Burleanu se leagă de statutul FRF: „CS Universitatea Craiova nu are drept de promovare”

Mihai Andries 09 Apr. 2014, 19:46 Special
Burleanu se leagă de statutul FRF:**

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a spus, invitat fiind în studioul emisiunii „Fotbal Club” de la Digi Sport, că, în acest moment, CS Universitatea Craiova n-are drept de promovare în Liga 1. Acesta a făcut referire la statutul federației atunci când a spus că CS Universitatea Craiova n-are drept de joc în Liga 1, cel puțin în momentul actual.

„CS Universitatea Craiova este afiliată provizoriu, la ultima Adunare Generală nu s-a votat afilierea definitvă. Procedura nu este foarte clară. Dacă ești afiliat provizoriu îndeplinești toate condițiile din punctul meu de vedere. Cred că nu s-a aprobat definitiv din cauza presiunii exercitate și de Mititelu și de aceea Adunarea Generală a ezitat. Numai că, respectând statutul FRF, echipa n-are drept de promovare. În perioada imediat următoare vom clarifca. Am cerut timp, pentru a ne adresa celor de la UEFA, pentru că, conform statului, echipa n-are acest drept, pentru că trebuie să stea trei ani înainte de a promova, valabil pentru echipele nou înființate. Opinia mea ca președinte este că nu putem face trimitere decât la statutul FRF”, a spus Burleanu la Digi Sport.

Președintele de la Casa Fotbalului a explicat apoi în ce condiții gruparea olteană ar putea avea speranțe că din sezonul viitor va juca în primul eșalon.

„Așteptăm răspunsul de la UEFA, dar și ei țin foarte mult la statutul federațiilor naționale. În aceste condiții, soluția ar fi aceea de a se modifica actualul statut”, a conchis Răzvan Burleanu la „Fotbal Club” de la Digi Sport.

Mihai Andries 09 Apr. 2014, 19:46 Special
Pe aceeași temă