Colecția ”Tricouri de Legendă” a ajuns și la Brașov. Tricoul lui Cristi Vasc a fost recuperat tocmai din Franța! Mijlocașul, surprins: ”Eu nu am niciunul din perioada în care am jucat la FC Brașov”

Adi MARICA 13 Apr. 2023, 13:50 Special

Expoziția ”Tricouri de Legendă” a ajuns și la Brașov. Setul expozițional expus la Coresi Shopping Resort conține 70 de tricouri purtate de jucătorii echipei naționale de fotbal a României în ultimii 50 de ani, dar și peste 100 de alte exponate – cataloage Panini, fotografii vechi, autografe, fanioane, bilete de la meciuri de poveste sau programe de meci istorice.

În prima zi a expoziției de la Brașov, sâmbătă, 8 aprilie, au fost invitați și doi fotbaliști legendari, Helmut Duckadam și Marian Ivan. Cei doi au acordat o mulțime de autografe, au participat la o sesiune foto și au răspuns întrebărilor suporterilor prezenți la eveniment în număr mare.

Colecția poate fi văzută până miercuri, 19 aprilie, inclusiv.

Colecția de tricouri, din pasiune pentru fotbal

Răzvan Stoian (45 de ani), organizatorul evenimentului, a fost impresionat de numărul mare de suporteri ai fotbalului prezenți la expoziția de la Brașov.

”Din 2012 am plecat pe cont propriu și am început să colecționez tricouri de legendă din fotbalul românesc. Totul dintr-o mare pasiune pentru fotbal. În 2018 am înființat Romanian Football Legends și de atunci expunem colecțiile prin țară. În afară de București, am mai fost la Cluj, Craiova, Oradea, Galați, dar la Brașov am fost copleșiți de numărul mare de suporteri care au venit să vadă colecția. Îmbucurător este că au fost prezenți foarte mulți copii. La Brașov am adus tricouri purtate la echipa națională de fotbaliști uriași care au jucat la FC Brașov, Marius Lăcătuș, Ionel Ganea, Gabi Tamaș, Alexandru Chipciu sau Bogdan Stelea. Tricoul lui Marian Ivan de la echipa națională nu îl avem, pentru că el și-a donat tricourile în scopuri caritabile”, a spus Stoian.

Tricoul lui Cristi Vasc de la FC Brașov, achiziționat din Franța!

În colecția prezentată la Brașov se află și un tricou de colecție de la FC Brașov de la începutul anilor 2000. Este vorba de tricoul cu numărul 10 purtat de Cristi Vasc la gruparea brașoveană.

”Tricoul de la FC Brașov l-am achiziționat din străinătate. Sunt înscris în mai multe grupuri de colecționari din toată lumea și am reușit să achiziționez tricoul lui FC Brașov de la un colecționar din Franța!”, a spus Răzvan Stoian.

Cristi Vasc a fost total surprins când a aflat că tricoul său de la FC Brașov a ajuns în Franța. ”Chiar nu am știut că tricoul meu de la FC Brașov a ajuns în Franța. În aceea perioadă, noi, la FC Brașov, aveam două rânduri de echipament. Nu am niciun tricou din perioada în care am jucat la FC Brașov. Mă bucur că tricoul a revenit în țară și este inclus în această colecție”, a declarat Cristi Vasc, unul dintre marii jucători care au evoluat la FC Brașov.

  • Cristian Vasc (54 de ani) a fost mijlocaș la Minerul Băiuț, Lăpușul Târgu Lăpuș, FC Maramureș Baia Mare, U Craiova, FC Brașov, FC Național și Inter Gaz. Are peste 239 de meciuri și 33 de goluri în prima ligă, 180 de jocuri și 74 de goluri în liga secundă. A câștigat Cupa României cu U Craiova în 1993.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/paul-paturca-s-a-despartit-de-concordia-chiajna-si-a-ajuns-la-alta-echipa-din-liga-2-pentru-care-inca-nu-poate-juca-totul-s-a-intamplat-brusc-nu-m-am-asteptat-absolut-deloc-19266304

https://liga2.prosport.ro/seria-1/kirill-kirilenko-s-a-despartit-de-fc-brasov-19266239

https://liga2.prosport.ro/seria-1/antrenorii-echipei-fc-brasov-dan-alexa-si-stefan-grigorie-pelerinaj-la-muntele-athos-intalnire-ca-parintele-pimen-pastrati-legatura-cu-dumnezeu-19266206

Adi MARICA 13 Apr. 2023, 13:50 Special
Pe aceeași temă