Comănescu are semnale că actualul șef al AJF Vâlcea face presiuni să nu aibă rival la alegeri: „Face tot ce este posibil să îmi respingă candidatura”

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 12 Feb. 2015, 22:47 Special
Comănescu are semnale că actualul șef al AJF Vâlcea face presiuni să nu aibă rival la alegeri:**

Înscrierea dosarelor candidaților pentru funcțiile de conducere ale Asociației Județene de Fotbal Vâlcea s-a încheiat pe 10 februarie, iar, vineri, 12 februarie, acestea urmează să fie validate de către Comitetul Executiv al forului.

Pentru postul de președinte s-au înscris doar două persoane, fostul jucător al Chimiei, Constantin Pintilie (actualul șef al AJF) și arbitrul Adrian Comănescu (fost director DJTS). Acesta din urmă are semnale că actualul șef al AJF Vâlcea încearcă să îi respingă dosarul de candidatură mâine, prin intermediul Comitetului Executiv!

„Îl respect pe fostul fotbalist al Chimiei, Constantin Pintilie, dar mă deranjează când aud că, în calitate de președinte AJF, se teme de o confruntare directă și refuză competiția, dând dovadă de lipsă de fair-play. Dânsul face tot ce este posibil pentru a îmi respinge dosarul de candidatură. Pun în orice moment la dispoziția opiniei publice actele care atestă că dosarul meu este complet, iar ceea ce încearcă să sugereze președintele AJF nu are nimic în comun cu legea. Vreau să explic că legea care reglementează organizarea și funcționarea sistemului național de educație fizică și sport este legea nr. 69/2000 și este obligat să țină cont de prevederile acesteia. Domnul Pintilie, în mod intenționat, refuză cu obstinație să ia în calcul vechimea mea în funcțiile de conducere a DJTS Vâlcea, doi ani director adjunct și 7 ani director executiv. Nu îi cer decât să respecte legea și să dea dovadă de fair-play, acceptând competiția și fie ca cel mai bun să câștige. Dânsul știe, dar intenționat omite să ia în calcul în analiza dosarului meu, că cel puțin șase AJF-uri din țară sunt conduse de foști sau actuali arbitri (Maramureș-Cristi Balaș; Alba-Sorin Corpodean; Argeș-Cornel Sorescu; Teleorman-Stan Prodan; Gorj-Mihai Prunariu; Bacău-Cristian Sava). Am încredere totală în obiectivitatea și imparțialitatea membrilor Comitetului Executiv al AJF Vâlcea și sunt convins că, vineri, aceștia nu vor avea nimic împotrivă ca eu să candidez la funcția de președinte” a declarat arbitrul de lot național, Adrian Comănescu.

Un caz asemănător a avut loc la AJF Dolj, în 2009, când lui Silviu Bogdan i-a fost respins dosarul de candidatură de către Comitetul Executiv al forului amintit. Fostul arbitru a intentat însă proces AJF Dolj și a câștigat în instanță dreptul de a candida, iar ulterior a câștigat și alegerile.

Adunarea Generală a AJF Vâlcea, în cadrul căreia va fi votată noua conducere, este programată pe data de 28 februarie, de la ora 11:00, la Casa Sindicatelor din Râmnicu Vâlcea.

Articol scris de Adi Georgescu

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 12 Feb. 2015, 22:47 Special
Pe aceeași temă