Chiar așa, cine poate promova din liga a doua?

Marius ANGHEL 04 Apr. 2014, 18:49 Special
Chiar așa, cine poate promova din liga a doua?

Două serii a câte 12 echipe, 22 de etape sezon regulat, primele 6 în play-off, ultimele 6 în play-out, adică încă 10 etape. Primele două din fiecare play-out promovează în Liga I. Ce nu vă e clar?

Așa s-a votat sistemul competițional pentru liga a doua, așa s-a pornit la drum. Acum sezonul regulat se apropie de final, urmează pay-off-urile și play-out-urile și nu mai e clar nimic, aspectul fiind de sezon compromis și de bătaie de joc generalizată.
S-o luăm pe serii. Din prima, Slobozia, Berceniul și Bacăul, clasate toate acum în primele șase locuri, nu și-au depus dosarele de licențiere, deci nu pot promova. Ar rămâne Rapidul, dacă ia licența, deși  se spune că șansele nu sunt foarte mari. Plus Iași, plus Clinceni, care se pare că au dosarele în regulă. Întrebare vitală în acest moment: ce caută în play-off echipele care nu și-au depus dosarele de licență? Cum vor juca ele contra celor care vor și au dreptul să promoveze? E o situație care trebuie rezolvată urgent, pentru că altfel s-ar putea să avem un play-off de-a dreptul comic!

În seria a doua, treaba e și mai încurcată. CS U Craiova, un club care a făcut investiții serioase, plătind jucătorii peste multe cluburi din Liga I, are un statut incert. Primise asigurări de la vechea conducere federală că poate promova, dar acea conducere nu mai e. Noua conducere are de scos din foc castanele lăsate acolo de predecesori și parcă n-ar face-o! Aflate între primele șase în clasament, FC Olt Slatina și Olimpia Satu Mare nu și-au depus dosarele, deci promovarea lor e exclusă. Singura promovabilă, teoretic, în acest moment, alături de ASA Târgu Mureș, este Gloria Bistrița, dar ea e pe locul 7 și s-ar putea să nu se califice în play-out!

Auraș Brașoveanu, reprezentantul ligii secunde în Comitetul Executiv, a spus că aceste lucruri nu pot fi rezolvate decât de Adunarea Generală. Aceasta s-a desfășurat pe 5 martie, a presupus alegeri, dar nici o vorbă despre Divizia B. Probabil că totul se va rezolva după terminarea sezonului, de ce nu, chiar după începerea campionatului viitor și cel mai probabil la TAS. Să nu ne trezim pe la mijlocul toamnei cum vine TAS-ul, dă de pământ cu niște echipe care au disputat deja etape bune din prima ligă și aduce în locul lor altele. Am mai pățit-o anul trecut cu Rapidul, așa că n-ar fi nimic nou!
 

Editorial scris de Alin BUZĂ‚RIN

Marius ANGHEL 04 Apr. 2014, 18:49 Special
Pe aceeași temă