Copiii de la Jiul, refuzați de autoritățile locale

30 Apr. 2009, 13:00 Special
Copiii de la Jiul, refuzați de autoritățile locale

Cei aproximativ 200 de copii care sunt legitimați la Centrul de Copii și Juniori ai Clubului Sportiv Jiul Petroșani au fost refuzați încă odată de autoritățile locale în privința alocării unui sprijin financiar pentru pregătirea sportivă. Reprezentanții Clubului Jiul Petroșani au solicitat consilierilor municipali să ajute Centrul de Copii și Juniori dat fiind faptul că posibilitățile financiare sunt din ce în ce mai reduse. „Clubul Jiul este organizat ca o societate non profit iar acum în criză posibilitățile financiare sunt din ce în ce mai grele. La Centrul de Copii și Juniori fac sport peste 200 de copii, iar un sprijin financiar ar fi binevenit cu atât mai mult cu cât toți copiii provin din familiile locuitorilor din Petroșani”, le-a spus consilierilor municipali Marian Spiru, vicepreședintele Consiliului Director al CS Jiul Petroșani.
Primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi le-a transmis reprezentanților clubului Jiul că în ce privește finanțarea centrului de copii și juniori trebuie să depună la primărie o solicitare iar în funcție de posibilitățile financiare le vor fi alocate anumite sume de bani.

Paza cu polițiști comunitari din alte orașe

De asemenea și în ce privește asigurarea pazei la meciurile de fotbal reprezentanții clubului Jiul Petroșani au cerut sprijin în condițiile în care la meciurile oficiale asigurarea siguranței spectatorilor se face cu polițiști comunitari de la Lupeni și Uricani. „Cei din cadrul Poliției Comunitare de la Petroșani spun că nu au competență să asigure paza meciurilor sportive însă vin colegii lor de la Lupeni și Uricani. Este vorba despre 10 polițiști comunitari care sunt prezenți la meciurile sportive ce au loc pe stadion”, mai spune Spiru. În replică primarul Tiberiu Iacob Ridzi a declarat că există o problemă de organizare deoarece meciurile sunt în week-end și cei care ar trebui să vină ar trebui pontați cu ore suplimentare, deci ar fi mai mulți bani de la buget. Primarul a ținut însă să le reamintească celor de la clubul sportiv că baza o au în comodat, ei fiind printre puținele cluburi din țară care nu plătesc chirie pe această bază sportivă.

Articol scris de Loredana Juglea

 

30 Apr. 2009, 13:00 Special
Tags:
Pe aceeași temă