Din ciclul „FRF face și desface”

20 Aug. 2009, 21:30 Special
Din ciclul**

Federația Române de Fotbal se află de două săptămâni într-o degringoladă mai mare ca niciodată. După ce seriile ligilor 2 și 3 au fost aranjate pe genunchi, ajungându-se în situația fără precedent ca o echipă, ACU Arad, să fie promovată și retrogradată în numai câteva zile, iar apoi să fie înlocuită cu o echipă din al treilea eșalon, CFR Timișoara, într-o competiție aflată deja în desfășurare, a venit rândul Cupei României.

 

Responsabilii de la Casa Fotbalului au tot dreptul să solicite un loc în Cartea Recordurilor după ce au stabilit o nouă "performanță", probabil unică în lumea sportului. Concret, este vorba de situația formației tulcene Săgeata Stejaru. După desfășurarea primului tur al Cupei României, Comisia de Disciplină a FRF a hotărât în ședința din data de 22 iulie 2009 ca meciul dintre vecinele de județ Arrubium Macin și Săgeata Stejaru să fie omologat cu scorul  3-0 în favoarea echipei gazdă, doarece "formația oaspete a substituit 3 jucători".

 

În concluzie, echipa lui Aurel Șunda părăsește competiția la "masa verde". Însă, între timp, are loc o tranzacție prin care Săgeata ia locul în liga a II-a formației CS Buftea, operațiune înregistrată chiar printr-o hotărâre a Consiliul Local al localității ilfovene. Detaliile acestui troc sunt destul de nebuloase având în vedere că, de câteva zile, în urma stabilirii programului turului IV al cupei, am aflat că Buftea a cedat și locul din această competiție, astfel că Săgeata revine în forță și va juca în faza următoare împotriva Farului Constanța.

 

Se ridică întrebarea legitimă, retorică însă, cum a fost permisă o astfel de situație? Probabil, vom rămâne doar cu constatarea că o echipă eliminată în turul I al celei de-a doua competiții fotbalistice a țării, a fost reînscrisă în turul al IV-lea. Totuși, putem să speculăm pe marginea acestui caz și să mai punem o întrebare… Dacă Săgeata Stejaru va câștiga trofeul pe teren îl va și primi…? 🙂

 

 

PS. Mulțumim cititorilor noștri care ne-au semnalat prin comentariile lor acest caz și dorim să îi asigurăm că ținem întotdeauna cont de observațiile lor.

20 Aug. 2009, 21:30 Special
Pe aceeași temă