Codrea, prezentat oficial ca antrenor al ASU Politehnica: „Vreau să creștem împreună”

Marius ANGHEL 14 Mar. 2013, 13:33 Special

Suporterii care se străduiesc să transforme gruparea alb-violetă din liga a cincea într-un club profesionist au avut o iarnă foarte rodnică, reușind să-și întărească atât lotul de jucători, cât și staff-ul tehnic și administrativ.

Așa cum procedează orice club serios, ASU Politehnica a oficializat cea mai sonoră realizare a sa de până acum: cooptarea lui Paul Codrea, fotbalist care în turul acestui sezon a jucat în Liga I, la Rapid și care are 44 de selecții la națională și peste 10 ani petrecuți în primele două ligi de fotbal din Italia.

Fostul jucător al lui Palermo, Genoa sau Siena își va începe la Timișoara cariera de antrenor, primul său meci în această calitate fiind programat duminică, la ora 13, în deplasare, în localitatea timișeană Liebling. „Am licența B. O să încerc să antrenez și sper ca experiența mea să ajute echipa, iar mentalitatea băieților să se îmbunătățească. Am renunțat cu mare drag la ofertele din străinătate, pentru că voi lucra acasă și pentru că voi pune umărul la un proiect frumos. Vreau să creștem împreună, așa e normal, să gândim pe termen lung. Iosif Rotariu m-a încurajat, mi-a spus că e momentul să încep această carieră de antrenor. De asemenea, Dan Apolzan m-a încurajat, mi-a spus că la începutul carierei de antrenor faci și greșeli și e mai bine să le faci la nivelulacesta, pentru că e mai ușor să le corectezi”, a declarat Paul Codrea.

Noul antrenor al ASU Politehnica va intra și pe teren, însă cel puțin în prima etapă nu va avea drept de joc. Codrea nu a fost încă legitimat ca jucător la echipa alb-violetă deoarece litigiul său cu Rapid încă nu s-a soluționat.

Foale nu a fost îndepărtat

Antrenorul din tur al echipei susținute de galeria Politehnicii Timișoara, Antonio Foale, ocupă din această săptămână funcția de director tehnic și îl va ajuta pe Codrea să conducă echipa. „Nu mă simt dat la o parte, dimpotrivă. E o onoare pentru mine să lucrez cu un fost jucător de Serie A și de echipă națională. Obiectivul nostru final este Liga I. Vrem să promovăm an de an”, a spus Foale.

ASU Poli are cinci puncte de recuperat pentru a ajunge pe primul loc (singurul promovabil în Liga a IV-a). Liderul seriei, Progresul Racovița, are punctaj maxim după încheierea primei jumătăți de sezon.

Brîndescu: „Vreau să vin cu un alt stil de a conduce”

În afara lui Codrea, echipa s-a întărit cu jucători care au experiență în ligile superioare: Gălan (căpitanul Flacărei Făget), Adrian Ilie (Chișoda – Liga a IV-a), Mărăndescu (Gottlob – Liga a IV-a), Făgețan, Girovanu sau fosta legendă a Politehnicii, Titi Varga.

În conducerea clubului a fost cooptat Sorin Brîndescu, care a făcut carieră ca antrenor de juniori, atât la Poli Timișoara, cât și la națională. Brîndescu va îndeplini funcția de manager sportiv. „Noi suntem suporteri, nu oameni de fotbal. Fotbalul are multe dedesupturi, sunt multe moduri de abordare și era normal să vină oameni care se pricep, nu să rămânem noi în conducerea clubului, ca niște oameni care spun că se pricep la orice și de fapt nu se pricep la nimic. Vom încerca în continuare să ajutăm clubul la nivel de marketing, dar era necesar să vină cineva care să cunoască mai în detaliu fenomenul”, a spus liderul Peluzei Sud, Sebastian Novovic despre numirea lui Brîndescu.

„Toată lumea mă percepe ca un antrenor, am făcut munca asta din 1996 până anul trecut. Tocmai de aceea, fiind dezamăgit de managementul cu care am avut de a face, îmi doresc să vin cu o altă mentalitate, un alt stil de a conduce un club de fotbal. În viitor, ne dorim ca jucătorii tineri, care termină junioratul la diferite echipe din oraș, să vină la noi. Vrem să-i atragem prin seriozitate, prin condițiile de pregătire, prin stafful tehnic foarte competent. O să încercăm să construim o echipă puternică, din care să facă parte cât mai mulți localnici. Mulți jucători, după ce termină junioratul, nu au unde să joace. Vrem să le oferim această șansă și să avem fair play în relația cu cluburile de la care vor veni acei juniori”, a declarat Brîndescu.

Articol scris de Radu FAUR
Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Marius ANGHEL 14 Mar. 2013, 13:33 Special
Pe aceeași temă