„Dacă eram în top 300 aș fi cumpărat Corvinul”

Loredana JUGLEA 13 Dec. 2008, 13:11 Special

Corvinul Hunedoara este echipa care și-a pus amprenta pe destinul multor jucători foști sau actuali care i-au trecut pragul. Ioan Andone, Mircea Redinc, Romolus Gabor, Bogdan Lobonț sau doar câteva din numele cu greutate care au făcut din Corvinul un brand. Situația financiară și materială delicată a dus la desființarea acestei grupări.

Cei mai tineri dintre foștii jucători,  deplâng situația fotbalului hunedorean.„Este foarte rău că nu mai este fotbal în Hunedoara,  un oraș cu mulți suporteri care iubesc fotbalul. Corvinul a  fost o tradiție pentru județul Hunedoara, dar din cauza unor oameni s-a ajuns aici și mie unul îmi pare foarte rău. Pentru mine Corvinul este echipa care m-a format și va rămâne prima mea iubire. Am jucat la Hunedoara până când s-a desființat echipa. Acolo mi-am făcu junioratul și a acolo au rămas cele mai frumoase amintiri ale mele”, spune Robert Cristian, ajuns între timp al echipa din liga  a doua, Minerul Lupeni. P

Părerea lui Robert o împărtășește și Bogdan Roiu, ajuns la Jiul Petroșani și mai apoi la Steaua.”Corvinul va rămâne în sufletul meu chiar dacă nu am jucat multă vreme acolo. Eu am plecat la Timișoara pentru că nu aveam prea multe șanse să cresc în valoare. Am plecat din Hunedoara la vârsta de 13 ani. Am învățat multe în perioada petrecută la Corvinul. Mi-aș dori ca echipa să renască din nou și să joc într-o zi acolo. Unchiul meu a fost șef de galerie acolo și nu mi-a fost indiferent când am auzit că echipa s-a desființat. Dacă aș fi fost în top 3000 cu siguranță aș fi salvat echipa, aș fi cumpărat-o”, spune jucătorul de 19 ani, transferat la Steaua București.

 

Loredana JUGLEA 13 Dec. 2008, 13:11 Special
Pe aceeași temă