Echipele din liga a doua germană s-au mobilizat și ajută fotbalul din Bacău. Cluburile din Liga 4 sunt printre beneficiarele care vor primi echipamente și materiale sportive

Andrei PASCU 18 Dec. 2020, 11:46 Liga 4
Echipele din liga a doua germană s-au mobilizat și ajută fotbalul din Bacău. Cluburile din Liga 4 sunt printre beneficiarele care vor primi echipamente și materiale sportive

AFAW (Asociația de Fotbal și Atletism Westphalia) va da o mână de sprijin Asociației Județene de Fotbal Bacău. Astfel, toate echipele din liga a doua din Germania vor ajuta cu echipament sportiv cluburile județului care se regăsesc la nivelul fotbalului amator, la seniori dar și la juniori.

Liga a doua din Germania, ajutor pentru fotbalul amator din Bacău

Liga 4 Bacău intră și ea în această categorie, a cluburilor care vor fi sprijinite prin inițiativa echipelor din liga a doua germană. Potrivit Deșteptarea, ajutorul vine pe fondul relației dezvoltate între Asociația Județeană de Fotbal Bacău condusă de Cristian Sava și Federația Regională de Fotbal din Westfalia condusă de Manfred Schnieders. În același timp, Schnieders este și președintele Comitetului de Fotbal din cadrul Federației Germane de Fotbal.

În primă fază, ajutorul a fost cerut doar din partea celor de la Paderborn, dar președintele echipei, Martin Hornberger, a solicitat sprijinul și celorlalte echipe din liga a doua germană, care au răspuns afirmativ. Și-au arătat disponibilitatea să ajute cu echipamente și materiale sportive fotbalul amator din Bacău.

Cristian, în această iarnă, te așteptăm în Germania cu un bus de marfă pentru a încărca echipamentul colectat de AFAW, Paderborn și celelalte cluburi din Zweite pentru fotbalul băcăuan”, a fost mesajul lui Manfred Schnieders către Cristian Sava, președintele AJF Bacău.

Cristian Sava: ”Este vorba de echipament pentru toate cluburile de liga a patra, atât echipele de seniori, cât și grupele de juniori” 

Sprijinul acordat de nemți vine într-un moment dificil pentru Asociația Județeană Bacău, care trece prin situații dificile financiar, la fel ca toate AJF-urile de altfel, din cauza pandemiei cu noul coronavirus.

Cunoșteam foarte bine calitatea umană, altruismul și seriozitatea partenerilor noștri, însă nu mă așteptam că vor reuși să pună în mișcare un asemenea carusel imens. Practic, este vorba de echipament pentru toate cluburile de liga a patra, atât echipele de seniori, cât și grupele de juniori. Mai mult, consider că va exista și un excedent de echipament, pe care-l vom oferi, ca și in alte dăți, școlilor din mediu rural”, a declarat Cristian Sava.

Potrivit sursei amintite, președintele AJF Bacău se va deplasa în Germania la începutul lunii ianuarie.

Foto: Suporter FCM 1950 Bacău

 

 

 

Andrei PASCU 18 Dec. 2020, 11:46 Liga 4
Pe aceeași temă