Ciprian Marica, mesaj către jucătorii săi înaintea meciului Farul – Petrolul: „Ce posibilitate mai mare ai? Băi, cam ăsta e țelul”

Marius ANGHEL 24 Aug. 2019, 14:59 Special

Deranjat de atitudinea și jocul echipei Farului, club la care e finanțator, în meciul din etapa trecută cu Concordia Chiajna, pierdut cu 1-2, deși s-a jucat în superioritate numerică mai bine de o oră, Ciprian Marica (33 de ani) a avut, la ProSport Live, un mesaj pentru jucătorii antrenați de Ianis Zicu înaintea partidei cu Petrolul. Fostul internațional nu vede o posibilitate mai mare decât derby-ul cu ploieștenii în care fotbalistul echipei Farul să se afirme, să se facă remarcat.

Farul joacă luni, de la ora 18:00, pe teren propriu, cu Petrolul, în etapa a 4-a a Ligii 2. În primele trei runde, constănțenii au acumulat patru puncte, ultimul joc fiind înfrângerea de la Chiajna, 1-2 cu Concordia, în timp ce ploieștenii vin după un succes clar la Călărași, 3-1 cu Dunărea, și au șase puncte strânse până acum.

„Eu sper ca băieții ăștia să conștientizeze că, la meciul cu Petrolul, trebuie să ai o atitudine fantastică. Joci în fața a, probabil, unui meci cu cei mai mulți spectatori din întregul sezon, 3-4000 de spectatori. Meciul va fi transmis, are o încărcătură fantastică. Bă, să bat Petrolul. Trebuie să fiu conștient că trebuie să îmi doresc fantastic să mă vadă lumea. Că mă doare puțin glezna… Bă, joc cu Petrolul și trebuie să bat. Mă vede lumea. Băi, cam ăsta e țelul. Vreau să mă afirm. Păi ce posibilitate mai mare ai să te afirmi, să te vadă toată lumea, să fi pe sticlă și să joci contra unei echipe de tradiție, într-un asemenea derby?

Deci eu sper ca jucătorii Farului să conștientizeze lucrul ăsta. Sper ca Ianis să poată să le transmită că sunt jucători tineri și, sigur, că există fluctuații de formă. Am avut o primă repriză cu Chiajna fantastică, în care, într-adevăr, am suferit primele 15 minute, după care am revenit, am marcat gol, 11 contra 11 chiar am fost peste ei în prima repriză. Și a doua repriză să intri atât de convins că meciul e ca și câștigat și că am câștigat doar pentru că am intrat pe teren… te face să te trezești. Uite că am plătit. Ai luat bătaie. Nu mă gândeam niciodată că iau bătaie la Chiajna când adversarul a rămas în zece oameni. Dar, repet, ăsta e un semnal de alarmă. Poate această înfrângere a venit când trebuia și sper să văd o altă reacție la meciul cu Petrolul”, a spus Marica la ProSport LIVE.

CITEȘTE și: Manifestul lui Ciprian Marica despre fotbalistul român: „Fraților, nu se poate așa! Când ai venit la fotbal, ți-ai asumat că vrei să faci performanță. Băi, trebuie să faci sacrificiu”

Marica s-a pus în pielea lui Becali și a explicat de ce nu se implică în deciziile staffului tehnic de la Farul. Cum decurge relația cu prietenul Ianis Zicu, antrenorul echipei

Antrenorul Ianis Zicu crede că jucătorii săi au înțeles mesajul după înfrângerea din ultima etapă și vor avea o altă atitudine cu Petrolul. „Ne așteaptă o partidă foarte grea. Petrolul vine după un rezultat pozitiv și un joc bun, noi după eșecul din meciul contra Concordiei Chiajna, când am făcut o repriză a doua foarte slabă. Cu Petrolul va fi însă cu totul altfel. Jucătorii noștri nu vor mai fi relaxați, ci motivați și concentrați. Petrolul are fotbaliști cu mare experiență. Vrem să ne ridicăm la nivelul partidei”, a spus Ianis Zicu în conferința de presă premergătoare meciului.

„Am jucat la Petrolul, dar nu am de luat o revanșă. Sperăm să facem un joc bun și să spălăm puțin rușinea din partidă de la Chiajna. Sperăm ca suporterii să vină în număr mare la meci. Avem nevoie de ei”, a declarat și fundașul Paul Antoche, venit la Farul chiar de la Petrolul.

CITEȘTE și: EXCLUSIV | Ciprian Marica, supărat pe Dacia și marile companii din România: „Cum adică, măi români, noi cumpărăm mașinile lor și ei nu dau nimic înapoi țării? Noi dormim?”

Lui Ciprian Marica nu-i place să i se spună că e patronul Farului. Anunțul făcut la ProSport LIVE: „Mă voi retrage cât de curând. Această echipă nu poate fi a mea”

Întreaga emisiune în care a fost invitat Ciprian Marica poate fi urmărită mai jos:

Marius ANGHEL 24 Aug. 2019, 14:59 Special
Pe aceeași temă