Consiliul Concurenței și DNA intră în disputa Mititelu – Rotaru pentru dreptul de utilizare a stadionului ”Ion Oblemenco” de către ”FCU” Craiova | DOCUMENTE

Autori: Bogdan SAVIN, Daniel VLAD Publicat: 25 May. 2020, 18:27 Liga 3
Consiliul Concurenței și DNA intră în disputa Mititelu – Rotaru pentru dreptul de utilizare a stadionului ”Ion Oblemenco” de către ”FCU” Craiova | DOCUMENTE

ProSport a intrat în posesia unor documente explozive! Există o solicitare către Consiliul Concurenței privind „modul discriminatoriu de utilizare a Complexului Sportiv Craiova – Ion Oblemenco dispus de către Primăria Municipiului Craiova”. Instituția a răspuns plângerii formulate de ”FC U” Craiova și anunță că a demarat o anchetă și că Primăria Municipiului Craiova este cea vizată.

Conflictul din Bănie pentru utilizarea arenei se amplifică. U Craiova 1948 SA, echipa patronată de Adrian Mititelu, își cere dreptul de a evolua pe noul „Ion Oblemenco”, pe arenă activând în prezent doar formația din Liga 1 a Craiovei, U Craiova 1948, cea finanțată de Mihai Rotaru.

Război pentru stadionul ”Ion Oblemenco”. Anunțul Consiliului Concurenței îi dă speranțe lui Adrian Mititelu!

Documente recente, în posesia cărora a intrat ProSport, arată că în acest scandal se implică și Consiliul Concurenței. Din actele obținute reiese că în perioada imediat următoare se va stabili un nou regulament de acordare a dreptului de joc pe ”Ion Oblemenco” și că formația lui Mititelu, nou-promovată în Liga 2, ar putea primi acordul în acest sens.

„Autoritatea de concurenta, folosind parghiile conferite de Legea concurentei nr. 21/1996, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare (numita, in continuare, ,,Legea concurentei”) a solicitat de mai multe ori Primariei Municipiului Craiova adoptarea de reguli nediscriminatorii pentru
acordarea dreptului de utilizare temporara a Complexului Sportiv Craiova – Stadion Ion Oblemenco.

Primaria Municipiului Craiova a comunicat Consiliului Concurentei 1 ca are in vedere elaborarea si aprobarea unui regulament transparent si nediscriminatoriu pentru acordarea dreptului de utilizare temporara a Complexului Sportiv Craiova – Stadion Ion Oblemenco, cu respectarea conditiilor precizate in adresa Consiliului Concurentei nr. RG/13319/30.09.2019, transmisa Primariei Municipiului Craiova.

Autoritatea de concurenta va analiza proiectul de regulament pentru a se asigura ca acesta nu contine
elemente de discriminare”, susține Consiliul Concurenței.

În plus, precedentul a fost creat în septembrie 2019. Atunci, ”FC U” Craiova a jucat pe noul „Oblemenco” în Cupa României, în faza 16-imilor, cu ”U” Cluj, scor 2-3.

DNA ia în considerare un posibil abuz și a început cercetările!

Mai mult, există și o plângere la DNA, totul pentru a se clarifica situația actuală, una în care nou-promovata în Liga 2 e stopată în demersul de a plăti și a activa pe arena din Bănie. Mergând pe această variantă, către autorități au fost trimise mai multe cereri, inclusiv la DNA, la finalul lui aprilie. Aici se specifică un abuz, iar răspunsul Direcției Naționale Anticorupție arată că ancheta e în desfășurare, totul fiind înregistrat sub forma unui dosar penal!

Adrian Mititelu a solicitat în repetate rânduri ca echipa sa să poată activa pe noul stadion din Craiova, însă s-a lovit de refuz. Fapt semnalat de ProSport în articolul: Documentele care dovedesc că Adrian Mititelu a cerut oficial să joace pe Extensiv și pe Oblemenco, dar a fost blocat de autoritățile locale, care au preferat echipa lui Mihai Rotaru!

CNCD intervine în scandalul din Craiova asupra stadionului „Ion Oblemenco”

Există o plângere și către Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, condus de Csaba Asztalos, 46 de ani. „Vrem să vedem argumentat de ce echipa domnului Mititelu a avut voie să joace pe Ion Oblemenco doar în acel meci din Cupa României, deși cum v-am spus mai devreme stadionul este făcut din bani publici”, spunea cel care conduce CNCD.

Autori: Bogdan SAVIN, Daniel VLAD Publicat: 25 May. 2020, 18:27 Liga 3
Pe aceeași temă