Bătaie mare pe brandul Corvinul

18 Mar. 2009, 10:56 Special
Bătaie mare pe** brandul Corvinul

După AS FC Corvinul și SC FC Corvinul 2005, municipiul Hunedoara are, începând de luni, încă o grupare sportivă cu același nume, dar cu un alt sufix, și lista ar putea continua.

 

La începutul acestei săptămâni, magistrații Judecătoriei Hunedoara au recunoscut personalitatea juridică a Asociației CS Fotbal Club Municipal Corvinul 1921, societate non-profit care intenționează să deruleze, printre altele, mai multe activități sportive, fiind enumerate nu mai puțin de 15 discipline sportive, în cap de listă fiind așezat fotbalul.

 

 
Înființarea noii entități sportive vine într-un moment delicat pentru toată suflarea sportivă hunedoreană: la puțin timp după ce o altă grupare cu aproape același nume – SC FC Corvinul 2005 Hunedoara SA – s-a desființat și într-o perioadă în care suporterii hunedoreni fac presiuni asupra primarului municipiului Hunedoara, Ovidiu Hada, și asupra Consiliului Local să reactiveze fosta echipă a orașului reprezentată de Mircea Alic – AS FC Corvinul Hunedoara – grupare înființată în anul 1921 și exclusă din competiții în 2004, pentru neachitarea unor datorii către proprii jucători, în valoare de aproximativ 50.000 de dolari.
"S-a admis cererea, însă hotărârea este dată cu recurs în 5 zile de la comunicare. Dacă nu va fi contestată, hotărârea de înființare a Asociației SC FCM Corvinul 1921 rămâne definitivă și irevocabilă", a declarat purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Hunedoara, Gheorghița Florincaș.

 

Primul pas, echipă de futsal

 
Reporterul l-a contactat pe Alin Modârcă unul dintre membrii fondatori ai SC FCM Corvinul 1921, care are sediul pe strada George Enescu. "Eu mă voi ocupa special de înființarea echipei de futsal formată doar din jucători autohtoni pe care, începând de sezonul viitor, o s-o afiliem la Federația Română de Fotbal și să o înscriem în Divizia B. Așteptăm doar să iasă actele de la judecătorie", a declarat Modârcă. Acesta nu crede că numele noii grupări sportive va fi contestat de cineva și, în viitor, este sigur că, în susținerea activității noului club, se va implica și Primăria Hunedoara. "Am ales numele Corvinul deoarece este simbolic pentru municipiul Hunedoara. Dacă vom avea rezultate, cred că vom fi susținuți de tot orașul, financiar și moral".

Hada ar vrea și el un asemena club

Edilul șef al Hunedoarei, Ovidiu Hada, nu avea știință de înființarea încă unei entități sportive în urbea sa, însă apreciază inițiativa, dar crede că denumirea de Corvinul va fi contestată de deținătorul legal al brand-ului.
"Nu pot să mă împotrivesc unui astfel de demers, din contră. Oricine poate înființa un club sportiv. Eu aș fi vrut să avem o astfel de asociație sportivă sub tutela Primăriei, în care să cuprindem cele mai reprezentative sporturi care, de-a lungul anilor, au adus glorie sportivă Hunedoarei și pe care să le susținem financiar în funcție de performanțele obținute. Știu că la un astfel de proiect de hotărâre lucrează consilierii locali Mihai Leu și Dan Bobouțanu. Legat de folosirea numelui Corvinul, cred că va fi o problemă. Deținătorul de drept al brand-ului Corvinul, Mircea Alic, mi-a spus personal că nu va permite nimănui să se folosească de accest nume decât în limita legii", a spus primarul Hunedoarei.

 
Alic: "Vor fi probleme"

Mircea Alic, reprezentantul AS FC Corvinul Hunedoara, club fondat in 1921, și deținătorul Certificatului de Înregistrare a Mărcii nr. 73690 eliberat de Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM) a fost tranșant în ceea ce privește folosirea numelui Corvinul de altă entitate sportivă. "Vor fi probleme. Nimeni nu poate folosi numele de Corvinul la clasele de clasificare pe fotbal stabilite de OSIM fără acordul meu în calitate de președinte a FC Corvinul Hunedoara. Vom contesta și da în judecată pe oricine se va folosi de numele Corvinul", a spus Alic.

În curând, încă un Corvinul?

Ieri, consilierii locali Mihai Leu (PC, foto) și Dan Bobouțan (PSD) au depus la Primăria Hunedoara o notă de fundamentare pentru un proiect de hotărâre priviind înființarea unui club de fotbal care să își desfășoare activitatea sub patronajul Consiliului Local, având forma juridică non-profit. "Hunedoara nu mai are nicio echipă de fotbal care să o reprezinte în competițiile județene și naționale, care să-i continue tradiția fotbalistică veche de peste 80 de ani, dar și să valorifice talentul copiilor din oraș", au fost argumentele cu care cei doi consilieri și-au motivat nota de fundamentare. Aceștia intenționează să-l atragă lângă ei și pe președintele FC Corvinul Hunedoara, Mircea Alic, cu speranța că le va ceda licența de folosire a brand-ului "Corvinul". Proiectul de hotărâre va fi supus spre dezbatere la următoarea ședință a CL Hunedoara, din 26 martie.

 

15 discipline sportive va avea noua grupare sportivă a Hunedoarei, CS FCM Corvinul 1921

articol scris de Sami Tamaș

 

 

18 Mar. 2009, 10:56 Special
Pe aceeași temă