DIICOT: Oficial de la Gaz Metan, bătut și umilit într-o pădure la comanda lui Alin Simota

Marius ANGHEL 02 Oct. 2013, 17:08 Special
DIICOT: Oficial de la Gaz Metan,** bătut și umilit într-o pădure la comanda lui Alin Simota

Fostul vicepreședinte PNL Hunedoara Alin Simota, care a finanțat Jiul Petroșani, și-a plătit bodyguarzii, după ratarea promovării în prima ligă, să bată un oficial de la Gaz Metan Mediaș, acesta fiind lovit într-o pădure unde agresorii au și urinat pe el, potrivit procurorilor.

În rechizitoriul prin care au fost trimiși în judecată Simota și alți 13 inculpați, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Alba Iulia descriu, printre altele, mai multe episoade anterioare constituirii grupării infracționale, marcate de violențe și amenințări caracteristice lumii mafiote, multe petrecute în lumea fotbalului.

Unul dintre acestea s-a consumat la începutul verii lui 2004, când Jiul juca pe teren propriu un meci decisiv pentru promovarea în prima ligă, contra echipei Gaz Metan Mediaș. Pentru a-și asigura victoria în acel meci, Simota și-a trimis omul de încredere, bodygyuardul Cristian Litera, să negocieze cu un reprezentant al formației din Mediaș. Miza partidei cu Gaz Metan era uriașă, întrucât orice pas greșit făcut de Jiul ar fi fost speculat de contracandidata CFR Cluj. În ciuda aranjamentului plănuit de Simota, Jiul nu a reușit să bată Gaz Metan, iar promovarea a fost ratată. În aceste condiții, Simota a ales să se răzbune pe oficialul echipei din Mediaș care negociase cu Litera.

„La solicitarea inc. Simota Alin, inc. Litera a tratat cu un oficial al echipei adverse pentru ca aceasta să piardă meciul. Aranjamentul intermediat de inc. Litera Constantin Cristian nu a reușit, meciul încheindu-se 0-0, astfel că echipa Jiul Petroșani a terminat pe locul 2, în seria a treia a Diviziei B, cu un total de 68 puncte, locul 1 fiind ocupat de CFR Cluj cu 69 puncte, care a promovat în acel an în Divizia A. După meci inculpatul Litera Constantin Cristian împreună cu numiții ……., ……., ……., la cererea inc. Simota -î- care era supărat că ratase promovarea, l-au dus pe oficialul de la echipa Gaz Metan Mediaș, cu care tratase anterior aranjarea meciului de fotbal, într-o pădure în apropierea municipiului Petroșani, unde l-au bătut, de fapt au început să-l lovescă încă din mașină, și pe drum urmare a loviturilor primite bărbatul în cauză și-a făcut necesitățile fiziologice pe el, de asemenea au urinat pe el pentru a-l umili, apoi l-au abandonat în pădurea respectivă. Pentru acestă faptă participanții au fost plătiți de Simota Alin”, se arată în rechizitoriu.

După aproximativ o săptămână, Alin Simota a avut bănuieli că fusese „trădat” de mai mulți jucători. Răzbunarea lui a continuat astfel cu unul dintre jucătorii echipei pe care o finanța, acesta fiind bătut tot de Litera și de ajutoarele acestuia. De teamă, jucătorul a refuzat inițial să facă plângere.

„La aproximativ o săptămână după meciul cu echipa Gaz Metan Mediaș, inc. Simota Alin, bănuind că a fost ‘trădat’ de anumiți fotbaliști, între care și numitul ……. i-a cerut inc. Litera Constantin Cristian să-i aplice o bătaie jucătorului. Inculpatul Litera Constantin Cristian a organizat fapta împreună cu numiții …….și …….. Aceștia l-au pândit vreo trei seri la rând pe numitul …….în apropierea locuinței sale din Petroșani, iar în ultima seară în timp ce acesta se întorcea acasă împreună cu soția, l-au atacat aplicându-i mai multe lovituri cu pumnii și cu o bâtă. De teamă jucătorul nu a formulat plângere și nu și-a scos certificat medico legal. Este de remarcat că susnumitului i-a fost teamă și cu ocazia audierilor din prezentul dosar să ofere detalii despre acest „eveniment”, recunoscând că a fost victima unei bătăi doar la o a treia declarație, după ce soția sa și alte persoane relataseră deja despre acestă faptă”, notează procurorii, în documentul citat.

La 26 septembrie, fostul vicepreședinte PNL Hunedoara Alin Simota, considerat lider al unei grupări care șantaja oameni de afaceri din oraș, a fost trimis în judecată, alături de alți 13 inculpați, de procurorii DIICOT Alba Iulia, care susțin că la cererea acestuia au fost executate acte de violență și răpiri.

Majoritatea inculpaților, inclusiv Simota și Litera, sunt arestați preventiv.
Procesul va fi judecat de Curtea de Apel Alba Iulia, primul termen fiind în 15 octombrie.

Sursa: Mediafax

Marius ANGHEL 02 Oct. 2013, 17:08 Special
Pe aceeași temă