față fără probleme la Liga a 3-a. Ne-am dorit mult promovarea, autoritățile din Dăești ne-au pus la dispoziție tot ce era necesar, AJF ne-a susținut decisiv în ultima perioadă, le mulțumim tuturor”, a declarat fostul atacant al Chimiei, Gabi Mangalagiu.  

Comuna Dăești are circa 3.000 de locuitori și își dispută jocurile de acasă într-o zonă pitorească, satul Fedeleșoiu, situat la 8 km de Râmnicu Vâlcea, vizavi de Baza de Agrement care aparține sindicaliștilor de la Oltchim.

George Popolan: „Vom avea un buget stabil pentru menținere”

După ce echipa a ratat un „baraj” cu doi ani în urmă, conducătorul clubului din Dăești, George Popolan, și-a văzut visul împlinit, anume promovarea echipei în Liga a 3-a.

„Este o victorie a acestei localități, am realizat ceva și în sport, pe lângă alte investiții. A fost un vis al meu, al consilierilor locali, al cetățenilor. Felicit acest grup extraordinar, care a făcut posibilă această promovare. Vâlcea a fost peste Argeș, am câștigat ambele manșe. După o vacanță meritată, ne vom reuni și vom vedea ce fotbaliști vom mai aduce, în funcție de cerințele antrenorului și să sperăm că nimeni nu va pleca. Nu este niciun jucător la care clubul dorește să renunțe”, a spus șeful echipei din Dăești.

George Popolan a anunțat că obiectivul va fi salvarea de la retrogradare: „Noi ne vedem lungul nasului, tot ce ne propunem în sezonul viitor este menținerea. O să avem un buget stabil să menținem echipa fără probleme. Vom juca cu siguranță tot la Dăești, stadionul nostru este omologat pentru Liga a III-a încă din 2017, dacă vor mai exista anumite lucruri pe care trebuie să le facem pentru a îmbunătăți condițiile, avem resursele să le facem”.

Florin Costea, așteptat în atacul Dăeștiului

Atacantul vâlcean Florin Costea a fost prezent sâmbătă la Dăești, unde și-a susținut colegii alături de care se antrenează. Șeful clubului din Dăești, George Popolan, a anunțat că Florin Costea este așteptat la Viitorul, după ce ultima dată a jucat la Atletic Bradu, echipă retrogradată din Liga 3.

„Florin ne-a promis că ne va ajuta la Liga a 3-a, va juca alături de acest grup minunat, alături de prietenii lui. El trebuia să fie alături de noi și în acest retur la județ, dar apucase să promită celor din Colonești”, a spus George Popolan.

VIITORUL DĂ‚EȘTI (VL) – REAL BRADU (AG) 3-0   (2-1 în tur)
George Neacșu 18′, Ștefan Pașoi 58′, 79′

Dăești: D. Geantă – Vasile, I. Săraru (Fistogeanu 78′), Iordache, Lăzărescu – Fl. Pîrvu, Rizea – L. Săraru (Horumbă 86′), G. Neacșu (Roșianu 64′), I. Marian – Bucei (Pașoi 54′)
Antrenor: Gabriel Mangalagiu

Bradu: Zaharia – Fl. Lazăr (Ciucă 49), Barbu, Mihăilă, Ștefănescu – Irimia (Fl. Anghel 43′), Prodan, Neagu (Pravat 75′), Mierelea – Mormolea, Păvăluță (Păun 49′)
Antrenor: Gheorghe Stan

Stadion: Fedeleșoiu (Dăești – Vâlcea); Spectatori: 500; Arbitru: Adrian Illyeș (Ploiești); Asistenți: Răzvan Mihai Dobre (Șotânga – Dâmbovița) și Ramona Doriana Udrea (Târgu Jiu); Observatori: Corneliu Fecioru (București) și Cătălin Pașcanu (Cugir).

Articol și foro de Adi Georgescu

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 23 Jun. 2019, 19:32 Stiri
Pe aceeași temă