Corvinul s-a întors acasă! Primăria Hunedoara şi CS Hunedoara au finalizat procedurile de achiziţie şi înregistrare a mărcii cunoscutului club

Daniel NAZARE, Marius ANGHEL 13 Oct. 2021, 16:59 Liga 3
Corvinul s-a întors acasă! Primăria Hunedoara şi CS Hunedoara au finalizat procedurile de achiziţie şi înregistrare a mărcii cunoscutului club

La mai bine de 16 ani de la desfiinţarea Corvinului, actuala echipă de fotbal din Hunedoara, CS Hunedoara, a obținut marca renumitului club și va putea juca sub numele ”FC Corvinul Hunedoara”.

Acest lucru se va întâmpla însă din sezonul următor, 2022-2023, când Hunedoara speră să promoveze în Liga 2. Până atunci, în campionatul Ligii 3, se va juca sub numele de CS Hunedoara, fiindcă trecerea la altă denumire nu poate fi făcută legal în timpul sezonului, aflat acum în fața etapei a 8-a.

Primarul Bobouțanu, după ce marca ”FC Corvinul 1921” va putea fi folosită de CS Hunedoara: ”Poveste cu final fericit!”

O campanie de strângere de fonduri iniţiată de suporteri pentru achiziţia celor aproape 50.000 de euro solicitaţi de deţinătorul mărcii ”FC Corvinul 1921” a dat imbold autorităţilor locale.

În urma galei ”Centenarul fotbalului hunedorean”, organizată acum o lună, au fost strânşi banii necesari achiziţiei mărcii, astfel că 47.000 de euro au fost trimiși către omul de afaceri Octavian Marin în schimbul întoarcerii acasă a mărcii Corvinul.

În prezent, la 12 octombrie 2021, OSIM a admis înscrierea cesionării marcii ”FC Corvinul 1921” către CS Hunedoara pentru zece ani, cu posibilitatea de reînnoire. Decizia poate fi contestată în termen de zece zile de la data comunicării.

”Unii i-au spus … «Poveste fără sfârșit!». Noi i-am spus… «Poveste cu final fericit!». Iată că, după aproape 17 ani, brandul «Corvinul» se întoarce acasă, la Hunedoara!”, a declarat primarul orașului Hunedoarei, Dan Bobouțanu.

”Brandul «FC Corvinul 1921» s-a întors, oficial, acasă, la Hunedoara.
Le mulţumim tuturor celor care au contribuit la această reuşită!
Primăria municipiului Hunedoara şi Clubul Sportiv Hunedoara (entitate subordonată Primăriei) au finalizat procedurile de achiziţie şi înregistrare a mărcii «FC Corvinul 1921 Hunedoara».
Brandul amintit era deţinut de o persoană fizică din Bucureşti care a fost de acord să îl cedeze municipalităţii în schimbul sumei de 47.000 de euro, sumă ce reprezenta o creanţă a vechiului club Corvinul (un împrumut pentru care s-a garantat cu documentele mărcii). Marca a fost achiziţionată de CS Hunedoara din bani privaţi, mai precis din sumele donate de mai multe persoane fizice şi juridice (societăţi comerciale) cu ocazia evenimentului «Fotbal Centenar Corvinul», organizat în data de 4 septembrie.
Mulţi au spus că recuperarea brandului este «o poveste fără sfârşit». Noi am demonstrat că poate fi o poveste cu final fericit. Ne aflăm, începând din data de 12 octombrie 2021, în postura de proprietari ai mărcii FC Corvinul 1921 Hunedoara. S-a semnat contractul de cesiune a mărcii şi s-a şi reuşit înregistrarea acesteia la OSIM, bineînţeles, ca proprietate a noului deţinător, adică, municipiul Hunedoara, prin Clubul Sportiv. Le mulţumesc tuturor celor care au donat pentru recuperarea brand-ului. Indiferent de ce evaluări financiar-contabile se fac, Corvinul reprezintă o valoare imaterială imposibil de estimat. Nu a fost deloc uşor şi deloc simplu, dar mă bucur că, împreună cu echipa de la Primărie şi de la CS Hunedoara, până la urmă, am reuşit. După aproape 17 ani, FC Corvinul se întoarce acasă, la Hunedoara!
Tot în urma demersurilor legale efectuate în ultima perioadă, Primăria municipiului Hunedoara şi Clubul Sportiv Hunedoara sunt, de acum, singurele entităţi care pot comercializa produse promoţionale sub marca «FC Corvinul 1921 Hunedoara».
Conform regulamentelor FRF, denumirea oficială a echipei de fotbal a oraşului, CS Hunedoara, va putea fi schimbată, oficial, cel mai probabil, doar de la începutul sezonului competiţional 2022 – 2023”, a fost mesajul lui Dan Bobouțanu pe pagina sa de Facebook.

