Brăilenii, mulțumiți că au picat cu Craiova în optimi. „E o reeditare a finalei de acum 23 de ani, iar atunci s-a realizat cea mai mare performanță din istoria fotbalului brăilean”

Marius ANGHEL 18 Nov. 2016, 10:58 Cupa

În faza optimilor de finală ale Cupei României, Dacia Unirea va juca în compania echipei CS Universitatea Craiova, iar clubul brăilean va organiza acest meci. Ar fi o reeditare a finalei din 6 iunie 1993. A fost cea mai mare performanță a fotbalului brăilean, una despre care iubitorii sportului rege din orașul de la Dunăre își aduc aminte că rezultatul finalei a fost influențat de arbitrul de centru, Mircea Salomir.

„Toate echipele sunt redutabile, Universitatea Craiova este o formație care se bate la titlu în acest campionat, așa că va fi o dispută interesantă. Este o reeditare a finalei de acum 23 de ani, iar atunci, pe 6 iunie, s-a realizat cea mai mare performanță din istoria fotbalului brăilean. Noi sperăm să ne ridicăm la înălțimea adversarei”, a declarat Valentin Avramescu, președintele Daciei Unirea.

Conform regulamentului, în cazul în care jocurile urmează să fie televizate în direct și sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu are stadion cu instalație de iluminat, meciul va fi programat pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplinește condițiile regulamentare necesare disputării și televizării acestuia. „Noi sperăm să jucăm pe Municipal, sunt alte șase partide care suscită interes pentru televiziuni. Însă în cazul în care partida acesta se va televiza, în condițiile în care stadionul Oțelul este în conservare, probabil că vom juca la Buzău. Din punctul meu de vedere cred că vom juca la Brăila, dar să așteptăm decizia televiziunii”, a mai spus Avramescu.

Tot cu acest prilej conducătorul a prefațat și partida de sâmbătă, în care Dacia Unirea va juca pe Municipal cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe. Cu toate că adversara brăilenilor se aflată pe locul al treilea în clasament, Valentin Avramescu este optimist în privința rezultatului. „Meci foarte greu, Sepsi este o echipă bine organizată și pe val. Însă și noi am făcut meciuri bune acasă cu echipele fruntașe și sperăm și acum într-o prestație bună și un rezultat pe măsură”, a explicat președintele clubului brăilean de fotbal.

Articol scris de Costel FILIP
Foto: Sorin PANĂ‚ (Sportul Ilustrat)

Marius ANGHEL 18 Nov. 2016, 10:58 Cupa
Pe aceeași temă