Brașovul fotbalistic s-a divizat. Mulți jucători legendari ai FC Brașov s-au poziționat fie la AS „SR”, fie la ACS Steagu Roșu

Marius ANGHEL 25 Jul. 2017, 11:53 Special

Brașovul fotbalistic s-a divizat în două entități, AS „SR” Brașov (echipa suporterilor) și ACS Steagu Roșu Brașov, club înființat în 2010, astfel că mulți jucători legendari s-au poziționat de o parte sau de cealaltă. După ce AS „SR” Brașov l-a numit pe Csaba Gyorffy membru de onoare în club, iar Andrei Șanta și Petre Lucian au fost numiți antrenorii echipei, cei de la ACS Steagu Roșu Brașov au contraatacat și au reușit să adune mai multe foste glorii ale „stegarilor”.

AS „SR” Brașov se reunește astăzi la stadionul Tineretului

Echipa suporterilor stegari, AS „SR” Brașov, este gata de startul pregătirilor. După ce la începutul săptămânii trecute a obținut Certificatul de Identitate Sportivă (CIS) de la Direcția Județeană de Tineret și Sport Brașov, apoi au fost organizate alegeri pentru funcțiile de conducere în care au fost votați Vasile Dochița (președinte), Horațiu Culcear și Nicu Badea (vicepreședinți), s-a stabilit și conducerea tehnică: Petre Lucian și Andrei Șanta, iar în această seară este programat primul antrenament.

De la ora 18:00, la stadionul Tineretului, Petre Lucian și Andrei Șanta vor conduce prima ședință de pregătire. Până acum, doi jucători care au jucat la FC Brașov, Horia Popa și Alex Tănase, și-au dat acordul să joace la echipa suporterilor, iar la primul antrenament sunt așteptați mai mulți jucători tineri.

„Asociația Sportivă «SR» Brașov, continuatoare morală a Steagului, va desfășura marți, 25 iulie, pe stadionul «Silviu Ploeșteanu» (Tineretului), de la ora 18:00, primul antrenament din pre-sezon sub conducerea lui Petre Lucian. După implicarea admirabilă de până acum a suporterilor, sloganul «Steagu” NU Moare!» începe să prindă contur și în iarbă. «Stegarii» sunt așteptați la stadion începând cu ora 17:15. Veniți să facem cunoștință cu băieții care vor ține Steagu” sus sezonul următor, și să scuturăm puțin din amorțeală T2-ul bătrânului nost” stadion. Ținută (și PREZENȚĂ‚) obligatorie: fular, eșarfă, steag, tricou galben/negru, voce”, se precizează în comunicatul LSS.

Până acum, cei de la AS „SR” Brașov nu știu în ce ligă vor juca în primul sezon.

Pe 10 august, va avea loc Adunarea Generală a AJF Brașov, for care va decide în ce ligă va fi acceptată echipa suporterilor brașoveni. Ieri, oficialii clubului brașovean au depus la AJF Brașov cererea de afiliere.

Pescaru – președinte onoric, Mandoca – manager la ACS Steagu Roșu!

De cealaltă parte, după un sezon de tranziție în Liga a 4-a, unde echipa s-a chinuit să termine sezonul, ACS Steagu Roșu pornește cu gânduri mari în noua ediție de campionat.

Oficialii echipei ACS Steagu Roșu Brașov (Liga 4) au organizat, ieri, o conferință de presă în care au prezentat planurile pentru noul sezon. Edi Gherghe, vicepreședintele clubului brașovean, a venit însoțit de nume de legendă ale stegarilor: Adrian Hîrlab, Ioan Naghi, Sandu Drăgănoiu, Costel Spirea, Petre Cadar, Neluțu Mandoca, Gabi Stan, Vasile Gherghe și Mișu Panache.

„Sunt și alte nume mari ale fotbalului brașovean care sunt alături de noi”, a spus Gherghe. La conferința de presă au fost prezenți și Nicolae Campo, fiul fostului mare jucător al Brașovului, Nicolae Campo, dar și Mircea Brîndușel, un vechi suporter al stegarilor. „Președinte onorific al clubului va fi Nicolae Pescaru, iar manager este Neluțu Mandoca. Ne bucură faptul că avem lângă noi foste glorii «stegare». Sper ca în cel mai scurt timp să iasă și actele de la MTS și din toamnă să putem juca sub denumirea de ACS Steagul Roșu Brașov. Avem și două firme importante din Brașov alături de noi în acest proiect”, a spus Edi Gherghe, care va rămâne vicepreședintele clubului, iar Adi Chiric își va păstra funcția de președinte.

La rândul său, managerul Neluțu Mandoca a precizat că „voi face orice pentru acest proiect. Este un club mic, astfel că orice început e greu, dar mă voi implica mai mult decât sufletește”. Prezent la conferința de presă, Gabi Stan a spus că „marii fotbaliști ai Brașovului s-au împărțit între cele două echipe, ideal ar fi ca la Brașov să fie un singur proiect comun. La AS «SR» Brașov sunt unii, la ACS Steagul Roșu alții… O să fie luptă, eu sper una sportivă”.

Un nume important al fotbalului brașovean, Sandu Drăgănoiu, a precizat că „acum este momentul zero la Steagul Roșu Brașov”, iar Ioan Naghi a avut ultimul cuvânt: „Proiectul la care v-ați înhămat este unul bun, important este ca totul să nu fie o simplă ploaie de vară”.

Academia Steagul Roșu Brașov

Edi Gherghe a mai spus că lotul de seniori pentru echipa care va juca în Liga a 4-a va fi format din câțiva jucători cu experiență, dar și mai mulți juniori republicani de la FC Brașov. Oficialii clubului brașovean au anunțat că echipa va juca în campionat pe Stadionul ICIM, iar primele antrenamente vor fi conduse de Florin Nistoroschi.

Mai mult, cei de la ACS Steagu Roșu Brașov au în plan înființarea unei Academii care să reunească cei mai buni juniori de la cluburile Kids Tâmpa, Steagu Roșu și Tâmpa Brașov. „Am transferat cele două grupe de juniori republicani A și B de la FC Brașov. Vrem să înființăm și Academia Steagul Roșu Brașov, unde vor intra, începând de la vârsta de 16 ani, cei mai buni juniori de la ACS Steagu Roșu Brașov, ACS Kids Tâmpa și ACS Tâmpa”, a spus Edi Gherghe.

Nicolae Văduva se va ocupa de ccoordonarea academiei. „Până la 16 ani, copiii vor juca la Kids Tâmpa, Steagu Roșu sau Tâmpa, apoi cei mai valoroși vor trece la academie. La cele trei cluburi avem circa 400 de copii înscriși”, a spus Văduva.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 25 Jul. 2017, 11:53 Special
Pe aceeași temă