„U” Cluj anunță că investește în viitor! Patru „juniori” au semnat contracte cu echipa

Ieșită din calculele promovării, „U” Cluj va încerca în restul acestui sezon de Liga 2 să își formeze un lot puternic pentru ca în următoarea ediție de campionat să forțeze din nou accederea în Liga 1. Luni, 13 ianuarie, Adrian Falub va suna adunarea, iar în lot se vor afla și cel patru tineri promovați de la Centrul de Copii și Juniori al clubului din Cluj Napoca. „Investim în viitor. Patru juniori au semnat contracte cu „U”!”, anunță Universitatea.

Trei dintre cei patru jucători s-au aflat de mai multe ori în lotul primei echipe a Universității Cluj, iar doi au și jucat în acest sezon.

„Portarul Andrei Gorcea, fundașii Tudor Telcean și Tudor Vomir, alături de atacantul Mihai Forna au semnat angajamente de jucători profesioniști cu Universitatea Cluj”, transmite echipa condusă de Adrian Falub.

Cel puțin Gorcea (născut pe 2 august 2001), Vomir (22 aprilie 2001) și Telcean (foto text)(13 septembrie 2001) au împlinit anul trecut 18 ani, deci nu mai sunt chiar așa de juniori.

Portarul nu are niciun meci jucat la prima echipă, Vomir are o apariție pe teren, cu Metaloglobus, în timp ce Telcean a fost utilizat 661 de minute în acest sezon, în opt partide, în toate începând ca titular și de două ori fiind înlocuit. Acesta din urmă a prins trei meciuri și în campionatul trecut.

„Patru dintre cei mai talentați juniori formați de clubul nostru, portarul Andrei Gorcea, fundașii Tudor Telcean și Tudor Vomir, alături de atacantul Mihai Forna, au semnat angajamente de jucători profesioniști cu Universitatea Cluj.

FC Universitatea Cluj duce, astfel, tradiția mai departe și dovedește că pune accentul pe creșterea jucătorilor produși în propria academie.

Întors acasă în urmă cu doi ani, după o experiență la Centrul Național de Excelență din Târgu-Mureș, Andrei Gorcea este unul dintre goalkeeperii de mare perspectivă ai lui „U”. O demonstrează cele exact 900 de minute bifate în actuala ediție a Ligii Elitelor Under 19, coroborate cu evoluțiile sigure din timpul meciurilor, dar și convocările la lotul național sosite pe numele său.

Asemeni coechipierului său din centrul defensivei, Tudor Telcean, un alt jucător care a strâns prezențe în tricoul echipei naționale a României (categoria 2001), Andi a debutat deja alături de seniorii Universității Cluj.

Alți tineri cu care ne mândrim sunt Tudor Vomir respectiv Mihai Forna. Cu un fizic extrem de impozant pentru vârsta sa (1,91 m), Tudor a făcut și el joncțiunea cu echipa națională, în timp ce Mihai este golgheterul lui „U” în noua ediție a Ligii Elitelor, cu nu mai puțin de 17 reușite!

Felicitări, tuturor! Să ne bucurăm împreună de cât mai multe succese în alb și negru!”, e anunțul făcut de „U” Cluj.

„Adevăratele” transferuri la „U” Cluj întârzie să apară. Din informațiile Liga2.ro, conducătorii clubului ar fi bătut palma cu Bogdan Barbu de la Academica Clinceni și Cătălin Ștefănescu, pus pe lista neagră de Petrolul.

După 21 de etape, „U” Cluj e abia pe locul 13 în Liga 2, cu 25 de puncte.

Pe aceeași temă