Dar Farul unde e, dom” primar?

Marius ANGHEL 14 Aug. 2013, 23:47 Special
Dar Farul unde e,** dom'' primar?

Aș fi vrut să mă adresez politicos, dar mi-e greu să-ți spun DUMNEAVOASTRĂ‚ când te văd cu țoale de ofițer SS, cu beretă de revoluționar latin sau de cele mai multe ori, în bermude, maiou și șlapi. Dacă te-ar zări așa conu” Pache Protopopescu sau conu” Nicu Romanescu de la Craiova, ar zice că ești de la Spații Verzi sau de la Vespasiene!

Habar n-am cum a fost exact incidentul cu Hamza, „fotbalistul vostru”, așa cum l-ai atribuit presei de sport. Fiind o autoritate, un primar al unui oraș cu vreo patru sute de mii de locuitori, va trebui să-ți dăm crezare și să ne imaginăm cum Hamza, mergând pe apă, era să te calce pe tine, care erai cu zmeul deasupra apei. E ca și cum ai spune că o basculantă cu șoferul neatent, beat și drogat a dat peste un avion care zbura deasupra Oceanului. Mai ales că după ce te-a agresat în mediul acvatic, drogatul de la Petrolul, care probabil era rupt de matol, s-a împiedicat pe mal de-o algă și a căzut cu pometele într-o meduză împietrită! De-aia arată așa, că doar tu nu ești Meme să umbli cu bodyguarzi!

Dar dacă tot ai rezultat în aria fotbalului, călcat cu trotineta de-un fotbalist vânăt la ochi, ne permitem să te întrebăm de Farul. Nu de ăla din Portul Turistic, ci de ăla care aleargă după minge. Știi, în orașul care te alege mereu există o echipă de fotbal cu numele ăsta! Lată, leșinată, mai mult moartă decât vie, care tocmai își dă ultima răsuflare zilele astea, când matale te dai cu zmeul.

E treaba matale să nu-ți placă fotbalul, deși prietenului Nicușor Constantinescu îi place handbalul și chiar dacă a adormit el în gipan în mijlocul drumului, a capacitat Consiliul Județean și a făcut la Constanța o echipă care a câștigat de câteva ori campionatul și a jucat cu Barcelona în Liga Campionilor.

Dacă nu-ți place fotbalul, ar trebui să-ți pese că multor electori de-ai tăi le place. Și că se oftică atunci când văd Năvodariul și Viitorul în prima ligă. Pentru ei „În Constanța, doar Farul contează”. E un slogan pe care probabil că l-ai auzit de mai multe ori în nopțile în care veneai cu barca cu motor până în fața șemineului din sufrageria de-acasă. Îl strigau unii la stadion, care nu e departe de ghiolul matale de domiciliu, în speranța că poate-i aude pe ei cineva de la Primărie.
Timișoara, Brașov,Ploiești, Piatra Neamț, Craiova sunt câteva locuri unde Primăriile ajută cum pot echipele de fotbal. La București s-a făcut un stadion. La Constanța nu e nimic, primarul se dă cu zmeul, iar Farul se stinge. Și ce dacă? Să-l țină Giani Nedelcu sau cine o avea chef. Singura tangență a primarului cu fotbalul sunt fotbaliștii. Colizionează cu ei la luciul apei, iar ei, fotbaliștii, sunt niște drogați, deși nu vor să recunoască.

Nici să n-ajuți vreodată fotbalul, primare! Ai intra în prima divizie și ai da ochii cu Petrolul. Au ăștia niște băieți în galerie, „Lupii Galbeni” li se pune, cărora le place să mănânce zmeie, cu ăia care le țin de ațe cu tot!

Editorial scris de Alin Buzărin

Marius ANGHEL 14 Aug. 2013, 23:47 Special
Pe aceeași temă