Conducătorii cluburilor din Liga 3 și-au desemnat cei doi noi reprezentanți în Comitetul Executiv al FRF. Un fost jucător la Corvinul, Rapid sau Alba Iulia e unul dintre ei

Marius ANGHEL 04 Aug. 2017, 19:23 Special
Conducătorii cluburilor din Liga 3 și-au desemnat cei doi noi reprezentanți în Comitetul Executiv al FRF.** Un fost jucător la Corvinul, Rapid sau Alba Iulia e unul dintre ei

Reprezentanții cluburilor din Liga 3 prezenți astăzi la Mogoșoaia, la Adunarea Generală Extraordinară a cluburilor din acest eșalon, i-au votat pe Mihai Dăscălescu (foto, dreapta) și Florin Spînu (foto – stânga) pentru funcția de reprezentanți în Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal.

Mihai Dăscălescu, președinte Unirea Alba Iulia, și Florin Spînu, președinte CSO Filiași, i-au înlocuit în funcție pe Marius Burcă și Alexa Krenek, conducători care nu mai îndeplineau condițiile necesare pentru a duce mai departe funcțiile în CEx, fiindcă echipa unde activau fie a promovat în Liga 2, cazul lui Burcă și al Metaloglobusului, ori a retrogradat în Liga 4, cazul lui Krenek și CS Oșorhei.

Dintre cei cinci candidați pentru cele două locuri, Gabriel Magdaș – Performanța Ighiu retrăgându-se, Dăscălescu a primit cele mai multe voturi, 48 din 61, fiind urmat de Spînu, care a strâns 40 de voturi.

„Este cel mai important moment al carierei mele de conducător și rivalizează cu debutul în Liga 1 ca și fotbalist. Recunosc că am ajuns aici datorită Unirii Alba Iulia. Sunt fericit, am avut o susținere foarte mare, iar acest număr de voturi mă obligă la o reprezentare cât mai bună la vârful federației a cluburilor din eșalonul terț! Îmi doresc să întărim sectorul juvenil, la fel ca și la Alba Iulia și să reușim ca Liga a 3-a să devină una foarte puternică. Dacă baza piramidei, al treilea eșalon, va fi una trainică, atunci fotbalul românesc va avea numai de câștigat”, a declarat, pentru Ziarul Unirea, Mihai Dăscălescu, care în cariera sa de jucător a evoluat pentru Corvinul Hunedoara, Astra Ploiești, Rapid București, FC Brașov, FC Ghimbav, Unirea Alba Iulia (2007-2008), Minerul Lupeni și CS Zlatna. Atacant masiv, Dăscălescu a strâns 31 de goluri în cele 156 de meciuri în Liga 1 și 50 de goluri marcate în cele 160 de partide din Liga a 2-a.

„Voi asigura o reprezentare echidistantă pentru toate cluburile din Liga 3. Colaborarea eficientă pe care am avut-o până acum cu administrația FRF îmi dă convingerea că toate inițiativele vizând Liga 3 vor fi implementate în Comitetul Executiv”, a declarat Mihai Dăscălescu pentru FRF.ro.

„Sunt onorat și, totodată, responsabil de încrederea acordată. Vreau să asigur cluburile nou-promovate de tot sprijinul și toată asistența pentru integrarea în familia Ligii 3″, a punctat și Florin Spînu.

Mandatele celor doi conducători din Liga 3 în CEx sunt temporare și se întind până în primăvara anului 2018, atunci când vor fi alegeri pentru postul de președinte al FRF, cât și pentru desemnarea unor noi reprezentanți în Comitetul Executiv.

Din Comitetul Executiv al FRF mai fac parte: Răzvan Burleanu (președinte), Gino Iorgulescu (prim vicepreședinte), Octavian Goga (al doilea vicepreședinte, reprezentant al fotbalului amator), Valeriu Argăseală și Daniel Coman (reprezentanți ai cluburilor de Liga 1), Auraș Brașoveanu și Marcel Ghergu (reprezentanți ai cluburilor de Liga 2), Cătălin Cighir (reprezentant al cluburilor cu activitate exclusivă de copii și juniori), Cristian Vornicu (reprezentant al cluburilor de fotbal în sală), Alin Cioban (reprezentant al fotbalului feminin), Kyros Vassaras (reprezentant al CCA) și Emilian Hulubei (reprezentant al sindicatului fotbaliștilor recunoscut de FIFPro).

Două echipe cu drept de participare în Liga 3 nu s-au înscris

Tot astăzi s-a discutat și despre echipele înscrie în campionat și despre împărțirea pe serii. În ediția 2017-2018 a Ligii 3, campionatul va fi format din 5 serii a câte 16 echipe.

În noul sezon al Ligii 3, unul care are startul pe 26 august, ar fi trebuit să ia start 80 de cluburi, însă doar 52 dintre cele 54 care aveau dreptul să joace în acest campionat au depus cerere de înscriere. Dinamo II și Pandurii II nu s-au mai înscris.

Pentru a completa locurile vacante, FRF a trimis adresă către cele opt cluburi care au retrogradat din Liga 3, propunându-le să continue în acest eșalon. Doar patru au răspuns afirmativ și s-au înscris (Sportul Chiscani, CS Urban Titu, ACS Șirineasa, CS Nuova Mama Mia Becicherecu Mic), altele trei (Petrolistul Boldești, UTA Bătrâna Doamnă II și Recolta Dorolț) au trimis cerere că nu vor să mai participe, iar un alt club nu a răspuns solicitării (CS Oșorhei).

Cu încă trei locuri rămase vacante, FRF a ocupat două dintre acestea cu echipele secunde ale cluburilor CFR Cluj și AFC Hermannstadt.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: FRF

Marius ANGHEL 04 Aug. 2017, 19:23 Special
Pe aceeași temă