Ciprian Anton, ales președinte al AJF Suceava cu unanimitate de voturi

Marius ANGHEL 03 Mar. 2014, 13:22 Special
Ciprian Anton,** ales președinte al AJF Suceava cu unanimitate de voturi

Asociația Județeană de Fotbal Suceava are de ieri o nouă conducere, după alegerile ce au avut loc în cadrul Adunării Generale desfășurate la Restaurantul Brădet. Ședința de ieri a înregistrat și un record de prezență, la aceste alegeri prezentându-se toți cei 52 de delegați ai cluburilor afiliate, din Liga a IV-a, Liga a V-a, dar și cele de copii și juniori.

Ședința a avut parte și de invitați speciali, din partea Federației Române de Fotbal fiind prezent vicepreședintele Octavian Goga, cel ce se ocupă în forul fotbalului românesc de Asociațiile Județene de Fotbal, dar și candidatul la funcția de președinte al FRF, fostul internațional Gică Popescu.

Rămas singur în lupta pentru președinția AJF, după retragerea lui Aurel Daicu, cel ce a ocupat această funcție în ultimii 10 ani, Ciprian Anton a fost validat pentru un mandat de patru ani în fruntea forului județean în unanimitate de voturi.

„Mă bucur nespus că toți cei 52 de delegați au fost prezenți la ședință și că toți au fost de acord cu validarea mea în funcția de președinte, chiar dacă am fost singurul candidat. Mă așteaptă o muncă grea și sper să nu-i dezamăgesc. Nu am experiența conducerii unor astfel de ședințe, dar sper ca pe parcurs s-o dobândesc și să pot veni cu multe lucruri pe care le-am propus în proiectul meu. Știind ce lucruri s-au petrecut la AJF Suceava, eu am solicitat încă de anul trecut ca aceste alegeri să se desfășoare conform statutului și de aceea am solicitat un reprezentat de la FRF la fața locului, în momentul în care mi-am depus candidatura, tocmai pentru avea o siguranță că vor fi transparente”, a declarat noul președinte al AJF Suceava, Ciprian Anton.

Patru dintre cei opt candidați la vicepreședinte au ieșit din cursă deoarece nu întruneau toate condițiile

Alegerea celor doi vicepreședinți a fost una cu probleme, patru dintre ei fiind scoși din cursă, deoarece nu îndeplineau toate condițiile cerute. Deși comisia de validare numită de Comitetul Executiv al AJF a validat toate cele opt candidaturi la funcția de vicepreședinte, lucrurile s-au schimbat radical la ședința de ieri. Astfel, vicepreședintele FRF, Octavian Goga a avertizat Adunarea Generală, că patru dintre candidați nu îndeplinesc o condiție și anume aceea de a fi în conducerea unuia din cele 52 de cluburi afiliate la AJF, aceștia fiind Vasile Păduraru, Vasile Bejenaru, Pepe Armeanca și Ioan Filipciuc.

După mai multe discuții aprinse și propuneri de amânare a acestor alegeri, Adunarea Generală a decis ca cei patru candidați valizi să meargă mai departe și dintre ei să fie aleși cei doi vicepreședinți. Astfel, în urma votului secret, Ciprian Crețan a fost ales din primul tur cu 38 de voturi, iar după turul doi al doilea post i-a revenit lui Manuel Costache, rădăuțeanul câștigând cu două voturi mai mult decât Iulian Darabă și cu 23 peste Stelică Bărbosu.

VEZI o GALERIE FOTO de la eveniment

În continuarea ședinței cluburile din Liga a IV-a și-au votat reprezentantul în AJF în persoana lui Gheorghe Vicol, la Liga a V-a câștig de cauză a avut Mihăiță Szekely, în timp ce Bogdan Grosu a fost ales reprezentantul la copii și juniori. Comitetul Executiv al AJF Suceava a fost completat de Anton Buruiană, în funcția de trezorier și Gabriela Mendelea, în funcția de secretar.    

Noul vicepreședinte al AJF, Manuel Costache a declarat după alegeri că „această funcție este pentru mine un pas înainte și așa cum am mai declarat eu nu trăiesc din fotbal, ci pentru fotbal. Promit că mă voi implica exclusiv pentru a remedia deficiențele existente în fotbalul din județ și în același timp să putem implementa acel sistem de Fair -Play. Îmi doresc mult acordarea unui ajutor cluburilor ce au copii și juniori, dar și celor ce nu beneficiază de un sprijin din partea primăriilor, iar oamenii inimoși ce le conduc au făcut eforturi ca ele să funcționeze”.

Celălalt vicepreședinte ales, Ciprian Crețan a precizat că „este o treabă destul de grea, la care noua echipă va trebui să muncească destul de mult pentru a schimba o mentalitate puțin învechită a fotbalului din județ. Ne dorim ca în cel mai scurt timp, fotbalul sucevean să ajungă la un nivel în care să aibă o echipă de top, care să se comporte meritoriu în a doua sau chiar în prima ligă”.

Eliminat din cursă înaintea votului, Vasile Păduraru a demisionat din toate funcțiile deținute în fotbal

Unul din principalii favoriți la una din cele două funcții de vicepreședinte, fostul arbitru Vasile Păduraru a fost în situația ingrată de a fi eliminat înaintea votului, alături de alți trei candidați, după ce vicepreședintele FRF, Octavian Goga a invocat o prevedere a statutului, în care candidații la biroul executiv trebuie să dețină o funcție într-un club afiliat la AJF. Astfel cei patru candidați respinși s-au trezit în fața faptului împlinit, chiar dacă înaintea alegerilor, comisia formată de Biroul Executiv nu le-a adus la cunoștință acest aspect și le-a validat candidaturile. După ce Adunarea Generală a decis ca alegerile să continue cu cei patru candidați valizi, Vasile Păduraru și-a prezentat demisia din toate funcțiile deținute în fotbalul românesc, afirmând că noul președinte Ciprian Anton  ar fi știut de această neconcordanță.

În replică la aceste acuzații, Ciprian Anton a declarat că acestea sunt doar simple speculații și vorbe aruncate la supărare, mai ales că oamenii din echipa sa nu au candidat la funcția de vicepreședinte.

„Am respectat doar statutul, dar lucrul acesta trebuia să se întâmple până în momentul de față, deoarece au fost oameni în fostul Comitet Executiv ce nu îndeplineau aceste condiții și acest lucru nu s-a știut. Vicepreședintele FRF Octavian Goga s-a uitat în statut și a descoperit o neconcordanță la alegerea vicepreședinților și bine a făcut că a adus la cunoștință acest aspect, pentru a nu încălca legea. Din păcate, patru dintre candidați nu se încadrau, deși Comitetul Executiv le-a validat dosarele și de aceea vom analiza în continuare acest aspect, astfel încât pe viitor să nu mai greșim”, a mai adăugat președintele AJF Suceava, Ciprian Anton.

Sursa: Monitorul de Suceava

Marius ANGHEL 03 Mar. 2014, 13:22 Special
Pe aceeași temă