Eugen Pîrvulescu vrea să repete la Dunărea Călărași performanțele reușite cu Pandurii: „După aceea mă las”. Președintele executiv are în proiect să facă și o academie de fotbal

Deși fusese anunțat ca președinte executiv la Academica Clinceni, oferta primită apoi de la Dunărea Călărași l-a determinat pe Eugen Pîrvulescu să se despartă de ilfoveni și să o accepte pe cea a formației din Bărăgan. Asta cu toate că Dunărea va evolua în Liga 2, în timp ce Clinceniul în Liga 1.

Pîrvulescu revine în prim-plan, după ce în ultimii ani a fost în conducerea CS Mediaș. Fostul președinte al clubului Pandurii Târgu Jiu, în cea mai bună perioadă din istoria grupării gorjene, a explicat, în conferința de presă în care a fost prezentat oficial, de ce a ales Dunărea Călărași.

Noul președinte executiv al formației călărășene prevede un sezon puternic de Liga 2, în care Dunărea are ca obiectiv promovarea.

„Am venit la Călărași, la Dunărea Călărași, pentru a duce mai departe lucrurile bune și foarte bune făcute de cei care sunt în conducerea clubului sau cei care au fost. Este un moment, pot să spun așa, puțin mai dificil după o retrogradare venită într-un minut 90+6. E clar că este foarte dureros. Eu am semnat un contract pe trei sezoane, pe trei ani. Sperăm din tot sufletul, ne dorim foarte mult, împreună cu toți cei care sunt la masă și cu publicul călărășean, să aducem echipa Dunărea Călărași cât mai repede pe prima scenă a fotbalului românesc. Nu va fi o misiune ușoară, dar ne înhămăm, cum a spus și domnul profesor Pustai, la acest obiectiv. Sunt, dacă ne uităm bine la cele 20 de echipe din Liga a 2-a, dacă nu mă înșel, în afară de Mioveni și încă o echipă… cu Turris Turnu Măgurele, restul sunt numai echipe din reședințe de județe, plus două echipe din municipiul București. Sunt echipe cu bugete mari. Sunt sigur că va fi o luptă aprigă, dar sper ca și noi să fim acolo și să ne luptăm pentru o promovare rapidă pe prima scenă a fotbalului românesc”, a spus Pîrvulescu, care a fost îndemnat de Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași, principalul finanțator al clubului Dunărea, să vorbească și despre academia pe care vor să o facă la Călărași, una prin care „să putem să promovăm talentele nu numai din Călărași, ci și din țară. Să putem să arătăm că performanță se face și la Călărași”.

La Călărași se vrea academie: „Nu am reușit la Târgu Jiu. Eram foarte aproape. Acum am găsit înțelegere”

Proiectul de a face la Călărași o academie de copii și juniori i-a trezit lui Eugen Pîrvulescu amintiri din perioada Pandurii Târgu Jiu.

„Acum voiam să vă spun. Am avut o discuție cu domnul președinte al Consiliului Județean. Îmi doresc foarte mult. Nu am reușit la Târgu Jiu. Eram foarte aproape, pe punctul de a pleca la drum cu o academie a orașului, la Târgu Jiu. Acum am găsit înțelegere la domnul președinte. Am promisiunea că ne vor crea toate condițiile pentru ca, în foarte scurt timp, la Călărași să existe o academie de fotbal, pentru că acesta este viitorul. Încercăm în prima fază să aducem copii din județul Călărași, din județele limitrofe și, de ce nu, din altă țară. Dacă o să fie condiții bune de pregătire, de cazare, masă, școală, atunci, cu siguranță, o să vină și copii. Am promisiunea domnului președinte că toate aceste lucruri, mă refer la infrastructură, vor fi finalizate. Deci, în scurt timp, ne dorim și îmi doresc foarte mult să pornim această academie.

Mi-aș dori în acești trei ani să mai trăiesc momentele frumoase pe care le-am trăit la Târgu Jiu. Nu o să uit niciodată fluierul final al arbitrului din partida cu Astra Giurgiu, când Pandurii Târgu Jiu a devenit vicecampioana României. În premieră, o echipă mică. De ce nu și Călărașiul, pentru că și Târgu Jiu are 100 de mii de locuitori, Călărașiul e pe acolo, cu 60-70 de mii. De ce să nu trăiesc și cu Dunărea Călărași asemenea momente? Și chiar mi-aș dori și momentul din 29 august, de la Braga, când, prin golurile lui Alin Buleică și Ciucur, Pandurii Târgu Jiu s-a calificat în Europa League. Momente unice, pe care mi-aș dori să le mai trăiesc o dată și după aceea să mă las”, a mai spus Pîrvulescu.

Vasile Iliuță a vorbit, la rândul lui, în ceea ce priveștea academia dorită la Călărași. „Academia pe care ați spus-o va fi una dintre prioritățile noastre. Noi avem un liceu auto, care are o secție cu zonă sportivă, cu clase de sportive, la care vrem să înființăm o clasă, în primul an, să vedem dacă putem să cooptăm copii din județ care sunt cu performanțe la fotbal. Să reușim să integrăm din cadrul școlii pentru performanțele viitoare, nevoile și ce are nevoie Călărașiul pentru sportivii care vor activa”, a spus și președintele Consiliului Județean.

Articol scris de Marius ANGHEL

Pe aceeași temă