Bogdan Apostu, rol important în renașterea Corvinului: ”Începând de acum înainte, copiii Hunedoarei să viseze din nou să joace la Corvinul”

Un rol important în organizarea licitației de strângere de fonduri pentru achiziționarea brandului Corvinul a avut și Bogdan Apostu, în prezent agent de jucători, în trecut fotbalist inclusiv la Corvinul, pe lângă alte cluburi cu nume din fotbalul românesc, ca Oțelul, UTA, Farul, Pandurii, Petrolul, ”U” Cluj sau Olimpia Satu Mare. Apostu e originar chiar din Hunedoara.

”Readucerea brandului Corvinul a fost principalul motiv pentru care am ales să mă implic în noul proiect fotbalistic al Hunedoarei, am crescut cu numele Corvinul în inima și în minte și mi-am dorit mereu, la fel că toți copiii Hunedoarei, că într-o zi să ajung să joc la prima echipă, pe stadionul mare, acolo de unde nimeni nu pleca cu tolba goală în acele vremuri.
Acesta este și targetul nostru, începând de acum înainte, copiii Hunedoarei să viseze din nou să joace la Corvinul. Pentru că, din punct de vedere sportiv, vor avea la ce să viseze, vă asigur de asta! Incepând de astăzi, Corvinul s-a întors, oficial, acasă”, a declarat Bogdan Apostu.

Pe pagina sa de Facebook, Apostu a avut un mesaj mai detaliat.

”Am spus-o mereu, noi, oamenii suntem energii, suntem ceea ce transmitem, iar puterea gandului este cea mai mare forta a universului.In spatiu, inima are un camp energetic de 5 ori mai mare decat creierul! Iar atunci cand acest gand trece si prin inima, va puteti imagina ca nimic nu-ti poate sta in cale!
De la aceasta ideea am plecat in vara, alaturi de dl. primar Boboutanu Dan si de Florin Maxim si Decebal Gheară si evident, de Ioan Andone, atunci cand am spus raspicat, cu totii, ca vom aduce FC CORVINUL HUNEDOARA 1921!
Incepand de astazi, ne dorim ca toti copiii Hunedoarei sa viseze sa joace la Corvinul, sa viseze sa faca performanta pentru un oras care merita un fotbal de nivel inalt. Si il va avea! Pentru ca, din punct de vedere sportiv, va asigur de faptul ca cel mai important brand sportiv al judetului va creste treptat si avea rezultatele pe care le merita o echipa de talia Corvinului!
In curand, vor fi anuntate noi strategii, atat pe partea de marketing, cat si in ceea ce priveste academia de fotbal, ptr ca ei, copiii Hunedoarei, reprezinta viitorul Corvinului!
In schimb, incepand de astazi, presiunea si responsabilitatea vor creste substantial, insa sunt convins ca toti cei implicati acum la echipa, precum si toti hunedorenii, si-o doresc si sunt pregatiti, au asteptat-o…de 17 ani!
CORVINUL S-A INTORS, OFICIAL, ACASA!”, a scris agentul de jucători, care, inițial, în mesajul său enumera după Ioan Andone și ”Asociația Suporterilor Corviniști”, pe care ulterior a șters-o.

Corvinul Hunedoara a fost una dintre echipele de poveste din fotbalul românesc. În anii 1980, sub comanda lui Mircea Lucescu, echipa a obținut cele mai mari performanțe din istoria sa, locul al treilea în campionat și calificarea în Cupa UEFA.

De-a lungul timpului, un număr mare de fotbaliști, plecați de sub furnalele Hunedoarei, s-au remarcat la echipa națională și în campionatele occidentale.

