Cristian Sava : „A fost un turneu reușit”

19 Dec. 2008, 15:53 Special
Cristian Sava**:

Băieții de la lotul național under 18, conduși de Cristian Sava s-au întors astăzi de dimineață din Israel, unde au obținut un binemeritat loc doi, la egalitate de puncte cu Germania, câștigătoarea competiției, dar cu un golaveraj inferior panzzerelor.

 

Cum caracterizați acest mini-turneu ce sa disputat în Israel?

A fost un turneu foarte util și în același timp reușit al echipei noastre naționale. Deși am ocupat poziția secundă, în dauna Germaniei, băieții s-au comportat exemplar dând dovadă de multă seriozitate și bineînțeles inteligență.

 

Ați remarcat vreun jucător în mod deosebit la acest mini-turneu?

Da echipa.Intreg lotul de jucători, până la ultima rezervă.

 

Băieții sunt pregătiți, pentru a putea face față Turneului de elită din Franta?

Până la anul mai este. Depinde ce vor face până atunci. Dacă rămân la fel de serioși în pregătire și la fel de muncitori ca și până acum, vor reuși într-adevăr să-și respecte în continuare blazonul acela de a nu fi pierdut nici un meci în partidele oficiale din acest an. Ca să-și respecte acest blazon trebuie să munceasca la fel sau chiar mai mult pentru a se perfecționa.

 

Accidentări la lot a adus acest mini-turneu?

Da, din păcate. Au fost destule accidentări, dar asta este trebuie să privim înainte și să mergem mai departe. Printre accidentați se numără: Denis Alibec, Cosmin Matei ( ambii de la Farul Constanța), Florin Bejan (FC Steaua București).

 

Cum îi simțiți pe jucători, sunt încrezători în propriile forțe?

Turneul a arătat o echipă a României care știe ce are de făcut. Partida cu Germania a arătat adevărata valoare a echipei naționale, băieții au arătat o bună stăpânire de sine, au fost concentrați pe întreaga durată a partidei. In ultima partidă cea cu țara gazdă, echipă a reușit să revină și să întoarcă rezultatul de pe tabela de marcaj când Israelul conducea cu 1-0. În aceast ultimo joc echipa a dat dovadă de multă combativitate.

 

Articol scris de Andi Sârbu

19 Dec. 2008, 15:53 Special
Pe aceeași temă