Simota rămâne în arest

Marius ANGHEL 20 Jun. 2013, 16:54 Special
Simota** rămâne în arest

Alin Simota și locotenenții lui rămân în arest. Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție au respins recursul declarat de membrii grupării infracționale destructurate de DIICOT – Serviciul Teritorial Alba Iulia după o ședință lungă, care s-a sfârșit târziu în noapte.

Astfel, rămâne valabilă hotărârea pronunțată de Curtea de Apel Alba Iulia, la solicitarea procurorilor de Crimă Organizată privind măsura arestului preventiv pentru 29 de zile pentru patru dintre inculpați, respectiv 30 de zile pentru cea de a cincea persoană pentru care s-a dispus arestarea în lipsă. În urmă cu aproximativ o săptămână, Alin Simota a fost ridicat de DIICOT de la domiciliul său din Petroșani și dus la audieri la Alba Iulia, iar alături de acesta mai sunt învinuite alte 7 persoane, constituite, spun anchetatorii, într-un grup infracțional extrem de periculos, specializat în acte comise cu violență. Toate persoanele reținute pe bază de ordonanță au fost prezentate magistraților de la Curtea de Apel Alba Iulia, cu propunere de arestare preventivă, iar judecătorii au admis propunerea atât pentru Simota, cât și pentru alte 4 persoane, respectiv Gheorghe Bota – în lipsă, Ioan Petru Moldovan, Florin Ioan Muntean și Mircea Mihăiță Varodi, considerați a fi „locotenenții lui Simota. Procurorii spun că până acum, în acest dosar există 10 – 11 părți vătămate, dar cercetările sunt în plină desfășurare.

    „Rolurile în grupare erau stabilite precis, toate erau în același scop, respectiv în a obține sumele de bani împrumutate și cu dobânzile percepute, plus și în alte scopuri. Se exercitau violențe, persoanele erau răpite pentru a se face presiuni asupra lor în diferite locații. Părțile vătămate nu știau ce datorează, decât ceea ce li se cerea”, preciza la momentul arestării, procurorul DIICOT Ioan Mureșan.

Ședință suspendată de caniculă

Judecarea cauzelor aflate miercuri pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție a fost încurcată din cauza caniculei. Magistrații au fost nevoiți chiar să suspende timp de mai multe ore cauzele aflate pe rol.

    „Instanța a suspendat judecarea cauzelor, inclusiv cea a recursului declarat de Alin Simota, pentru mai târziu. Vom avea soluția în jurul orei 22.00. Unul dintre motivele pauzelor este căldura excesivă din sala de judecată. Sunt peste 60 de cauze pe rolul instanței, iar procesele au loc într-o sală mică, neîncăpătoare pentru numărul mare al justițiabililor”, au precizat reprezentanții Compartimentului de Relații Publice al Înaltei Curți de Casație și Justiție a României.

Alin Simota a fost până în vara anului trecut consilier județean PNL, iar după alegerile de anul trecut a ajuns consilier local pe listele USL și până în martie a.c. a deținut și funcția de președinte al PNL Petroșani. Miercuri, Biroul permanent Teritorial al PNL a decis excluderea lui din partid, conform dispozițiilor statutare.

Sursa: Ziarul Hunedoreanului

Marius ANGHEL 20 Jun. 2013, 16:54 Special
Pe aceeași temă