Metode mafiote în fotbalul românesc: „L-au bătut și au urinat pe el!”

Mihai Andries 03 Oct. 2013, 11:34 Special
Metode mafiote în fotbalul românesc:**

Urmărirea penală declanșată de procurorii DIICOT în cazul grupului infracțional condus de Alin Simota (foto), fostul finanțator al echipei Jiul Petroșani, scoate la lumină fapte șocante. Conform rechizitoriului întocmit la trimiterea în judecată a inculpaților (14 la număr), Simota și-a plătit bodyguarzii să-l pedepsească, într-un mod desprins din filmele cu mafioți, pe un oficial al echipei de fotbal Gaz Metan Mediaș. Acesta ar fi acceptat blătuirea meciului cu Jiul, dar mai apoi nu s-ar fi ținut de cuvânt. Drept urmare, a fost luat pe sus, dus într-o pădure și bătut. Bonus: „gorilele” lui Simota au urinat pe el.

S-a terminat egal, iar CFR Cluj a promovat

Întâmplarea a avut loc la începutul verii 2004, când Jiul juca pe teren propriu meciul decisiv pentru promovarea în prima ligă cu Gaz Metan. Pentru a-și asigura victoria, Simota și-a trimis omul de încredere, bodygyuardul Cristian Litera, să negocieze cu un reprezentant al formației din Mediaș. Jiul avea nevoie de victorie, fiind în bătălie directă cu CFR Cluj pentru promovare, dar meciul s-a terminat 0-0.

„După meci, inculpatul Litera Constantin Cristian împreună cu numiții (…), la cererea inc. Simota Alin, l-au dus pe oficialul de la echipa Gaz Metan Mediaș într-o pădure în apropierea municipiului Petroșani, unde l-au bătut. De fapt au început să-l lovescă încă din mașină, și pe drum, urmare a loviturilor primite, bărbatul în cauză și-a făcut necesitățile fiziologice pe el. De asemenea au urinat pe el pentru a-l umili, apoi l-au abandonat în pădurea respectivă. Pentru această faptă participanții au fost plătiți de Simota Alin”, se arată în rechizitoriu.

Corupția nu se prescrie!

Conform surselor ProSport, oficialul în cauză ar fi Ioan Rusu, însă actualii conducători ai clubului din Liga I neagă informațiile din rechizitoriu. „Nu a existat niciodată un astfel de incident”, este mesajul lor. De ce se tem să recunoască? Simplu, pentru că ar fi în culpă. Dacă au fost contactați pentru blătuirea unui meci, oficialii de la Gaz Metan trebuiau să alarmeze FRF. Nu numai că nu au anunțat, dar au și existat negocieri pe această temă. Conform ROAF, corupția în fotbal nu are termen de prescripție.

 

Articol scris de Daniel LUP

Mihai Andries 03 Oct. 2013, 11:34 Special
Pe aceeași temă