Primăria și CS Hunedoara pot comercializa produse cu marca ”FC Corvinul 1921 Hunedoara” încă de acum

Până la schimbarea denumirii în competițiile sportive a CS Hunedoara în Corvinul Hunedoara, lucru care se va produce cel mai probabil în vara lui 2022, fiindcă acest lucru nu se poate face legal în decursul sezonului deja aflat în desfășurare, Primăria Hunedoara şi CS Hunedoara sunt, de acum, singurele entităţi care pot comercializa produse promoţionale sub marca ”FC Corvinul 1921 Hunedoara”.

Trebuie spus și faptul că CS Hunedoara este un club de drept public, iar această formă juridică interzice prin regulamentul FRF o promovare din Liga 2 în Liga 1, în cazul în care se va ajunge în sezonul viitor în eșalonul secund. Pentru a rezolva această problemă, primăria trebuie să cesioneze secția de fotbal a CS Hunedoara către un investitor privat, care să aibă o asociație sportivă de drept privat. Cel mai probabil, și brandul Corvinul va fi cesionat acelei noi entități sportive, dacă se dorește rezolvarea problemei privind interzicerea promovării în Liga 1.

În această vară, mai multe cluburi din Liga 2 și-au cesionat locul în campionat altor asociații sportive.

CS Hunedoara s-a transformat în această vară și e favorită la promovarea în Liga 2

În vară, înaintea noului sezon de Liga 3, CS Hunedoara l-a numit pe banca tehnică pe Florin Maxim, un antrenor impresariat de Bogdan Apostu, însă a adus și o mulțime de jucători tot la indicațiile acestuia.

Dintr-o echipă de pluton, care se zbătea de mai mulți ani în Liga 3, CS Hunedoara este acum principala favorită la promovare din Seria a 9-a, acolo unde după șapte etape este invincibilă și are 19 puncte acumulate dintr-un total de 21, CS Ocna Mureș reușind acum două săptămâni să smulgă în ultimul minut victoria hunedorenilor, pentru un rezultat de 1-1.

Principalele rivale pentru clasarea pe primele două locuri în această serie îi sunt Metalurgistul Cugir (14 puncte) și Unirea Ungheni (12 puncte).

CS Hunedoara a ajuns în acest sezon până în 16-imile Cupei României, unde a picat să joace pe teren propriu cu vicecampioana FCSB. Pentru ca meciul să se joace pe arena ”Michael Klein”, a fost nevoie de închirierea unei nocturne mobile, iar pe stadion au venit peste 10.000 de spectatori, care au asigurat o atmosferă incendiară. A fost 3-3 în timpul regulamentar, după ce CS Hunedoara a evolat în ultima jumătate de oră de la 0-3, însă în prelungiri a cedat cu 3-5.

Suporterii hunedoreni au prins din nou gustul spectacolului pe stadionul de sub furnale, iar pe buzele lor s-a auzit din nou Corvinul. Din sezonul următor, Corvinul Hunedoara va exista și fizic, odată de FRF va aproba ceea ce OSIM a admis acum.

https://liga2.prosport.ro/liga-3/toata-hunedoara-viseaza-la-liga-2-florin-maxim-nu-mai-are-rost-sa-discutam-alt-obiectiv-nu-exista-19202770

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/sarbatoare-in-ploaie-sub-furnale-fcsb-a-trecut-cu-ceva-emotii-de-cs-hunedoara-dupa-prelungiri-pe-un-stadion-arhiplin-si-o-atmosfera-incendiara-19202226

https://liga2.prosport.ro/liga-3/cs-hunedoara-are-cel-mai-bun-atac-din-toate-cele-zece-serii-din-liga-3-echipa-lui-florin-maxim-continua-la-nivel-maxim-si-dupa-meciul-cu-gloria-bistrita-nasaud-e-cea-mai-importanta-victorie-19203205

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/florin-maxim-entuziasmat-ca-cs-hunedoara-a-revenit-de-la-0-3-cu-fcsb-si-a-dus-meciul-in-prelungiri-m-am-asteptat-sincer-ce-le-a-transmis-jucatorilor-si-cum-a-catalogat-pentru-ora-19202298

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/laurentiu-bus-capitanul-celor-de-la-cs-hunedoara-dupa-partida-cu-fcsb-am-reusit-sa-facem-o-mica-minune-tanarul-stefan-lefter-impresionat-de-atmosfera-de-pe-michael-klein-19202311

Daniel NAZARE, Marius ANGHEL 13 Oct. 2021, 16:59 Liga 3
Pe aceeași temă