Primarul care a jucat fotbal la Poli Timișoara și Dumbrăvița a ajuns să fie acuzat de trafic de influență!

Anda DELIU 08 Mar. 2024, 20:41 Liga 3
Primarul care a jucat fotbal la Poli Timișoara și Dumbrăvița a ajuns să fie acuzat de trafic de influență!

Brian Filimon, primarul-fotbalist, are probleme cu legea.

Fost jucător la SSU Politehnica Timișoara și CSC Dumbrăvița, edilul comunei Măureni din Caraș-Severin a fost acuzat de Direcția Națională Anticorupție că a pretins mită de la o cunoscută firmă de construcții din zona de vest a țării pentru ca un drum asfaltat pentru prima dată să fie recepționat fără probleme.

Filimon este și în prezent jucător activ.

Faptele pentru care e judecat Brian Filimon au avut loc acum 5 ani

Acuzațiile procurorilor DNA sunt că în anul 2019, când s-a asfaltat pentru prima dată drumul de la Șosdea până la limita cu județul Timiș, spre Tormac, edilul a cerut bani de la Ianco Zifceac (căruia instanța îi dă doar inițialele, dar mai multe surse au confirmat că este vorba de afaceristul bănățean) pentru ca angajații primăriei să recepționeze lucrările.

Brian Filimon e acuzat de trafic de influență, iar patronul firmei de construcții, de cumpărare de influență. Șoferii care utilizează ruta, o alternativă de a scurta drumul dintre Timișoara și Reșița, spun însă că lucrarea e bine făcută.

Iată ce zice DNA. ”În cursul anului 2019, în contextul derulării contractului de execuție de lucrări privind «Refacere și modernizare drum comunal calamitat DC 83A Șoșdea – lim. jud. Timiș, comuna Măureni» inculpatul Filimon Brian, în calitatea de mai sus, ar fi pretins de la inculpatul Z.I., executantul lucrărilor, un procent de 5% (cca. 150.000 lei) din valoarea fără TVA a contractului, din care edilul ar fi primit suma de 100.000 lei. Banii respectivi ar fi fost pretinși și primiți de primar pentru ca acesta să determine persoanele din subordinea sa, cu atribuții în procedura de recepție a lucrărilor și de efectuare a plăților, să favorizeze interesele omului de afaceri, în sensul de a recepționa și de a achita facturile aferente serviciilor prestate de societatea comercială a inculpatului Z.I..”, se arată într-un comunicat al DNA despre dosarele înaintate instanțelor în luna februarie.

Brian Filimon a fost fotbalist la echipa din Dumbrăvița, cea care acum se află pentru al doilea sezon la rând în Liga 2.

Filimon are sechestru pe bunuri!

DNA mai precizează că, în contul pretinsei sume drept mită, s-a pus sechestru asiguratoriu pe bunurile imobile ale lui Brian Filimon.

Dosarul a fost trimis al Tribunalul Caraș-Severin. Din informațiile ProSport, audierile au fost în februarie, așadar, dosarul a mers repede spre instanță.

În cariera sa, Filimon a fost considerat un jucător providențial pentru echipele ce ținteau să promoveze în Liga 3. A reușit acest lucru cu Progresul Gătaia, Muncitorul Reșița, ASU Politehnica Timișoara, ACS Ghiroda, ACS Dumbrăvița, Fortuna Becicherecu Mic și Phoenix Buziaș.

A mai jucat la nivel județean la Timișul Șag, Mama Mia Becicherecu Mic, CS Scorilo-Autocatania, FC Chișoda, Voința Mașloc, ASO Deta și CSM Lugoj.

Filimon joacă și acum în Liga 4 Timiș, la Flacăra Parța, clasată pe locul 13 din 20 după 20 de etape. El este la al doilea mandat de primar al comunei Măureni și este membru PNL.

Brian Filimon a promovat în 2022 cu Pheonix Buziaș în Liga 3

https://liga2.prosport.ro/seria-1/lista-directorilor-sportivi-din-fotbalul-romanesc-19301995

https://liga2.prosport.ro/liga-3/rezultatele-meciurilor-din-etapa-16-din-liga-3-19301969

https://liga2.prosport.ro/seria-1/constantin-schumacher-crede-ca-echipele-fara-drept-de-promovare-nu-trebuie-sa-faca-parte-din-play-off-19301882

Anda DELIU 08 Mar. 2024, 20:41 Liga 3
Pe aceeași temă