Toată Hunedoara visează la Liga 2! Florin Maxim: ”Nu mai are rost să discutăm. Alt obiectiv nu există”

Anda DELIU 24 Sep. 2021, 22:41 Liga 3

CS Hunedoara vrea să redevină ce a fost Corvinul altădată, în gloria micului oraș industrial care trăia și respira pentru fotbal. Fabricile nu mai sunt ce au fost în altă epocă, și nici fotbalul nu mai se joacă la nivel de performanță. Însă flacăra speranței s-a reaprins, la echipa de fotbal se investește, iar antrenorul Florin Maxim e categoric: nici nu se poate altfel ca din august 2021 echipa să nu fie în Liga 2.

Din primele patru runde ale acestui sezon de Liga 3, CS Hunedoara are punctaj maxim în Seria a 9-a. Căpitan este Laurențiu Buș, un experimentat mijlocaș pentru care fotbalul românesc nu mai are secrete. Deocamdată, echipa ardeleană a mers ”ceas”, iar planul este ca acest parcursul bun să continue, astfel încât să se ajungă la baraj și, de acolo, în eșalonul secund.

”Pentru asta am adus și jucătorii cu experiență. Jucătorii care au intrat după pauză au fost născuți în 2004-2005. Noi ne dorim să promovăm. Nu mai are rost să discutăm. Alt obiectiv nu există”, a declarat antrenorul Florin Maxim după jocul din 16-imile Cupa României, pierdut cu 3-5 în fața prim-divizionarei FCSB, după reprizele de prelungiri.

Andrei Hergheligiu și Sergiu Arnăutu sunt alți doi jucători cu multă experiență pe care CS Hunedoara i-a achiziționat pentru acest sezon.

Nu va fi o simplă formalitate!

În ciuda startului bun în camponat și prestației onorabile cu FCSB, Maxim spune că promvoarea nu va fi o formalitate însă. Antrenorul le cere elevilor săi să nu lase concentrarea, ca să aibă apoi ce recupera.

”Nu, și băieții au simțit la Turda, unde am fost conduși cu 2-0. După care asta le-am spus. Să nu facem în deplasare un efort mai mare decât trebuie. Că de câștigat, câștigăm meciurile. Suntem o echipă organizată. În componența echipei avem jucători cu experiență care îi trag și îi învață de bine pe cei tineri, dar o formalitate nu va fi”, a mai adăugat antrenorul Hunedoarei.

În etapa a 5-a a Ligii 3, CS Hunedoara joacă sâmbătă, de la ora 17:00, acasă, cu Gloria Bistrița Năsăud (locul 6, 6 puncte).

După patru runde, echipa hunedoreană are 12 puncte, maximul posibil, după victoriile cu Viitorul Cluj (6-1, deplasare), Sticla Arieșul Turda (3-2, deplasare), Sănătatea Cluj (2-0, acasă) și Unirea Alba Iulia (5-0, deplasare).

Foto: Lucian Danciu (Mediafax Foto) și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

Anda DELIU 24 Sep. 2021, 22:41 Liga 3
Pe aceeași temă