Cruciadă împotriva pariorilor! 30 de jucători pentru DNA!

19 Nov. 2011, 08:00 Special
Cruciadă împotriva pariorilor!** 30 de jucători pentru DNA!

Partida Farul – Snagov, în care oaspeții au egalat la 3 după ce au fost conduși cu 3-0, pare a fi fost catalizatorul unei reacții în lanț din partea conducătorilor de cluburi din Liga a II-a. După ce patronul Farului, Giani Nedelcu, a renunțat la patru jucători, alți șapte conducători au alcătuit o listă cu fotbaliști suspectați că ar paria contra propriilor echipe. Se pare că demersul lui Adrian Mititelu de a-și căuta dreptatea la DNA a prins în lumea fotbalului. Chiar și în fotbalul mic.

Flagelul pariurilor a atins cote alarmante în Liga a II-a. Meciurile sunt „jucate” fie la scor corect, fie la pronostic exact de genul 1 pauză 2 final, ultima variantă aducând sume frumoase celor „inspirați”. Prin evoluția scorului, au intrat în centrul atenției mai multe jocuri. Între acestea, partida Farul – Snagov, dar și FC Botoșani – Farul, terminat 4-4, după ce gazdele au condus în permanență la un gol diferență.

„Se înțeleg între ei”
ProSport a aflat că șapte președinți se vor întâlni la finalul turului (n.r. – sâmbăta viitoare), fiecare luându-și angajamentul să prezinte lista de jucători de la propria echipă suspectați că ar blătui meciurile pentru pariuri. „Până în acest moment s-au adunat aproape 30 de nume! După ce se va întocmi lista finală, aceasta va fi trimisă la DNA și la Procuratură. Pariurile au devenit cea mai ușoară sursă de venit pentru fotbaliștii din Liga a II-a. Se înțeleg mai mulți între ei și au garanția că nu sunt trași în țeapă”, a declarat unul dintre oficiali. Acesta, ca și colegii săi, a ținut să-și păstreze anonimatul pentru a nu pune în gardă trișorii din propria-i echipă.

Snagovul, acuzat de două cluburi
Demn de remarcat că în acest tur de campionat cei de la Snagov au fost acuzați atât de oficialii echipei Săgeata Năvodari, cât și de cei de la Farul că ar fi încercat să le umble la jucători. Ambele partide, disputate în deplasare de ilfoveni, s-au terminat la egalitate, 2-2, respectiv 3-3. Anii trecuți au mai existat acuze la adresa Snagovului și Botoșaniului, discutându-se chiar de o anchetă a UEFA, dar a fost doar un foc de paie.

„Chiar dacă majoritatea echipelor au întârzieri la salarii, este un gest de crasă nesimțire să pariezi contra echipei tale”
Președinte de club din Liga a II-a

„Cancerul negru al pariurilor s-a răspândit incredibil de mult. Sunt rețele de jucători care și-au implicat și familiile, și prietenii în asta”, Președinte de club din Liga a II-a

Articol scris de Mihai ANDRIEȘ

19 Nov. 2011, 08:00 Special
Pe aceeași temă