Craioveanu revine pe teren! CS Universitatea anunță legitimarea fostului atacant: „Totul a pornit de la meciul cu FCU!

Marius ANGHEL 10 Feb. 2014, 17:51 Special

Venirea lui Gică Craioveanu în cantonamentul din Antalya și pregătirea sa alături de jucătorii lui Ovidiu Stângă le-a dat idei oficialilor liderului Seriei a II-a a Ligii a II-a. Impresionați de forma sportivă pe care o are directorul de imagine al echipei CS Universitatea Craiova, conducătorii trupei oltene s-au gândit să-i facă un meci de retragere fostului atacant al României.

Gheorghiță Geolgău, directorul general al Universității, a anunțat astăzi că Gică Craioveanu va fi legitimat și i se va oferi un meci de retragere, așa cum ar fi meritat până acum fostul golgheter al Băniei. Cel mai probabil, Craioveanu va îmbrăca tricoul CS Universității în ultimul meci al aceastui sezon, cu CS Mioveni, pe „Ion Oblemenco”.

„Am avut o discuție foarte serioasă vis-a-vis de retragerea lui. Totul a pornit de la meciul pe care l-am avut împotriva celor de la FCU și de reacția unora dintre suporterii de la peluza sud. L-a impresionat negativ reacția celor care în urmă cu 15 ani îl adulau. A pornit ca o glumă, dar el mi-a spus că vorbește foarte serios că vrea să mai joace pentru Craiova, drept pentru care i-am făcut propunerea să-l legitimăm, să evolueze într-unul din meciurile de pe final de stagiune. Sper să fie un meci de retragere pe măsură, pentru că este unul dintre jucătorii emblematici din ultimii 25 de ani ai Craiovei”, a spus, pentru siteul oficial, Geolgău.

Craioveanu: „E o bucurie să fiu alături de băieți”

Craioveanu s-a alăturat, joi noapte, în Antalya, cantonamentului echipei pregătite de Ovidiu Stângă. A doua zi, fostul atacant a fost în mijlocul alb-albaștrilor, antrenându-se împreună cu Pleșan și coechipierii săi. Acesta a fost impresionat de atmosfera pe care a găsit-o în mijlocul formației oltene: Este o bucurie pentru mine să fiu alături după câteva luni. Să văd aceste condiții minunate de pregătire pe care le au băieții, pe care le are Ovidiu. Are un lot din ce în ce mai bun. Eu zic că echipa are un moral foarte bun după prima parte a sezonului, unde a demonstrat că poate să joace sub presiune. A avut rezultate foarte bune. Și toți suntem încrezători că se vor repeta și în retur. Văd că toată lumea e fericită. Se lucrează foarte bine.

Ferfelea și Curelea, încântați de posibilitatea de a evolua în aceeași echipă cu Craioveanu

Despre posibila legitimare a lui Craioveanu și viitorul meci de retragere au vorbit și Viorel Ferfelea și Costin Curelea, unii dintre cei mai valoroși jucători pe care îi are acum CS Universitatea Craiova. Cei doi foști „studenți” se declară onorați în eventualitatea în care vor evolua în același timp pe gazon cu Gică Craioveanu.

Ferfelea a fost de altfel și remarcatul directorului de imagine după victoria din amicalul cu Cherno More Varna, scor 1-0. „Mă bucură, atunci când vine de la un om de fotbal, un jucător extraordinar. Mă bucură această remarcă. Sincer, ar fi o onoare să joc alături de el.”

Deasemenea, Curelea s-a arătat încântat de legitimarea lui Gică Craioveanu: „Mi-ar face plăcere să fac cuplu cu Craioveanu în atacul Universității, și pentru 15 minute. Ar fi frumos să sărbătorim împreună promovarea la ultimul meci. L-am văzut jucând. Craioveanu este un jucător de mare valoare, un stângaci foarte bun. Un fotbalist foarte complex”.

Cristescu vrea să-i urmeze exemplul lui Craioveanu

Anunțul legitimării lui Craioveanu i-a determinat și pe Silvian Cristescu să mai îmbrace măcar o dată tricoul echipei de suflet. Astfel, la antrenamentul de astăzi de dimineață, fostul jucător al Universității s-a pregătit alături de lotul lui Ovidiu Stângă. „Cristescu se pregătește, a aflat că-i facem un meci de retragere lui Gică Craioveanu. Lui încă nu putem, până nu dă jos patru-cinci kilograme”, a spus, în glumă, Geolgău.

De asemenea, conducătorul Universității a anunțat pe csuc.ro că are în vederi și un meci de retragere pentru componenții Campionei unei Mari Iubiri și Craiovei Maxima: „Noi avem alt plan, înainte de a se demola stadionul vom juca un meci de adio. Probabil că vom invita una dintre echipele care ne-au fost adversare în campionat, ori poate aducem și de la alte echipe. Iar pe partea cealaltă, eu m-am gândit să-i aducem pe toți fotbaliștii care au evoluat în tricoul Universității din 67 până acum, pe toți cei care vor putea să vină. Să le facem un meci de adio, de despărțire de actualul stadion”.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 10 Feb. 2014, 17:51 Special
Pe aceeași temă