Departamentul de Integritate și Antifraudă al FRF o scoate pe CF Brăila de sub suspiciunile de blat

Marius ANGHEL 18 Jun. 2015, 12:19 Special

Departamentul de Integritate și Antifraudă al FRF a analizat sesizarea clubului CF Brăila cu privire la acuzațiile de blat care i-au fost aduse după ce numele echipei a apărut într-un raport al Federbet, o organizație non-profit a operatorilor de pariuri din Europa, și i-a disculpat. Totodată, Federbet a răspuns solicitării conducerii clubului din Liga 2 și le-a declarat că raportul pe care l-au întocmit și în care introduceau și numele CF Brăila este „pur statistic”.

„Nu există elemente din care să reiasă că partida dintre CF Brăila și Gloria Buzău, și încheiată cu scorul de 3-2, ar fi fost aranjată în scopul obținerii unui profit din pariuri sportive ilicite”, acesta a fost răspunsul Departamentul de Integritate și Antifraudă al FRF condus de managerul Costin Negraru cu privire la acuzațiile de blat ce priveau clubul CF Brăila după ce Federbet includea numele echipei din Liga 2 într-un raport al său.

„Raportul este pur statistic, acesta nefiind în măsură să stabilească dacă și cine a produs o eventuală fraudă. Nu există dovezi directe sau indirecte că CF Brăila ar fi participat la aranjarea acelui meci de fotbal”, acesta a fost și răspunsul primit de CF Brăila din parte Federbet, oficialii acestei organizații dându-și singuri peste picioare și discreditându-și raportul.

Cu alte cuvinte, în urma primirii acestor două răspunsuri mult așteptate, conducerea CF Brăila speră că a pus punct speculațiilor de blat care i-au fost aduse și în aceste condiții să reia negocierile cu reprezentanții administrației locale privind finanțarea și evitarea desființării.

Iată comunicatul clubului CF Brăila:


 

Raportul Federbet a prezentat harta blaturilor din fotbalul continental în acest an, iar România este una dintre țările reprezentate în acest top rușinos. Organizația și-a schimbat felul în care prezintă raportul anual și se concentrează acum pe exemple concrete de meciuri trucate care servesc drept studiu de caz asupra modului în care se desfășoară blaturile. Meciurile trucate din țara noastră sunt prezentate în categoria „Noi tendințe” și au un numitor comun: echipa de ligă secundă Gloria Buzău. Mai apar totodată și numele echipelor Rapid CFR Suceava și CF Brăila.

FederBet a nominalizat partida CF Brăila – Gloria Buzău, încheiată cu victoria cu 3-2 a formației brăilene, ca fiind un exemplu de meci trucat. Conducerea echipei de la Dunăre a reacționat vehement în încercarea de a înlătura suspiciunile și blocajul care a intervenit în negocierile cu administrația locală pentru supraviețuirea clubului. În acest context, CF Brăila a sesizat Departamentul de Integritate și Antifraudă al FRF, a cerut lămuriri de la Fedebet și a sesizat și Poliția în acest caz.


 

Aflat într-o situație financiară disperată, clubul de la Dunăre încearcă în această perioadă să obțină sprijin financiar de la Consiliul Local și cel Județean pentru a nu ajunge la desființare. Totuși, asocierea cu CF Brăila întârzie să se facă, deoarece oamenii politici se tem să nu aibă probleme cu legea dacă aprobă sume de bani și scoteau în față și acuzațiile de blat de care echipa de fotbal era învinuită.


 

 

CITEȘTE și: CF Brăila își anchetează jucătorii pentru a scăpa de acuzațiile de blat. „Deocamdată toți beneficiară de prezumția de nevinovăție”

CF Brăila cere Departamentului de Integritate și Antifraudă al FRF să îi scape de acuzele de blat. „Nu a avut, nu are și nu va avea niciodată vreo legătură cu pariurile”

Salvarea CF Brăila e încă la faza de discuții. Conducătorii clubului s-au întâlnit cu primarul și președintele Consiliului Județean

România, pe harta blaturilor din 2015! Două rezultate din Liga 2 au fost oferite Europei ca studiu de caz

Marius ANGHEL 18 Jun. 2015, 12:19 Special
Pe aceeași temă