Academica Clinceni are drum liber către Liga 1, unde poate ajunge matematic dacă își câștigă meciul de vineri cu FC Argeș, pe teren propriu, de la ora 18:30. Echipa ilfoveană a primit înștiințare oficială din partea Federației Române de Fotbal, de la Comisia pentru acordarea licenței cluburilor, că a îndeplinit toate cerințele pentru a participa în prima ligă în sezonul 2019-2020.
Academica Clinceni, echipă care are mai mulți jucători împrumutați de la FCSB, nu încalcă nicio regulă și are voie să se înscrie în noul sezon al Ligii 1.
În Liga 1 pe teren propriu, la Clinceni
Vicepreședintele clubului din Clinceni, Valentin Budeanu, a confirmat pentru ProSport, că Academica a primit licența și că în Liga 1 va evolua pe teren propriu, micile îmbunătățile are arenei cerute de LPF și televiziunile deținătoare de drepturi TV urmând a fi făcute în scurtă perioadă, până la startul noului campionat.
„Am obținut licența fără probleme. Am primit hârtie oficială. Ni s-a dat și acordul verbal că putem să jucăm pe stadionul nostru, cu condiția să facem numărul de locuri, adică tribuna care este în lucru deja și chestiile minore pe legea 4, adică turnicheți funcționali, pe care îi avem deja, camere, pe care le avem. Va trebui să mai facem o cameră anti-doping și o sală de conferințe pentru interviuri. Cam atât. La locurile pentru spectatori trebuie să mai facem undeva la 2.000. Până la începerea campionatului o să avem gata tribuna. Deja se lucrează la ea. Nu va fi cazul de variantă de rezervă pentru stadion (n.r. – cel de la Chiajna, care oricum nu primește aprobare dacă nu își schimbă terenul sintetic într-unul natural), pentru că o să îl facem pe al nostru. În primul an o să primim derogare pentru instalația de nocturnă și de încălzire a gazonului. Noi, oricum, în acest an avem un proiect aprobat de CNI pentru dezvoltare și facem stadionul și mai frumos decât acum”, a spus Budeanu pentru ProSport.
„Academica Clinceni și-a câștigat acest drept de a evolua în Liga 1 numai și numai pe teren. Academica Clinceni are stadion, unul foarte cochet, chiar cu o bază de pregătire cum probabil puține echipe din Liga 1 se pot lăuda. Avem patru terenuri de antrenament, dintre care două cu nocturnă, teren sintetic de dimensiuni mari și el cu nocturnă, plus stadionul central. Odată cu terminarea tribunei la care se lucrează intens, stadionul va avea o capacitate de 4700 de locuri. Gazonul este unul impecabil, printre cele mai bune din țară. Până la ora primului meciului din Liga 1, micile detalii legate de omologare vor fi în regula. Prin urmare, Academica Clinceni își va desfășura meciurile pe propriul stadion”, a mai spus conducătorul echipei din Clinceni.
Academica Clinceni poate promova vineri, cu o victorie acasă cu FC Argeș
Vineri debutează etapa a 37-a, iar meciul dintre Academica Clinceni și FC Argeș, programat la ora 18:30, la Clinceni, poate stabilit matematic prima promovată în acest sezon. Echipa antrenată de Ilie Poenaru are în acest moment un avans de cinci puncte față de a treia clasată, „U” Cluj, astfel că în cazul în care va câștiga cu piteștenii va obține automat biletul pentru Liga 1. Clujenii nu o mai pot prinde din urmă.
Dacă pierd sau obțin un egal cu FC Argeș, Academica rămâne pe locul 2 și va juca în ultima etapă din nou cu promovarea pe masă. Va avea însă o deplasare dificilă, la Ploiești, cu Petrolul. E cert că pentru a promova, în situația în care „U” Cluj își va câștiga ultimele două meciuri rămase, Clinceniul are nevoie de o victorie.
La meciuri directe între Academica Clinceni și „U” Cluj stau mai bine ardelenii, care au câștigat în tur pe teren propriu, cu 3-0, iar în retur au remizat la Clinceni, 0-0.
11 este numărul etapelor, dintr-un total de 36, în care Academica Clinceni s-a clasat pe locul 1 în acest sezon al Ligii 2
Echipele care s-au situat pe locul 1 în acest sezon al Ligii 2:
Energeticianul (de două ori) – etapa 1, 2
Chindia Târgoviște (de nouă ori) – 3, 14, 15, 16, 17, 18, 20, 35, 36
Sportul Snagov (de 14 ori) – 4, 5, 8, 9, 10, 11, 13, 19, 21, 22, 23, 24, 25, 26
Academica Clinceni (de 11 ori) – 6, 7, 12, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34
Articol scris de Marius ANGHEL