Lui Ciprian Marica nu-i place să i se spună că e patronul Farului. Anunțul făcut la ProSport LIVE: „Mă voi retrage cât de curând. Această echipă nu poate fi a mea”

Marius ANGHEL 19 Aug. 2019, 12:47 Campionat

În scurt timp, în luna septembrie, se va împlini un an de când Ciprian Marica (33 de ani) s-a implicat în fotbalul românesc, prin preluarea clubului SSC Farul Constanța de la suporteri, rebrănduit din această vară FC Farul Constanța 1920. Fostul atacant al naționalei și-a îndeplinit primul obiectiv, acela de a menține echipa în Liga 2, făcând-o doar prin propriile puteri financiare, iar în acest nou sezon își propune mai mult. Promovarea ar fi mare vis, iar autoritățile locale au dat semne că îl vor sprijini.

Chiar dacă a susținut de unul singur clubul în sezonul trecut, lui Marica nu-i place titulatura de patron. Acesta spune că va face, în curând, un pas în spate, fiindcă „nu sunt atât de bogat pe cât ar trebui să investești la o echipă cu așa mari pretenții și așa mare tradiție”. Fostul internațional e de părere că Farul trebuie să fie al Constanței, al oamenilor locali, al autorităților locale și județene, pentru a putea face performanță.

„Iartă-mă, dar simt nevoia să precizez de fiecare dată, pentru că nu sunt patronul echipei. Nu de alta, dar, sincer, ajut această echipă și am ajutat această echipă dezinteresat. Am ajutat-o și financiar, când a trecut prin momentele grele și dificile, ca acest club de tradiție să își continue activitatea, însă eu mă voi retrage cât de curând, mă refer din acționariat, și atât oameni locali, constănțenii, primăria, Consiliul Județean, să devină membri, pentru că, repet, această echipă nu poate fi a mea. Este a Constanței și a oamenilor de acolo. Eu nu fac altceva decât să ajut. Deci, titulatura asta de patron, ok, o accept până la un anumit punct, dar, repet, nu sunt patron. Eu voi face pasul în spate. Nu pot să duc, să fac performanță financiar, pentru că, din punctul meu de vedere, nu sunt atât de bogat pe cât ar trebui să investești la o echipă cu așa mari pretenții și așa mare tradiție”, a spus Ciprian Marica la ProSport LIVE.

Consiliul Județean Constanța i-a sărit deja în ajutor Farului, aprobând proiectul „Joacă fotbal cu FC Farul Constanța” și atribuindu-i suma cerută: 1.747.700 lei. Marica e convins că atât CJC, cât și primăria vor susține clubul în scurt timp.

„Atât Consiliul Județean, cât și primăria au spus că se vor implica și sunt convins de lucrul acesta. Se vor implica. Au votat în Consiliul Local proiectele pe care noi le-am făcut. Și le-au votat ca fiind bune și le vor susține. Deci, repet, am toată convingerea că lucrul acesta se va întâmpla în cel mai scurt timp”, a mai spus Ciprian Marica.

După trei etape scurse din noul sezon al Ligii 2, Farul are înregistrate un egal (0-0 cu Rapid), o victorie (1-0 cu Dunărea Călărași) și o înfrângere (1-2 cu Concordia Chiajna), cu cele patru puncte acumulate situându-se pe locul 10, la egalitate cu Rapid, care are însă un meci mai puțin disputat. În următoarea etapă, echipa constănțeană joacă pe teren propriu, luni, 26 august, de la ora 18:00, cu Petrolul.

Întreaga emisiune în care a fost invitat Ciprian Marica poate fi urmărită mai jos:

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 19 Aug. 2019, 12:47 Campionat
Pe aceeași temă